نایب رئیس انجمن داروسازان كشور با اشاره به نگاههای متفاوت این انجمن و سازمان غذا و دارو به مقوله كمبود دارو گفت: مشكل كمبود دارو زمانی رفع میشود كه تمامی داروخانه ها دارو را دریافت كنند نه فقط دو تا سه داروخانه دولتی.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان كشور در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به كمبود دارو در بیشتر دستههای دارویی گفت: داروهای مغز و اعصاب، گوارش ، آنتی بیوتیكها و داروهای بیماریهای خاص با كمبود مواجه هستند و كمتر دسته ای از داروها هستند كه با كمبود آن روبرو نباشیم. پیش از این داروهای وارداتی در كشور كم بودند اما در حال حاضر داروهای تولید داخل هم با كمبود مواجه شده اند.
وی افزود: حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز در داخل تولید می شوند اما بسیاری از این داروها وابسته به مواد موثره ای هستند كه از خارج از كشور و با تخصیص ارز دولتی وارد می شوند. زمانیكه این ارز به موقع به واردكنندگان تعلق نگیرد كشور با كمبود دارو مواجه خواهد شد و از طرفی اگر قیمت گذاری به درستی انجام نشود و هزینه تمام شده تولید بیشتر از قیمت عرضه باشد، تولیدكننده تمایلی به تولید دارو نخواهد داشت و با تولید آن را كاهش خواهد داد.
فاطمی با اشاره به موضوع مهم حذف ارز 4200 تومانی اظهار داشت: حذف ارز دولتی و واقعی شدن ارز نیمایی برای تولیدكنندگان باید جدی گرفته شود تا با فراوان شدن ارز، دارو هم در كشور فراوان شود.
وی درخصوص اقدامات انجمن داروسازان در رفع این مشكل گفت: این انجمن ارتباطات زیادی با صنف داروسازان و داروخانه ها دارد به همین جهت سعی میكند مشكلات در ارتباط با كمبود دارو را به گوش مقامات وزارت بهداشت برساند. برخی مواقع این هشدارها جدی گرفته نمیشود اگرچه در روزهای اخیر با دستور رئیس جمهور به هیات وزیران 700 میلیون دلار ارز مورد نیاز به واردات داروهای ساخته شده خارجی و مواد اولیه تخصیص پیدا كرده كه امیدواریم زودتر این ارز تامین شود.
نایب رئیس انجمن داروسازان با اشاره به اینكه حتی آنتی بیوتیكهای خیلی قدیمی مثل تتراسایكلین و داروی اعصاب مثل فلوكستین با كمبود مواجه شده اند گفت: داروهای شیمی درمانی بیماران سرطانی و داروهای بیماران مبتلا به اماس دچار كمبود است كه بیشتر در حوزه داروهای وارداتی است. نیازهای دیگر مثل پوشاك و غذا میتوانند با تاخیر مرتفع شوند اما نمیتوان نیاز به دارو را به تاخیر انداخت چون حیات بیمار وابسته به مصرف دارو است. پیش از این در تابستان سال جاری شاهد كمبود سرم در كشور بودیم. مشكل كشور ما در این است كه در كشور ذخایر دارویی استراتژیك نداریم و یا اگر داریم در حال كاهش است. از طرفی ممكن است دارو تولید شده و در بازار موجود باشد اما خبر كمبود دارو در سطح كشور موجب انباركردن آن در خانه ها میشود.قاچاق معكوس دارو از داخل به خارج به دلیل ارزان بودن دارو در داخل كشور هم از دیگر مشكلاتی است كه به كمبود دارو در داخل كشور دامن می زند.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی خاطرنشان كرد: تعریف ما از كمبود دارو به عنوان انجمن داروسازان با سازمان غذا و دارو به عنوان متولی تامین دارو در سطح كشور یكی نیست: رفع كمبود دارو به معنی تامین دارو برای چند داروخانه دولتی نیست. رفع كمبود دارو زمانی اتفاق می افتد كه تمامی داروخانه ها دارو را دریافت كنند. بنابراین بسیاری از آمارهای ما مورد قبول مسئولان سازمان غذا و دارو نیست. ما تعریف مشتركی از كمبود دارو نداریم اما دغدغه هایمان مشترك است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.