تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

پاستوكووك پلاس به زودی در سبد واكسیناسیون كشوری قرار می‌گیرد+فایل صوتی

رئیس انستیتو پاستور ایران با تاكید بر اثربخشی بالای واكسن پاستوكووك گفت: با برنامه ریزی‌های انجام شده واكسن پاستوكووك پلاس به زودی در اختیاردانشگاه‌های علوم پزشكی قرار می گیرد تا برای مردم استفاده شود.

1400/08/17
|
10:55
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت ضمن یادآوری این موضوع كه انستیتو پاستور قدمتی صد ساله داشته و همیشه یار و یاور سلامت مردم ایران بوده است گفت: شروع قرن دوم فعالیت‌های این موسسه تحقیقاتی با شروع اپیدمی كرونا مقارن شد. مسئولیت ساماندهی به امر تشخیص كرونا و تولید واكسن از اقدامات استیتو پاستور در این برهه زمانی است. واكسن پاستوكووك توانسته حدود 92 درصد از بستری و ابتلاء شدید حاصل از كرونا جلوگیری كند.

وی افزود: نتیجه كارآزمایی بالینی نشان داده بدن 99 درصد افرادی كه این واكسن را تزریق كردند ترشح آنتی بادی داشته است. پاستوكووك اولین واكسن پروتئینی كونژوگه دنیا است .در این واكسن از حداقل آنتی ژن ویروس كرونا در این واكسن استفاده شده به همین دلیل پاستوكووك ضمن كارآیی بسیار بالا ،عوارض كمی دارد. این واكسن در 8 دانشگاه علوم پزشكی كشور تست شده و در حال حاضر در سبد واكسیناسیون كشوری قرار گرفته است.

بیگلری خاطرنشان كرد: پاستوكووك تنها واكسن در دنیا است كه دُز یادآور خودش را هم تولید كرده است و در كنار دو دُز دیگر برای بزرگسالان استفاده می‌شود. واكسن كرونای پاستور برای افراد 2 تا 18 ساله هم مجوز تزریق دارد و در حال حاضر برای كودكان بالای 12 ساله كشورمان تزریق می‌شود. تزریق دو دُز از این واكسن برای كودكان كافی است ولی بزرگسالان حتما باید به خاطر وجود سویه‌های مختلف از ویروس كرونا مثل دلتا، دُز سوم این واكسن را هم تزریق كنند.

وی در تكمیل ویژگی های منحصر به فرد واكسن پاستوكووك گفت: یكی دیگر از ویژگی‌های واكسن پاستوكووك این است كه دُز یادآور این واكسن را می‌توان برای تمامی افرادی كه واكسن‌های دیگر تزریق كرده‌اند مورد استفاده قرار داد.

رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح كرد: واكسن انستیتو پاستور قدیمی ترین موسسه تولید واكسن در كشور، بسیار معتبر و ایمن است و به صورت میانگین حدود 5 میلیون دُز از این واكسن به وزارت بهداشت تحویل داده می‌شود. با برنامه ریزی‌های انجام شده واكسن پاستوكووك پلاس به زودی در اختیاردانشگاه‌های علوم پزشكی قرار می گیرد تا برای مردم استفاده شود.

بیگلری درباره صادرات این واكسن توضیح داد: مقالات فاز سوم این واكسن در حال كامل شدن است و به دنبال آن مجوزهای سازمان بهداشت جهانی هم اخذ می‌شود. یكی از بزرگترین كارآزمایی‌ها متعلق به این واكسن است . پاستوكووك كاری مشترك از انستیتو پاستورایران و انستیتو فینلای كوبا است و در كارآزمایی‌ها در مجموع بر روی 68 هزار نفر تست شده است و بعد از تامین نیازهای كشور حتما برنامه‌هایی برای صادرات خواهیم داشت.
یكی از نقاط قوت پاستوكووك نسبت به واكسن‌های دیگر این است كه با خیال راحت می‌توان از آن برای بیماران زمینه‌ای استفاده كرد. 30 درصد داوطلبان در كارآزمایی این واكسن دارای بیماری زمینه‌ای بوده‌اند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
تهران ما سلامت