مدیر پروژه واكسن فخرا با اعلام این خبر كه تولید واكسن فخرا از ابتدای مردادماه آغازشده گفت: بر اساس مطالعات بالینی 1 و 2 ایمنی بخشی واكسن فخرا بین 72 تا 75 درصد است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر احمد كریمی راهجردی مدیر پروژه واكسن فخرا درباره دریافت مجوز اضطراری این واكسن به برنامه تهران ما سلامت گفت: دستور مجوز اضطراری واكسن كرونای فخرا توسط وزیر بهداشت صادر شده و به سازمان غذا و دارو هم اعلام شده است. ما منتظر نتیجه آن پس از برگزاری كمسیون مجوز هستیم.
وی افزود: از مردادماه، ماهی یك میلیون دُز از این واكسن تولید شده است و با افزایش ظرفیت كارخانه صنعتی كه در شرف افتتاح است از آبانماه با دریافت مجوز اضطراری تولید این واكسن به 5 میلیون دُز رسیده و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. واكسن فخرا برای گروه سنی 18 سال به بالا طراحی شده است اما با توجه به پاندمی كرونا ، واكسنهایی مثل سینوفارم در حال تولید برای افراد زیر 18 سال هستند. چون كودكان اگر به كرونا مبتلا نشوند؛ میتوانند ناقل آن بوده و موجب گسترش سطح بیماری شوند.
دكتر كریمی خاطرنشان كرد: مواد افزودنی برای واكسنها مورد نیاز است كه قابل تزریق برای بچه ها باشد و ما هم برای واكسن فخرا در حال ساخت واكسن برای این گروه سنی هستیم. پلتفرم واكسن فخرا؛ ویروس كشته شده است.در این حالت ویروس زنده تكثیر پیدا می كند و پس از تولید انبوه، ویروس غیرفعال شده و تخلیص فرمولاسیون انجام میشود. برای واكسن فخرا فرآیند تخلیص ویروس بسیار خوب انجام شده به همین دلیل این واكسن در مطالعات بالینی 1 و 2 بیعارضه ترین واكسن كرونا است.
وی یادآور شد: اولین تزریق 26 اسفند 99 انجام شده است و 135 نفر در فاز 1 و 500 نفر در فاز 2 مورد تزریق قرار گرفته اند.
مدیر پروژه واكسن فخرا درباره لزوم نیاز به دُز یادآور این واكسن گفت: بر اساس نتایج مطالعات انجام شده در افرادی كه این واكسن را تزریق كردهاند هنوز كاهش آنتیبادی محسوس نداشتهایم. بر اساس پایشی كه انجام میشود با پایین آمدن آنتیبادی محسوسی در بدن در برابر ویروس كرونا از دُز بوستر استفاده خواهیم كرد.
وی درخصوص ایمنی زایی این واكسن گفت :اگر افزایش تیتر آنتی بادی را در نظر بگیریم ایمنی ایجاد شده در بدن توسط واكسن فخرا به 92 تا 94 درصد میرسد. اما به صورت تخصصی اگر تیتر آنتی بادی را 4 برابر به بالا حساب كنیم خوب است. بر این اساس ایمنی بخشی واكسن فخرا 72 تا 75 درصد میرسد.
كریمی مدیر پروژه واكسن فخرا بیان كرد: چشم انداز ما برای تولید واكسن فخرا تا پایان سال 20 میلیون دُز خواهد بود كه 10 میلیون نفر را پوشش خواهد داد.
وی از مردم استان های البرز و تهران دعوت كرد تا با مراجعه به سایت www.fakhravac.ir مراجعه كرده و در مرحله سوم كارآزمایی بالینی واكسن فخرا شركت كنند و گفت نكته مهم این است كه در این فاز حتما از واكسن استفاده می شود و از دارو نما استفاده نخواهد شد. واكسن فخرا در این محله با واكسنی دیگر با پلتفرمی یكسان مقایسه میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.