مدیركل درمان غیرمستقیم بیمه تامین اجتماعی با اشاره به اینكه بیمارستانهای دولتی از فرآیند نسخهنویسی الكترونیكی عقب هستند گفت: آنها میگویند امكان نسخه نویسی الكترونیك را ندارند و یا اینكه نمیتوانند به طور كامل این كار را انجام دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، شهرام غفاری مدیركل درمان غیرمستقیم بیمه تامین اجتماعی در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به فرآیند نسخه نویسی الكترونیك و بازه زمانی مورد نیاز تكمیل آن در كشور گفت: هم اكنون امكان نسخهنویسی الكترونیك برای همه در سطح كشور فراهم است و برخی بیمارستانها و مطبها و تقریبا تمامی پزشكان طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی و حتی بیمه سلامت میتوانند نسخه الكترونیك بنویسند و در حال حاضر تبادل اطلاعات با بیمهها دارند. بیش از 70 تا 80 درصد نسخههای پزشكان مطبهای طرف قرارداد با این بیمهها به صورت الكترونیكی نوشته می شود.
مدیركل درمان غیرمستقیم بیمه تامین اجتماعی افزود: اما در برخی از مراكز دولتی و دانشگاهی به دلایل متعدد از جمله درگیری با كرونا و نبود سخت افزارهای لازم نمیتوانند به طور كامل كار نسخه نویسی را انجام دهند. بیمارستانهای ملكی سازمان بیمه تامین اجتماعی بیش از 2 تا 3 سال است كه نسخه الكترونیكی مینویسند و در حال حاضر هم اینكار به صورت 100 درصدی در این بیمارستانها انجام میشود و بیش از 50 میلیون نسخه الكترونیك در این سیستم در حال چرخش است.
وی تصریح كرد: بیمارستانهای خصوصی فعالتر از پخش دولتی هستند و بیمارستانهای بخش دولتی از این فرآیند عقب هستند و دلایلی هم دارند كه ممكن است قابل قبول باشد و میگویند امكان نسخه نویسی الكترونیك را ندارند و یا اینكه نمیتوانند به طور كامل این كار را انجام دهند. به عنوان مثال ممكن است پزشكی در سیستم دولتی تمایل نداشته باشد یا نتواند نسخه الكترونیك بنویسد. پای كار آوردن این پزشكان، چالشی است كه بیمارستانهای دولتی - دانشگاهی با آن روبرو هستند.
وی در پاسخ به اینكه چرا زیرساختهای این طرح مهیا نشده تا از ابتدای دیماه سال جاری به طور كامل اجرا شود؟ گفت: كم توجهی به قانون در كشور وجود دارد و ما به همین دلیل نمیتوانیم قانون را به نحو احسن اجرا كنیم. بسیاری از قوانین بر روی كاغذ میمانند. سازمانهای بیمه گر این امكان را فراهم كردهاند و بسیاری از پزشكان كار نسخهنویسی الكترونیكی را انجام میدهند اگرچه برخی مواقع مثل مشكل نرم افزاری و قطعی اینترنت و برق پزشكان مجبورند نسخه را كاغذی بنویسند. ولی هیچ بهانهای برای تعویق درمان بیمار پذیرفته نیست.
غفاری با تاكید بر اینكه سازمان تامین اجتماعی تاكنون نسخهنویسی اینترنتی را اجرا كرده است گفت: كمی كم توجهی تا به امروز بوده ولی قانون صفر یا صدی مجلس كار را سخت كرده است. مجلس خواسته اجباری برای افراد كم توجه ایجاد كند كه اینكار میتواند نظام سلامت را دچار چالش كند. باید استثناها را پذیرفت و افرادی كه به هر دلیلی آماده نیستند باید پاسخگو باشند كه چرا اینكار را انجام نداده اند.
وی در توضیح روند نسخه نویسی الكترونیكی گفت: سازمان تامین اجتماعی در دوره شیوع كرونا به سمتی رفت كه دفترچهها را بواسطه جلوگیری از ایجاد صف برای دریافت و تمدید تاریخ دفترچه حذف و كارت ملی را جایگزین كرد. به طوریكه پزشك كدملی بیمار را در سرنسخه مینویسد و سرنسخه حكم برگه بیمه را دارد و بیمار می تواند برابر آن، خدمات دریافت كند و اگر پزشكی به سامانه نسخه نویسی الكترونیك وصل است میتواند از نسخه كاغذی استفاده نكند بلكه آن را به صورت الكترونیكی بنویسد.
وی در توضیح برخی مشكلات در روند نسخه نویسی گفت: هنوز برخی بیمهها تكمیلی از بیمار نسخه كاغذی درخواست میكنند و همكاری خوبی با این طرح ندارند.
دكتر غفاری تاكید كرد: از اول دیماه بر اساس قانون چاره ای جز اجرای این طرح نداریم. مراكز دولتی و برخی مراكز خصوصی هم كه مشكل نسخهنویسی الكترونیكی دارند باید به صورت قانونی چاره ای بیندیشند اما از نظر كارشناسی حذف 100 درصدی كاغذ امكانپذیر نیست و برخی مواقع نمیتوانیم از سیستم استفاده كرده و مجبور به استفاده از نسخه كاغذی میشویم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.