معاون ستاد مبارزه با كرونای تهران با اشاره به آغاز محدودیتهای هوشمند از نیمه آذرماه گفت: تمامی افراد برای دریافت خدمات رفاهی و اجتماعی، سفرهای بین شهری و مانند اینها حتما باید واكسن زده باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر نادر توكلی معاون درمان ستاد كرونای تهران در خصوص فعال شدن سیستم كنترل هوشمند كرونا و تاثیر آن بر روند خدمات اجتماعی از روز دوشنبه 15 آذرماه گفت: با گذشت 2 سال از شیوع كرونا در كشور و به تبع آن محدودیتها در زمینه فعالیتهای اجتماعی و كمك به سلامت روان، تمامی نقاط جهان به سمتی رفتند تا با سیاستگذاری به سمتی حركت كنند تا با رعایت ملزوماتی به زندگی عادی بازگردند.
وی با تشكر از حضور همگانی مردم در راستای پوشش واكسیناسیون حداكثری گفت: حضور حداكثری مردم به تحقق پوشش بیش از 80 درصد و حتی 90 درصدی در برخی شهرها كمك كرد و موجب شد تا بتوانیم به سمت زندگی عادی و خروج از محدودیتها حركت كنیم.اما در این بین الزاماتی وجود دارد و تمامی افراد برای دریافت خدمات رفاهی و اجتماعی، سفرهای بین شهری و مانند اینها حتما باید واكسیناسیون را انجام داده باشند. كارت دیجیتال از سامانه واكسن وزارت بهداشت(https://salamat.gov.ir (قابل دریافت است و QR code آن را میتوان در گوشی نگهداری كرد. ضمن اینكه بسیاری از سیستمهای اتوماسیون قادرند تا به تایید یا عدم تایید تزریق واكسن دسترسی داشته باشند و خدمات را به افرادی كه واكسن زده اند ارائه دهند. سامانه هوشمندسازی امید احراز هویت فرد واكسینه شده را انجام می دهد.
دكتر توكلی با اشاره به موانع اجرایی محدودیت هوشمند گفت: قطعا با موانع اجرایی مواجه خواهیم بود چون كنترل هوشمند همه جا امكانپذیر نیست اما اصل قضیه این است كه با این محدودیت فعالیتهای عادی زندگی پس از یك تا دو ماه در سراسر كشور آغاز شود.
وی در خصوص سویه اُمیكرون گفت: مرگ و میر این سویه بسیار پایین، اما شدت سرایت آن بالا است. اگرچه خاصیت ویروس این است كه پس از مدتی با جهش، خاصیت سرایت پذیری آن افزایش و مرگ و میر ناشی از آن كاهش مییابد.
او بر كنترل مرزها تاكید كرد و اظهار داشت: هنوز گزارشی مبنی بر وجود این سویه در كشور وجود ندارد اما در كشورهای همسایه مشاهده شده است.نكته مهم رعایت پروتكل ها است تا شرایط آرام كشور ادامه دار باشد.
معاون درمان ستاد كرونای تهران در پاسخ به اینكه آیا كد ویروس كرونا و سرماخوردگی با هم مشترك هستند؟ گفت: منشأ خانوادگی اكثر ویروسها، گروه ادنوویروس است. بنابراین گونههای مختلف ویروسها RNA مشترك دارند و تغییرات در سكانس آنها موجب تغییر ماهیت ویروس میشود اما همچنان منشأ آنها یكسان و از گروه ادنوویروس است واین امر موجب سرایت بیشتر آن میشود.
دكتر توكلی در پایان گفتگو با برنامه تهران ما سلامت تاكید كرد: آبی شدن رنگ تهران قطعاً به معنی عادی شدن شرایط نیست. پوشش واكسیناسیون بسیار مهم است و افراد بالای 40 سالی كه 4 تا 6 ماه از تزریق دُز دوم آنها گذشته توصیه میشود؛ دُز سوم یا دُز یادآور را تزریق كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.