تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

تمایل بیماری‌زایی اُمیكرون در افراد مسن بیشتر است اما چرا كودكان بیشتر درگیر شده‌اند؟+فایل صوتی


دكتر یونسیان متخصص اپیدمیولوژی در این‌باره گفت: چون كودكان ما هنوز واكسن نگرفته‌اند یا زمان زیادی از واكسیناسیون آنها نگذشته تا به ایمنی مناسبی برسند این سویه موجب شده تا شاهد درگیری بیشتر كودكان و افراد كم‌سن در كشور باشیم.

1400/11/19
|
12:26
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مسعود یونسیان دبیر كمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد كرونا در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت در خصوص تغییر ویروس كرونا گفت: یكی از ویژگی‌های اُمیكرون سرعت بسیار بالای انتقال آن است و البته مقاومت بیشتری در برابر واكسن‌هایی كه قبلا ساخته شده اند دارد اما آنچه ثابت شده در فُرم‌های شدید بیماری و حتی مرگ؛ تمامی واكسن‌های تایید شده دنیا اثربخشی خوبی بر روی این سویه دارند.

همه باید باید واكسن بزنند تا در برابر كرونا ایمن شویم
وی با اشاره به تاثیر واكسن افزود: آلودگی، عفونت و انتقال عفونت در اُمیكرون موجب شده مقوله ایمنی جمعی از ما دور شود. همه ما باید واكسن بزنیم و فقط واكسیناسیون دیگر اعضای جامعه نمی‌تواند به ما كمك كند. شعار فعلی دنیا این است كه همه افراد حق دارند مصون شوند و نمی‌توان به ایمنی جمعی امیدوار بود.

اُمیكرون می‌تواند موجب درگیری ریه شود
دكتر یونسیان با اشاره به علائم سویه اُمیكرون گفت: سویه اُمیكرون به دستگاه تنفسی فوقانی تمایل بیشتری دارد. آبریزش بینی، عطسه و گلودرد از علائم اُمیكرون است ضمن اینكه این سویه در فرم شدید خود می‌تواند ریه‌ها را كه عضوی از دستگاه تنفسی تحتانی هستند را هم درگیر كرده و موجب بستری بیمار شود.
بیماری‌زایی اُمیكرون شبیه سرماخوردگی نیست
وی تاكید كرد: اگرچه علامت‌های ناشی از اُمیكرون شبیه سرماخوردگی است ولی لزوما بیماری‌زایی آن هم نباید شبیه سرماخوردگی باشد. به عنوان مثال فردی كه سل دارد سرفه می‌كند و فردی كه سرماخورده هم سرفه می كند ولی بیماری‌زایی پشت آن و خطرات كُشندگی آنها بسیار متفاوت است.

سرعت انتقال زیاد اُمیكرون می‌تواند منجر به افزایش آمار مرگ و میر شود
دبیر كمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد كرونا با اشاره به پیام دوبخشی دانشمندان كه بیشتر به بخش اول آن توجه شده گفت:اول اینكه اُمیكرون خفیف‌تر از سویه‌های قبلی است و احتمال مرگ و بستری حدود یك دوم و یك سوم است اما احتمال ابتلاء آن چندین برابر سویه‌های قبلی است. در كشورهایی مثل آرژانتین، آمریكا، كانادا، هند، فیلیپین، پرتقال و رژیم صهیونیستی كه موج اُمیكرون را پشت سر گذاشته‌اند موج اُمیكرون از نظر مبتلایان بیش از 4 تا 5 برابر مبتلایان سویه‌ دلتا است كه این امر می‌تواند منجر به افزایش آمار مرگ و میر شود كه متاسفانه برخی تعمدا یا سهوا به آن توجه نكردند. این بیماری مثل سرماخوردگی نیست بلكه علائم آن شبیه سرماخوردگی است ولی بسیار شدیدتر از آن است. به همین دلیل طبق پیش‌بینی‌ها با افزایش آمار مرگ و میر در كشور مواجه شدیم.

موج‌های دیگر كرونا در كمین است؛ مگر اینكه تمامی جوامع دنیا واكسینه شوند
دكتر یونسیان در پاسخ به اینكه آیا شما هم موافق نظر برخی متخصصان هستید كه اُمیكرون می‌تواند پایانی بر كرونا باشد گفت: نمی‌توان این نظریه را رد كرد. اگر این نظریه درست باشد اصولا نباید موجب تغییر رفتار ما شود و اگر غلط باشد تبعاتی در آینده خواهد داشت بنابر این به جای امید واهی باید به دنبال راهكار باشیم.
وی با اشاره به اینكه هنوز تعداد زیادی از مردم دنیا واكسینه نشده اند گفت: با چرخش ویروس در این جوامع شانس جهش و موج جدید وجود دارد. امیدواریم این آخرین جهش جدی باشد و با ضعیف شدن ویروس كرونا تبدیل به بیماری شبیه آنفلآنزا شود كه هر سال رخ می دهد ولی نباید خوش بینی بیش از حد داشته باشیم. شواهد نشان می‌دهد موج های دیگری هم رخ خواهند داد مگر اینكه تمامی جوامع دنیا واكسینه شوند.

اُمیكرون به شكل ذاتی به بستری و مرگ افراد مسن تمایل دارد
دبیر كمیته اپیدمیولوژی و پژوهش كمیته علمی ستاد كرونا گفت: اُمیكرون به شكل ذاتی مثل سویه‌های قبلی از لحاظ بستری و مرگ تمایل بیشتری به سنین بالا دارد.اما به دلیل اینكه افراد مسن اغلب واكسینه شده اند در حال حاضر بستری‌ها عمدتا افراد مسنّی هستند كه واكسینه نشده اند به همین دلیل چون كودكان ما هنوز واكسن نگرفته اند یا زمان زیادی از واكسیناسیون آنها نگذشته تا به ایمنی مناسبی برسند این سویه موجب شده تا شاهد درگیری بیشتر كودكان و افراد كم سن در كشور باشیم.

سرعت عبور از قله موج ششم، بستگی به رفتار ما دارد
وی درباره آخرین پیش بینی‌ها در خصوص كرونا در كشور و عبور ازقله موج ششم گفت: كشورهای همسایه و یا كشورهایی مثل روسیه و اوكراین و تركیه هنوز به قله موج نرسیده اند بنابراین نمی توان آن را پیش بینی كرد .اما با توجه به تجربه حاصل از كشورهایی كه از این موج عبور كرده اند می‌توان گفت با موج باریكتری نسبت به دلتا مواجه هستیم كه می‌توان با سرعت بیشتری از آن عبور كرد.آنچه مشخص است رفتار ما در برابر این سویه است هرچه بیشتر رعایت كنیم با سرعت بیشتری از این موج عبور خواهیم كرد.

راه اصلی ابتلاء به كرونا؛ تماس مستقیم(تنفسی) با فرد آلوده است
دكتر یونسیان در پایان گفتگو با برنامه تهران ما سلامت در پاسخ به اینكه آیا اُمیكرون از راه سطح هم منتقل می‌شود؟ گفت: گفته شده ماندگاری اُمیكرون در سطوح بیشتر از سویه‌های قبلی است اما همچنان سطوح به عنوان روش اصلی انتقال مطرح نیستند. این نظریه رد نمی‌شود اما چون دُز ویروس دست آلوده بیمار بر روی سطح و دُز ویروسی كه توسط فرد سالم از سطح برداشت می شود انقدر نیست كه موجب بیماری‌زایی شود همچنان تماس مستقیم(تنفسی) فرد آلوده با فرد حساس می‌‍تواند بیماری را منتقل كند. اما همچنان شستن دست ها، بهداشت تنفسی باید رعایت شود ولی سطوح راه اصلی انتقال بیماری نیست.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.



دسترسی سریع
تهران ما سلامت