تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

سوبرانا به محض تایید كمیته اخلاق به كودكان ایرانی تزریق می‌شود+فایل صوتی

دكتر قانعی عضو كمیته ملی واكسن گفت: واكسن سوبرانا بر روی كودكان كوبایی تست شده و در صورت تایید كمیته اخلاق كشوری به كودكان ایرانی تزریق خواهد شد.

1400/06/17
|
12:26
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، برای دكتر مصطفی قانعی عضو كمیته ملی واكسن در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت با اشاره به صدور مجوز برای واكسن‌های داخلی پاستور، رازی و سیناژن گفت: واكسن رازی به فاز 3 مطالعات بالینی وارد شده، واكسن انستیتو پاستور در پایان فاز 3 مطالعات بالینی است و مجوز اضطرار مصرف دریافت كرده است. واكسن سوبرانا توسط كوبا بر روی كودكان تست شده و مجوز مصرف هم گرفته است اما برای تزریق در كودكان ایرانی به محض تشكیل كمیته‌های اخلاق و فنی كشور، مجوز آن در صورت تایید صادر خواهد شد. البته چون این واكسن در جای دیگری تست شده به مستندات توجه می‌شود و نیازی به تست دوباره روی كودكان نیست. واكسن سیناژن هم در پایان مرحله بیمارگیری است و نتایج فاز 3 آن تا اواسط مهرماه آماده می‌شود مگر اینكه با مشاهده نتایج میانی مناسب بتواند در فاز 3 مجوز اضطراری بگیرد.

وی در مورد افرادی كه دُز 1 واكسن "اسپوتنیك وی" را دریافت كرده‌‌اند و در حال حاضر به دلیل نبود دُز دوم این واكسن باید واكسن آسترازنكا را جایگزین كنند گفت: اسپوتنیك و آسترازنكا آنتی ژن كرونا را روی آدنو ویروس سوار كرده اند و دارای پلتفرم مشترك هستند. همچنین كه سینوفارم و بركت هم دارای پلتفرم یكسان هستند. روسیه برای مردم كشور خود همان یك دُز اسپوتنیك را كافی می‌داند كه اصطلاحا به آن اسپوتنیك لایت می‌گوید. این كشور دُز دوم واكسن اسپوتنیك را برای مردم خود تزریق نمی‌كند. ضمن اینكه دُز دوم مشكلات فنی هم دارد.

قانعی در پاسخ به اینكه اگر روسیه تزریق دُز یك اسپوتنیك را برای مردم خود كافی می‌داند پس چرا ما به دنبال تزریق دُز دوم هستیم؟ گفت: دیده شده از سه ماه به بعد میزان آنتی بادی بدن رو به كاهش می‌رود به همین دلیل روس‌ها به این نتیجه رسیده‌اند دُز یادآوری داشته باشند كه با دُز اول یكسان است. پیش از این اسپوتنیك دُز 1 با دُز 2 در نوع آدنوویروس متفاوت بود اما در حال حاضر تصمیم دیگری اتخاذ شده است. در كمیته واكسن كشور ما هم تایید شده تا افرادی كه پیش از این به كرونا مبتلا شده اند فقط از یك دُز اسپوتنیك لایت استفاده كنند. بنابراین با استفاده ازآسترازنكا دُز دوم اسپوتنیك تكمیل می‌شود.

عضو كمیته ملی واكسن درباره واردات واكسن‌های فایزر و جانسون& جانسون گفت: تقاضاهایی از بخش خصوصی برای واردات آن وجود دارد اما بین تقاضا تا محقق شدن آن فاصله است. در حال حاضر طوری عمل می‌شود كه كشورها در ارتباط مستقیم كمتری با ایران باشند و شیوه تحویل واكسن به ایران با مشكلاتی روبرو است به همین دلیل حتی واكسن سینوفارم چین به صلیب سرخ و سپس به هلال احمر تحویل داده می‌شود.بخش خصوصی تا به امروز حدود 500 هزار دُز واكسن وارد كرده است.

دكتر قانعی روند شیوع كرونا در موج پنجم را روندی كاهشی عنوان كرد و اظهار داشت: بر اساس اطلاعاتی كه از بستری‌ها در بیمارستان داریم این روند در حال كاهش است و اما اینكه چرا هنوز آمار فوتی‌ها بالا است ؟ باید بگویم این آمار مربوط به افرادی است كه در 15 روز گذشته در آی سی یو بستری شده اند. تخمین مرگ و میر بر اساس آمار بستری‌های آی سی یو سنجیده می‌شود.

وی در واكنش به اظهارات دكتر عین اللهی وزیر بهداشت مبنی بر اینكه دهه فجر پایان همه‌گیری كرونا در كشور است گفت: همه‌گیری كرونا با اتمام واكسیناسیون پایان نمی‌یابد اما بستری و مرگ و میر به شدت كاهش پیدا می‌كند. باید همه بدانیم كشورهایی كه 70 درصد جمعیت آنها دو دُز واكسن زده‌اند هنوز در مواردی با افزایش ابتلاء به كرونا روبرو هستند لذا دو تا سه سال طول می‌كشد تا همه‌گیری كرونا پایان یابد.

دكتر قانعی عضو كمیته ملی واكسن در پایان این گفتگوی رادیویی خاطرنشان كرد: به نظر می‌رسد تولیدات داخلی تا بهمن ماه پاسخگوی نیاز كشور باشد و اگر بخواهیم برای سال آینده برنامه‌ریزی كنیم به مقدار كافی واكسن خواهیم داشت. مطلوب ما این است كه تا سه ماه آینده كل جمعیت كشور واكسینه شود در آن صورت اثربخشی آن بسیار بالا خواهد رفت و با این شیوه روند بهبود اقتصاد ما بهتر خواهد بود. بنابراین تا بهمن‌ماه بسیاری از جمعیت هدف واكسینه شده‌اند و به مقدار كافی هم واكسن در اختیار خواهیم داشت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت