دكتر نیكزاد داروساز كشورمان با اشاره به اینكه طاعون نشخواركنندگان به انسانها سرایت نمیكند گفت: این بیماری برای نشخواركنندگان بسیار خطرناك است و میتواند خسارات زیادی را برای دامداران به جهت افزایش مرگ ومیر در دام ها در پی داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، جعفر نیكزاد داروساز و مشاور معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت در پاسخ به پاره ای از مشكلات متداول درباره كرونا با تاكید بر اینكه تزریق واكسن آنفلوآنزا اختلالی در عملكرد واكسن كرونا ایجاد نمی كند گفت: طبق دستورالعمل های منتشر شده تزریق همزمان این دو واكسن مشكل خاصی ندارد.چون عملكرد این دو واكسن كاملا مستقل است.
وی در پاسخ به اینكه چرا برخی افراد با تزریق دو دُز واكسن فوت كردهاند ؟ گفت: ایمنی زایی تزریق دو دُز واكسن در نهایت 80 تا 90 درصد خواهد بود. در حال حاضر هیچ واكسنی ادعای ایمنی 100 درصدی ندارد و در آینده هم به احتمال زیاد نخواهیم داشت. از نظر آماری از هر 100 نفر 1 تا 3 نفر دچارعوارض خفیف یا شدید خواهند شد و حتی امكان دارد فردی به علت بیماری زمینه ای با از كارافتادگی اندام های حیاتی بدن شده و فوت كند. در غیر اینصورت واكسن ها به 97 درصد افراد جواب می دهند و منجر به مرگ نمی شوند.همانطور كه همه ما از كودكی از واكسنهای زیادی برای بالابردن ایمنی بدنمان استفاده كردهایم كه این واكسنها توانسته از گسترش بیماری در كودكی و بزرگسالی جلوگیری كند.
دكتر نیكزاد با اشاره به عوارض تزریق واكسن گفت: بی اشتهایی و سردی در افراد، چندین روز پس از تزریق واكسن ربطی به تزریق واكسن ندارد و بهتر است این افراد به پزشك مراجعه كنند و اگر نیاز باشد آزمایش دهند تا مشكلاتی نظیر قند و چربی و مشكل تیروئیدی نداشته باشند. عوارض واكسن سریع برطرف می شود و احساس عوارض غیرعادی بیشتر روانی است و ربطی به واكسن ندارد.اما به دلیل تنوع ژنتیكی پاسخ به عوارض واكسن هم میتواند وجود داشته باشد بهتر است اگر فردی علائم خاصی را مشاهده كرد به پزشك مراجعه كند تا در صورت نیاز این علامت ها برای عموم اطلاع رسانی شوند.
این داروساز با اشاره به متفاوت بودن سیستم ایمنی كودكان با بزرگسالان و ارتباط آن با تزریق واكسن سینوفارم در كودكان گفت: با بررسی معاونت بهداشتی كشور و تجارب دیگر كشورها در تزریق سینوفارم برای كودكان در مقیاس های بزرگ فعلا مشكلی پیش نیامده است. یكی از مشكلات كشورهایی كه بیشتر افراد بزرگسال را واكسینه كردهاند انتقال الگوی سرایت بیماری از بزرگسالان به سمت كودكان است و گردش ویروس بیشتر توسط اطفال اتفاق افتاده است به همین دلیل برای قطع این زنجیره توصیه شده برای طیف سنی 12 تا 18 سال تزریق واكسن صورت گیرد اما واكسینه كردن كودكان كمتر از 12 سال هنوز مورد مناقشه است و بررسی های بیشتری نیاز دارد و هنوز دستور خاصی برای آن ابلاغ نشده اگر وزارت بهداشت ابلاغیه آن را صادر كند به والدین توصیه می شود فرزندان كمتر از 12 سال خود را هم برای قطع زنجیره بیماری واكسینه كنند.
وی در مورد تزریق واكسن كرونا برای افرادی كه آلرژی غذایی داشته و یا مبتلا به بیماری های زمینه ای و خاص هستند گفت: واكسن سینوفارم از ویروس كشته شده ساخته شده است. بنابراین برای افرادی كه ایمنی پایینی دارند هم مشكلی ایجاد نمی كند. برای افرادی كه به تخم مرغ حساسیت دارند توصیه می شود واكسن آنفلوآنزا را تزریق نكنند چون در ساخت این واكسن از تخم مرغ استفاده شده است اما چون در ساخت واكسن كرونا از تخم مرغ استفاده نشده برای افرادی كه نسبت به تخم مرغ حساسیت دارند، منعی ندارد.اما اگر فردی نسبت به مواد غذایی دیگر حساسیت دارد باید در هنگام تزریق به فرد مسئول اطلاع دهد تا از روی بروشور چك كنند كه واكسن برای فرد تزریق شونده مشكل نداشته باشد.
دكتر نیكزاد درباره طاعون حیوانی و سرایت آن به انسان گفت: طاعون شایع شده طاعون نشخواركنندگان است كه به طاعون بزی هم مشهور است و با بیماری طاعون انسانی كاملا متفاوت است و قابل سرایت به انسان نیست اما برای نشخواركنندگان بسیار خطرناك است و میتواند خسارات زیادی را برای دامداران به جهت افزایش مرگ ومیر در دام ها در پی داشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.