تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ارز دولتی برای تامین دارو كافی نیست/ قیمت دارو باید با ارز نیمایی محاسبه شود +فایل صوتی

رییس اتاق اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران با تاكید بر اینكه فشار قیمت بالای دارو باید از روی دوش مردم برداشته شود گفت: بهترین راهكار این است كه قیمت دارو با ارز نیمایی محاسبه شده و ما‌به‌التفاوت آن به حساب سازمان‌های بیمه پرداخت شود.

1400/08/12
|
12:14
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمود نجفی عرب، عضو سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران پیرو گفتگوی حیدر محمدی مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو با تهران ما سلامت رادیو تهران درباره افزایش قیمت داروهای بدون نسخه و عدم كاهش داروهای بیماری های خاص به این برنامه گفت: حدود 96 تا 97 درصد از داروهای مورد نیاز كشور در داخل كشور تولید می شود و مابقی آن به صورت وارداتی است و به صورت ساخته شده وارد می شود. قیمت داروهای وارداتی كامل ساخته شده از قیمت ارز تبعیت می‌كنند.

بودجه دارویی وزارت بهداشت از ارز دولتی برای تامین دارو كافی نیست
وی افزود: سهم بودجه دارویی و تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت از ارز 4200 تومانی، 2 میلیارد و 500 میلیون دلار است. در حالیكه داروهای وارداتی حدود 1 میلیارد دلار ارز نیاز دارد. به بخشی از داروهای تولیدی و وارداتی ارز دولتی تعلق می گیرد اما چون این ارز برای پوشش تمامی داروها كافی نیست طبیعتا برای تامین این مبالغ باید از ارز نیمایی استفاده كرد.

قیمت دارو باید با ارز نیمایی محاسبه شود
رییس اتاق اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینكه چرا مردم باید ما به التفاوت ارزهای دولتی و نیمایی را برای خرید دارو پرداخت كنند؟ اظهار داشت: كارشناسان فنی حوزه دارو به تخصیص ارز دولتی برای دارو معترض بودند و نظرشان این بود كه به جای تخصیص ارز 4200 برای دارو از ارز نیمایی استفاده كرد كه بیشتر هم دسترس است و ما به التفاوت به بیمه‌ها كه در انتهای زنجیره قرار گرفته اند تعلق گیرد كه مردم هم از آن منتفع شوند و نظر نمایندگان مجلس هم همین است. ولی دولت اصرار داشت این كار انجام نشود و در حال حاضر هم همین روال ادامه دارد.

ارز دولتی كافی نیست؛ قیمت برخی داروها با ارز آزاد محاسبه می‌شود
عضو سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران خاطرنشان كرد: افزایش برخی داروها در بازار دو دلیل عمده دارد. اول آنكه چون ارز دولتی به مقدار كافی نیست؛ ارز 4200 تومانی برای برخی داروها حذف شده و به ناچار به سمت ارز نیمایی برده است كه قیمت این داروها به طور طبیعی افزایش پیدا كرده است. علیرغم اینكه ما به التفاوت 50 تا 60 هزار میلیارد تومانی احصاء نشده، مردم هم باید پول بیشتری بپردازند و این روش نادرست است.

فقط ماده اصلی داروها، ارز دولتی دریافت می كنند
وی تاكید كرد: فقط ماده اصلی دارو در كشور كه 30 تا 35 درصد قیمت دارو را تشكیل می دهد، مشمول ارز دولتی می‌شود و بقیه اجزای دارو مشمول ارز نیمایی و تابع بازار خواهند بود. بهترین راهكار برای كاهش فشاری كه بر روی دوش مردم است این است كه ارز تخصیصی دارو نیمایی شود و دولت ما‌به‌التفاوت ارزهای دولتی و نیمایی را محاسبه كرده و به بیمه‌ها پرداخت كند. خوشبختانه بیش از 90 درصد مردم تحت پوشش بیمه‌های مختلف هستند و با این راهكار پرداخت از جیب مردم كاهش می‌یابد و داروها هم بر اساس اهمیت فرانشیزهای متفاوتی خواهند داشت. نظر كمیسیون اقتصادی مجلس هم همین است.

نجفی عرب تاكید كرد: در هنگام تصویب بودجه سال 1400 ما نظر كارشناسی خود را به مجلس ارائه دادیم اما با توجه به اینكه برخی دستگاه ها مثل دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی احساس می‌كردند دولت بواسطه مشكلات اقتصادی نمی‌تواند این مبالغ را به بیمه پرداخت كند با این طرح موافقت نكردند اما برای 6 ماه دوم بحث شده تا اینكار انجام شود.

تولیدكنندگان دارو از این وضع راضی نیستند
عضو سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پاسخ به اینكه بر اساس قانون، قیمت دارو باید سالی یكبار افزایش یابد پس چرا در سال جاری قیمت داروها طی چندین بار افزایش یافته است؟ گفت: تمامی عوامل تشكیل دهنده داروها تابع بازار و نوسانات قیمت ارز هستند. تولیدكنندگان دارو هم جزو مردم هستند و راضی به این شرایط نیستند و مدت ها است كه به این روند اعتراض دارند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت