تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

فقط بیماران كرونایی كه كاهش اكسیژن خون دارند باید به مراكز درمانی مراجعه كنند+فایل صوتی

دكتر قانعی عضو كمیته علمی مقابله با كرونا با اشاره به اینكه اُمیكرون بخش تحتانی سیستم تنفسی را درگیر نمی كند و معمولا علائمی خفیف دارد گفت: فقط افرادی كه كاهش اكسیژن خون دارند باید به مراكز درمانی مراجعه كنند.

1400/11/16
|
11:34
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به اینكه میزان شیوع و قدرت سرایت سویه اُمیكرون بسیار بالا است گفت: این ویژگی‌ها در سویه‌های سارس و كووید دیده نشده بود. این سویه به سرعت منتقل شده و موجب ابتلاء بخش وسیعی از جامعه می‌شود.

تزریق دُز سوم واكسن و رعایت نكات بهداشتی؛ تنها راه‌های مقابله اُمیكرون
وی تاكید كرد: رعایت نكات بهداشتی در بیماری‌های ویروسی موجب نجات فرد می شود اما در خصوص سویه اُمیكرون باید گفت: تزریق دُز سوم واكسن و رعایت نكات بهداشتی با متدهای جدید می تواند جامعه را كنترل كند.

اُمیكرون؛ بخش فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می‌كند
دكتر قانعی یادآور شد: رنگ بندی شهرها بر اساس تعدد بستری‌ها انجام می‌شود ولی بر خلاف سویه دلتا كه بخش تحتانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌كرد؛ سویه اُمیكرون بخش فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می‌كند بنابراین علیرغم افزایش مبتلایان نسبت به سویه دلتا میزان مرگ و میر آن كمتر خواهد بود.

در برابر اُمیكرون؛ باید توجه بیشتری به بیماران زمینه ای داشته باشیم
او با تاكید بر اینكه افزایش بستری‌ها می‌تواند مشكلاتی برای سیستم بهداشتی- درمانی ایجاد كند اظهار داشت: در این سویه بیش از 50 درصد مبتلایان شكایتی از بیماری خود ندارند تا نیاز به انجام تست داشته باشند. بنابراین افرادی كه علامت ندارند خودشان منشا انتقال بیشتر می‌شوند و كار پیشگیری در این حالت بسیار سخت است. انتظار ما در این حالت فقط مرگ و میر كمتر است. در این شرایط فقط باید مراقب بیماران زمینه ای بود تا از این موج گذر كنیم چون بخش زیادی از جامعه به این بیماری مبتلا شده‌اند و ویروس در حال چرخش در جامعه است.

علامت اُمیكرون، بستگی به ایمنی بدن افراد دارد
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به علائم اُمیكرون گفت: این علامتها بستگی به ایمنی بدن افراد دارد. ممكن است برخی افراد آبریزش بینی مختصر، گرفتگی صدا و بدن درد داشته باشند بنابر این بر اساس علائم نمی توان اُمیكرون را تشخیص داد. با توجه به اینكه این علامت‌ها در افرادی كه واكسن زده اند بسیار ضعیف است. اما همه این علائم می‌تواند نشانه اُمیكرون و بهبودی پس از آن باشد.

فقط افرادی كه كاهش اكسیژن خون دارند باید به مراكز درمانی مراجعه كنند
عضو كمیته علمی مقابله با كرونا افزود: برای افرادی كه علامت‌های خفیف را تجربه می كنند پیشنهادی نداریم فقط افرادی كه كاهش اكسیژن خون دارند باید به مراكز درمانی مراجعه كنند. با تجربه‌ای كه مردم دارند با مصرف قرص سرماخوردگی بهبود می‌یابند. اما حضور در اماكن مختلف بر انتشار می‌افزاید. پیشنهاد می‌كنیم كادر درمان در محل كار خود حضور داشته باشند به همین دلیل در برخی كشورها از كادر درمان خواسته اند پس از گذشت 5 روز از ابتلاء در محل كار خود حاضر شوند.

اگر مدت قرنطینه 10 روز باشد تمامی مراكز از كاركنانشان خالی می‌شوند
وی در پاسخ به این پرسش كه قرنطینه این بیماری چقدر است؟ گفت: 5 روز قرنطینه برای كادر درمان و اداراتی است كه كار آنها بسیار حیاتی است . چون این بیماری سرایت بسیار بالایی دارد اگر مدت قرنطینه 10 روز باشد تمامی مراكز از كاركنانشان خالی می‌شوند. پس از 5 روز با استفاده از ماسك سه لایه و N95 و یا دو ماسك می‌توان به كار ادامه داد.

در نزدیكی یا نوك قله موج اُمیكرون قرار داریم
قانعی در ادامه این گفتگو با اشاره به آماری كه بر اساس بستری و تعداد بالای مبتلایان گفت: اعتقاد دارم در نزدیكی یا نوك قله موج قرار داریم و تا یك تا دو هفته آینده روندی كاهشی خواهیم داشت. با توجه به واكسیناسیون عمومی كشور تعداد فوتی‌های ما كمتر شد و ان شاء الله این پیك قبل از نوروز كاهش پیدا كند و وضعیت اقتصادی و اجتماعی كشور به حالت عادی بازگردد.

در ابتلاء با اُمیكرون اكسیژن خون كاهش نمی‌یابد
عضو كمیته علمی مقابله با كرونا با اشاره به اینكه علامت‌های اُمیكرون در مبتلایان متفاوت است گفت: برخی كه زمینه آلرژیك دارند ممكن است دل درد بگیرند، غدد لنفاوی آنها درگیر شود و یا علامت‌های پوستی داشته باشند و برخی هم بیماری‌های سینوسی دارند كه همزمان با ابتلاء اُمیكرون تشدید دردهای سینوسی دارند ولی در مجموع اُمیكرون به ویژه برای افرادی كه واكسن زده اند علامت‌های ویروس سرماخوردگی دارد و با آبریزش بینی، تب مختصر، عطسه، بدن درد همراه است و معمولا به بخش تحتانی سیستم تنفسی منتقل نمی‌شود. در ابتلاء با اُمیكرون اكسیژن خون كاهش نمی‌یابد و در سی تی اسكن عفونتی دیده نمی‌شود.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی اظهار داشت: 4 هفته پس از بهبودی می‌توان واكسن كرونا را تزریق كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت