تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

بی‌توجهی آقایان به سلامت فردی‌ خود، عاملی برای تهدید خانواده+فایل صوتی

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با تاكید بر اینكه آقایان بیشتر باید به سلامتی فردی خود بها دهند گفت: سلامتی مردان تضمین كننده سلامتی خانواده است.

1400/12/04
|
11:09
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر ملیحه كیانفر رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت به مناسبت هفته سلامت مردان در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره آمار بالای بی‌توجهی مردان كشورمان نسبت به سلامت روحی و جسمی خود اظهار داشت: امیدواریم این هفته تلنگری برای مراقبت از سلامتی مردان كشورمان باشد چرا كه سلامتی مردان تضمین كننده سلامتی خانواده است. بحث بی‌اهمیتی آقایان نسبت به سلامتشان مختص ایران نیست بلكه این مسئله اساسی در سراسر جهان شیوع دارد. آنها به دلایل مختلف از اینكه توسط دكتر ویزیت شوند وحشت دارند. آنها برای خود زمان كافی صرف نمی‌كنند و تمایل ندارند برای حفظ سلامت خود هزینه بدهند و حتی برخی از آنها از آزمایش و شنیدن اینكه بیمار هستند، می‌ترسند.

وی افزود: در برخی كشورها هم به دلیل نبود حمایت‌های اجتماعی كافی و نبود تناسب بین درآمد و هزینه‌های سلامت وجود ندارد و تا حدودی آقایان را از هزینه برای سلامتشان منصرف می‌كند. از طرفی سالهاست كه خدمات بهداشتی برای كودكان و زنان ارائه می‌شود. اما در 15 سال اخیر دنیا به این نتیجه رسیده كه سلامت مردان در حال تبدیل شدن به بحرانی خاموش است و در همین راستا كشورها نامگذاری این هفته با عنوان سلامت مردان را به رسمیت شناختند. در ابتدا ایران به همراه 4 كشور دیگر دنیا همراه شد و تعداد این كشورها در سال 2020 به 16 كشور رسید.

دكتر كیانفر در پاسخ به اینكه چرا آقایان به سلامت روان خود اهمیت نمی‌دهند ؟ گفت: در باور برخی آقایان، استفاده از مشاوره‌های روانپزشكی و روانكاوی، كاهش قدرت مردانگی و امنیتی كه به خانواده می‌دهند را در پی دارد. ضمن اینكه هزینه و وقت این مشاوره‌ها را هم ندارند.

وی افزود: بخشی از این عدم تمایل به بیولوژی آقایان باز می‌گردد و بخشی دیگر به مشكل بودن بیان مشكلات از طرف مردان باز می‌گردد. متاسفانه آمار بیماری‌های روانی و به ویژه خودكشی آقایان در دوسال شیوع كرونا بیشتر شده است. فشارهای معیشتی و اقتصادی، قرنطینه و تبعات ناشی از آن مثل درگیری‌های درون خانواده، انتظارات فرزندان و ارتباطات با آنها و مشكلاتی كه در قرنطینه بروز كرده از مواردی است كه موجب افزایش فشار روانی در آقایان شده است.

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، آقایان را مخاطب قرار داد و گفت: بر اساس نظر كارشناسان اگر آقایان سعی كنند در سنین پایین‌تر به سلامت خود اهمیت دهند؛ 30 سال دوم زندگی آنها بسیار بهتر طی می‌شود و اینكه در تمام دنیا آقایانی كه در سنین جوانی و میانسالی مداخلات سلامتی دریافت كرده اند، در سنین بالای 50 سال با مشكلات كمتری مواجه شده اند. این مداخلات در قالب بسته‌های ادغام شده سلامت در مراكز خدمات جامع سلامت كه بخش بزرگی از آن به صورت رایگان ارائه می‌شود؛ قابل استفاده است. كافیست آقایان به این مراكز مراجعه كرده و با تشكیل پرونده الكترونیكی از مشاوره در حوزه‌های مختلف بیماری‌های روانی، قلبی، سرطان، چربی و فشار خون بالا به عنوان بالاترین عوامل مرگ و میر در آقایان بهره مند شوند تا بتوانند در شیوه زندگی خود تغییراتی ایجاد كنند.

وی تاكید كرد: پیاده روی ساده به مدت 30 تا 45 دقیقه در روز می‌تواند كمك زیادی برای سلامتی باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت