رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با كرونا گفت: در حال حاضر آمار مراجعه بیماران سرپایی و بستریها نزولی شده اما شیب منحنی مرگ و میر هنوز كاهشی نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر حمید سوری رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه تهران كلینیك 8 اسفندماه با اظهار خرسندی از اینكه روند مراجعه بیماران سرپایی و بستریها نزولی شده گفت: اما متاسفانه آمار مرگ و میر هنوز كاهشی نشده چون مرگ و میرها معمولا دوهفته پس از افزایش بستری ها رخ میدهد. امیدواریم تا دوهفته دیگر روند فوتیها در سطح كلی كشورهم نزولی شود.
دكتر سوری گفت: هنوز زود است در مورد آینده این سویه در كشور قضاوت كنیم. وضعیت نزولی شدن این پیك به رفتارهای ما بازمی گردد. علیرغم اجراكردن طرح شهیدسلیمانی در اسفند سال 99 كه منجر به كاهش بیماری شد به دلیل بازگشاییها و سفرهای نوروزی با وقوع پیك چهارم در اوایل اردیبهشت روبرو شدیم. امیدواریم اشتباه سال گذشته تكرار نشود.
رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با كرونا در خصوص فعالیت سالنهای سرپوشیده عمومی و ورزشی و ورزشگاههای بزرگ گفت: طبیعی است كه ابتلاء به بیماری و افزایش ناشی از آن بستگی به فاصله اجتماعی و گردش ویروس در محیط دارد.
وی اُمیكرون را یكی از 5 سویه هشداردهنده خواند و اظهار داشت: توصیه می شود 50 درصد ظرفیت مكان های سرپوشید و 25 درصد ظرفیت مكان های باز نسبت به شرایط معمول كاهش پیدا كند ولی در مكان هایی مثل مترو به حدی تراكم زیاد است كه استانداردها اصلا رعایت می شود بنابراین ما در بسیاری مواقع قربانی رفتارهای خودمان هستیم. تفاوت در منحنیهایی كه در اثر پیك ها اتفاق میافتد در ارتفاع پیك است كه نشان دهنده تاثیرسویه بر جامعه است. هرچقدر منحنی در بخش نزولی ، شیب كمتری داشته باشد یعنی مداخلات ما موثر نبوده است.
دكتر سوری در پاسخ به اظهارات شوقی گوینده برنامه مبنی بر اینكه آیا نباید محدودیت های بیشتری اعمال شود؟ گفت: وزارت بهداشت باید سطح خطر را در مناطق مختلف اندازه گیری كرده و متناسب با آن محدودیتها را اعمال كند. جاییكه سطح خطر پایینتر است نیازی به محدودیتهای بیش از اندازه نیست.
دكتر سوری خاطرنشان كرد: ستاد ملی كرونا سطح تصمیم گیری برای مداخلات را به استانداریها واگذار كرده است و بنابر شرایط موجود آنها هستند كه باید تصمیم بگیرند.
وی تصریح كرد: رنگ بندی شهرها كه بر اساس آمار بستریها انجام میشود؛ در مورد اُمیكرون كه میزان كُشندگی كمتری نسبت به دیگر سویه ها دارد از كارایی كمتری برخوردار است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.