تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

اگر موج اُمیكرون به وجود بیاید، اقدامات بعدی موفقیت آمیز نخواهد بود+فایل صوتی


دبیر كمیته تخصصی تشخیص و درمان كووید با تاكید بر اقدامات پیشگیرانه نسبت به اقدامات درمانی گفت: هم اكنون باید از ایجاد موج جدید پیشگیری كنیم چون اگر موج اُمیكرون به وجود بیاید ، اقدامات بعدی موفقیت آمیز نخواهد بود.

1400/10/19
|
12:53
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیام طبرسی، دبیر كمیته تخصصی تشخیص و درمان كووید و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص وضعیت فعلی كشور در برابر سویه اُمیكرون به برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران گفت: این سویه در تمام دنیا موجی ایجاد كرده و ما هم متاثر از این سویه هستیم فقط باید بتوانیم دامنه موج و شدت عوارض این سویه را كنترل كنیم. تاكنون بیش از 460 مورد اُمیكرون در كشور گزارش شده كه حدود 85 مورد آن متعلق به تهران است. این اعداد دقیق نیستند و با افزایش تست‌ها نمونه‌ها هم بیشتر می‌شود.
وی افزود: به هر ترتیب ویروس در گردش است و برای كنترل آن باید دُز سوم واكسن را تزریق كرده و دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از زدن ماسك و رعایت فاصله فیزیكی را انجام داد.

دكتر طبرسی با تاكید بر این موضوع كه خطر پیك جدید بواسطه حضور سویه اُمیكرون به شدت تهدیدكننده است گفت: این سویه سرایت پذیری بالا و گردش زیادی دارد و می تواند تعداد مبتلایان را به صورت تصاعدی افزایش دهد. در هفته گذشته افزایش نسبی در مراجعه به اورژانس ها داشته ایم كه امیدواریم این وضعیت موقتی باشد. هم اكنون باید از ایجاد موج جدید پیشگیری كنیم چون اگر این موج به وجود بیاید ، اقدامات موفقیت آمیز نخواهد بود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینكه آمار مبتلایان كرونایی و آمار مرگ و میر رو به كاهش هستند تصریح كرد: مراجعه بیماران تنفسی آنفلوآنزا و سرماخوردگی به اورژانس ها افزایش پیدا كرده ولی آنچه تهدیدكننده است سویه اُمیكرون است كه می‌تواند از كنترل خارج شده و منجر به موج جدید شود.

دكتر طبرسی در خصوص سویه‌های جدید كرونا گفت: قدرت انتشار سویه موجود در فرانسه بالا نبود و به همین جهت مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفت. اماتركیب دوبیماری كرونا و آنفلوآنزا سویه جدیدی ایجاد نمی‌كند اما ممكن است یك فرد به صورت همزمان به دو ویروس مبتلا شود.

وی در پاسخ به اینكه آیا اُمیكرون با تست پی سی آر قابل تشخیص است؟ چون بسیاری از پزشكان تست كرونا را توصیه نمی‌كنند گفت: این سویه با تست قابل تشخیص است. اتفاقا در حال حاضر به تست نیاز بیشتری داریم تا بتوانیم وضعیت اپیدمی را بررسی كنیم. در حال حاضر كیت تشخیص اُمیكرون به مقدار كافی وجود دارد و در صورتیكه آمار مبتلایان افزایش یابد تعداد بیشتری تامین خواهد شد.
دبیر كمیته تخصصی تشخیص و درمان كووید با اشاره به درگیری بیشتر اطفال با این سویه گفت: درصد ابتلاء كودكان با این سویه بیش از سویه های قبلی است.

عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در پاسخ به اینكه آیا افرادی كه برای دُز 1 و 2 واكسن های آسترازنكا یا اسپوتنیك تزریق كرده اند می‌توانند برای دُز سوم از همین واكسن ها استفاده كنند تاكید كرد: هنوز مطالعات"MIX&MATCH" دنیا نشان نداده است كه برای دُز سوم از چه واكسن‌هایی در برابر دُزهای اول و دوم باید استفاده كرد كه بهترین تركیب باشد. توصیه بر این است كه دُز سوم تزریق شود و نوع آن زیاد مهم نیست. به ویژه اینكه آمار تزریق دُز سوم در كشورمان بسیار پایین است و در صورت ایجاد موج احتمالی جدید كرونا بواسطه سویه اُمیكرون با مشكل مواجه خواهیم شد. بنابراین كسانی كه موعد تزریق دُز سوم آنها فرا رسیده حتما باید به سرعت این دُز را تزریق كنند.
وی تاكید كرد: برای تزریق دُز سوم هیچ ممنوعیتی برای هیچ واكسنی نداریم.

دكتر طبرسی در ادامه این گفتگوی رادیویی در پاسخ به اینكه آیا مولنوپیراویر و پكسلووید وارد پروتكل‌های درمانی كشور شده اند یا خیر؟ اظهار داشت: نتیجه گزارش های اولیه از مطالعات مولنوپیراویر بر روی بیماران كرونایی از كاهش 50 درصدی مرگ و میر و بستری خبر می داد. وقتی مطالعات به پایان رسید این اثر بخشی به 30 درصد كاهش یافت و پس از آن مشخص شد اثر این دارو بر روی افرادی كه قبلا واكسن زده و سابقه ابتلاء به كرونا داشته و یا دیابتیك بودند حتی كمتر از دارونما بوده است به همین جهت استفاده از آن محدود شد.

وی درخصوص تولید داروی پكسلووید در كشور گفت: پس از محدود شدن استفاده از داروی مولنوپیرواویر، داروی پكسلووید با اثربخشی 87 درصدی در كاهش آمار بستری و مرگ و میر مورد توجه قرار گرفت. پس از بررسی در كمیته علمی و تشخیص و درمان كووید، بنابراین شد تا شركت های داروسازی به سمت تولید پكسلووید بروند. هنوز در هیچ كجای دنیا این قرص به میزان زیاد ساخته نشده اما به محض فراهم شدن آن در داخل كشور، مجوز مصرف آن در كمیته علمی بررسی خواهد شد ولی مولنوپیراور در دستورالعمل‌های درمانی نیست.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص سویه دلتا كرون كه در كشور قبرس مشاهده شده گفت: این سویه ها قابل توجه نیستند بلكه باید در ابتدا قدرت انتشار و سرایت پذیری و بیماری زایی یك سویه قابل توجه باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت