رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری با اعلام این خبر كه تزریق سینوفارم برای طیف سنی 12 تا 18 سال توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده است، گفت: در حال حاضر واكسن مشترك ایران و كوبا(سوبرانا) به مقدار كافی در كشور وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عاطفه عابدینی رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در پاسخ به اینكه اگر واكسنی در بدن شخصی عوارض نداشت، نشان از كیفیت پایین و ناكارآمدی واكسن است؛ گفت: اگر بدن ما پس از تزریق واكسن دچار تب و لرز نشد و عوارض شدیدی نداشتیم نشان از ناكارآمدی واكسن نیست. واكنش سیستمهای ایمنی افراد متفاوت است به همین دلیل پاسخهای متفاوت هم خواهیم داشت.
وی افزود: واكسنهایی كه از ویروس كشته شده ساخته میشوند عوارض كمتری دارند.
عابدینی درباره افرادی كه به كرونا مبتلا شدهاند و پس از یك ماه اقدام به تزریق میكنند گفت: اگر علائم كرونا خفیف باشد پس از بهبودی و اگر علائم كرونا متوسط تا شدید بود باید سه تا چهار هفته پس از بهبودی واكسن تزریق شود و این بیماری ربطی به واكنش بدن افراد به واكسن ندارد.
فوق تخصص ریه كشورمان در رابطه با شیوع آنفلوآنزا به دلیل تزریق واكسن كرونا و استفاده كمتر از ماسك توسط هموطنان گفت: یكی از دلایلی كه موجب شد تا سال گذشته دچار پیك آنفلوآنزا نشویم این بود كه پروتكلهای بهداشتی خیلی خوب رعایت شد و افرادی كه مشكوك به سرماخوردگی بودند در محل كار و اجتماع حاضر نمی شدند اما همیشه تاكید داشتهایم حتی افرادی كه دو دُز واكسن تزریق كردهاند همچنان باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت كنند. لازم است بیمارانی كه ریسك بالای بیماری مثل بیماریهای ریوی، كلیوی، قلبی، دیابتی و ... دارند و پزشك هم برای تزریق به آنها توصیه كرده است حتما واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند. فقط باید فاصله دو هفته ای بین تزریق واكسن آنفلوآنزا و كووید رعایت شود و ترتیب زمانی برای آن وجود ندارد.
رئیس بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به اینكه با توجه به شرایط كنونی آیا امكان دارد پیك ششم را پیش رو داشته باشیم؟ یادآور شد: خوشبختانه در بازه نزولی پیك پنجم هستیم اما همچنان در برخی استانهای شمال غرب كشور به همراه یك كاهش، دوباره با افزایش بیماری مواجه هستیم. در بسیاری از كشورها حتی با تزریق واكسن به طور كامل با افزایش بیماری، بستری و مرگ و میر مواجه شدهاند چون ویروس دچار تغییرات زیادی میشود كه میتواند ایمنی ناشی از تزریق واكسن را دور بزند. متاسفانه باید به پیك بعدی هم فكر كنیم و همچنان باید منتظر چهره جدید از این ویروس باشیم.
دكتر عابدینی تاكید كرد: باید یادمان باشد افزایش بیماری و بستری و مرگ و میر در بسیاری از كشورها به دلیل تغییرات ویروس، منافی تاثیر بالای واكسن نیست. اگر این كشورهاجمعیت خود را واكسینه نمی كردند با مرگ و میر چندبرابری روبرو بودند. بیشتر مرگ و میر برای افرادی است كه واكسن نزدهاند اما این به معنا هم نیست كه افرادی كه دو دُز واكسن را زده اند، پروتكل ها را رعایت نكنند و دیگر برایشان اتفاقی نمیافتاد. ضمن اینكه در بین افراد واكسینه شده هم مرگ و میر افراد به گروهی تعلق دارد كه فقط یك دُز واكسن زده اند.
وی در توضیح تفاوت واكسنهای آسترازنكا و سینوفارم گفت: این دو با پلتفرمهای كاملا متفاوتی ساخته شدهاند. سینوفارم از ویروس كشته شده كووید ساخته شده ولی در آسترازنكا قسمتی از پروتئین اس ویروس روی ناقل آدنوویروس سوارشده كه به بدن تزریق می شود. آسترازنكا به دلیل محتوای خود میتواند علائم شدیدتری مثل تب و لرز را در بدن ایجاد كند كه البته به معنای افزایش تاثیر آن نیست. واكسن سینوفارم عوارض كمتری دارد كه تزریق آن به ویژه برای افرادی كه دارای بیماری زمینهای و نقص ایمنی هستند توصیه شده است.
رئیس بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به اینكه تزریق سینوفارم برای طیف سنی 12 تا 18 سال تاییدیه بهداشت جهانی را دارد؟ گفت: برای واكسیناسیون زیر 18 سال در سراسر دنیا چندین واكسن تایید شده كه در گروههای مختلف وجود دارند كه یكی از آنها واكسنهای گروه MRNA، سینوفارم و واكسن مشترك ایران و كوبا است . واكسن مشترك ایران و كوبا به مقدار كافی وجود ندارد اما سینوفارم هم مجوزهای لازم را دارد و میتوان آن را برای این طیف سنی تزریق كرد. این واكسن در چین هم برای كودكان 12 تا 18 سال استفاده شده است.
وی در واكنش به این خبر كه كارت واكسن جعلی خرید و فروش میشود گفت: پاسخ این خبر را باید از همكاران وزارت بهداشت پرسید اما از ابتدای واكسیناسیون تزریق برخی واكسن ها مثل فایزر كه در ایران تولید نمی شود و خرید و فروش كارت واكسن جعلی انجام شده است. ما هم فروش كارت واكسن را شنیده ایم.هموطنان باید فقط از مسیر سامانه وزارت بهداشت به واكسیناسیون اقدام كنند چون در غیر اینصورت پس از مدتی جعلی بودن آن مشخص می شود. اینكار فقط موجب به خطر افتادن جان فرد و دیگران می شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.