علم بهتر است 1 تا 12 فروردین از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

«علم بهتر است» از ثروت/ علم مسیر آگاهی را برای ما روشن می‌كند

رادیو تهران با حمایت از ایده های علمی و كمك به تجاری شدن ایده های برتر، برنامه «علم بهتر است» را راهی آنتن می‌كند.

1401/04/08
|
06:46
|

به گزارش روابط عمومی رادیو تهران:«علم بهتر است» برنامه علمی از گروه تهران و رویدادهای شبكه رادیویی تهران است كه شنبه تا سه شنبه ساعت 21 از رادیو تهران پخش می‌شود كه این برنامه راه هایی كسب ثروت از طریق علم را آموزش می دهد.

علم بهتر است روی خط گام دوم
پیام امیری مدیر گروه تهران و رویدادهای رادیو تهران با بیان اینكه برنامه «علم بهتر است» تنها برنامه تخصصی شبكه رادیویی تهران در حوزه علم و فناوری است، عنوان كرد: این برنامه با رویكرد اصلی معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی، تبیین جدیدترین یافته های علمی و تولید ثروت از علم را به مخاطبان خود ارائه می‌دهد. برنامه «علم بهتر است» باتوجه به رسالتی كه برعهده دارد برای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه تقویت علم باوری و توسعه پژوهش محوری برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام داده است.

وی با اشاره به محورهای محتوایی برنامه عنوان كرد: حمایت از پژوهش‌های راهبردی برای صنعتی شدن، توجه به اقتصاد دانش بنیان، معرفی نخبگان جوان و توجه به چرخه تولید، ایده علمی تا رسیدن به تولید از جمله محورهای محتوایی برنامه است.

مدیر گروه تهران و رویدادهای رادیو تهران در پایان تصریح كرد: در همین راستا تفاهم نامه‌ای بین شبكه رادیویی تهران با پارك علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است كه طی آن ایده‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی بعد از داوری و انتخاب ایده‌های برتر از حمایت‌های پارك علم‌ و فناوری به صورت رایگان بهره‌مند می‌شوند كه تاكنون از حدود 100 ایده ارسالی 10 ایده برتر موفق به بهره‌مندی از این حمایت‌ها شده‌اند.

همچنین آرزو مددی تهیه كننده برنامه «علم بهتر است» در پاسخ به این پرسش كه این برنامه از چه سالی و با چه رویكرد و اهدافی روی آنتن رادیو تهران رفته است، توضیح داد: این برنامه از سال 98 با رویكرد علمی روی آنتن شبكه رادیویی تهران رفته است و اهدافی كه دنبال می‌كند، علم و مساله پژوهشی است، اینكه چطور می‌شود از علم به ثروت رسید.

زندگی بهتر مستلزم آگاهی است
وی در ادامه با اشاره به بخش های مختلف این برنامه علمی بیان كرد: برنامه «علم بهتر است» شنبه تا سه شنبه از ساعت 21 تا 22 با آیتم های متفاوت روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز می‌رود؛ آیتم «باورهای غلط»، آیتم «دانشگر» كه ضمن معرفی مكان های علمی به معرفی موزه‌ها و دانشگاه‌ها و همچنین بررسی مشكلات دانشجویان می‌پردازد و همچنین آیتم «نخبگان» با معرفی نخبگان ایرانی و چهره های برتر ایران و دنیا همراه مخاطبان است.

مددی ادامه داد: همچنین آیتم‌های موضوعی پیش‌بینی شده كه براساس موضوع برنامه انتخاب می‌شود. در بخش «پرونده ویژه» یك مقاله یا یك موضوع به روز را كه در نشریات معتبر چاپ شده است بررسی می‌كنیم. گزارش، مستند كوتاه، گفتگو با مفاخر ایران و… از دیگر بخش‌هایی است كه به فواصل روی آنتن می‌رود.

تهیه كننده «علم بهتر است» درباره چالش های مهم این برنامه توضیح داد: این برنامه تلاش می‌كند مرجع باشد. افرادی كه به این برنامه دعوت می‌شوند افرادی هستند كه صحبت‌های آنها سند است و می‌توان به آن‌ها استناد كرد، برای همین رسیدن به محتوا و انتقال درست محتوا در ای شرایط واجب است.

مددی افزود: محتوای برنامه علمی بسیار مهم است، قطعا مخاطبانی كه این برنامه را می‌شنوند از لحاظ علمی سطح بالایی دارند. مهمانان برنامه بیشتر از افراد هیات‌های علمی دانشگاه‌ها و كسانی هستند كه خودشان مبتكر و خلاق‌اند و توانسته‌اند با پژوهش‌هایشان در زمینه علمی یك مسیر علمی جدیدی را باز كنند. تقریبا بیشتر افرادی كه به این برنامه دعوت می‌شوند از سطح علمی بالایی برخوردار هستند و كار پژوهشی انجام می‌دهند. از دیگر مهمانان كسانی هستند كه شركت‌های دانش بنیان تاسیس كرده و توانسته‌اند از علم‌شان برای ثروت‌سازی بهره‌مند شوند.

این برنامه‌ساز با بیان موضوع های «علم بهتر است» كه بر چه اساسی انتخاب می‌شود، بیان كرد: موضوع برنامه به صورت رویدادی و موضوعی انتخاب می‌شود. شنبه‌ها در این برنامه به موضوع شیمی، دستاوردهای علم شیمی می‌پردازیم. روزهای یكشنبه‌ها درباره زیست شناسی، بیوتكنولوژی و علم فناوری‌های نوین پرداخته خواهد شد. دوشنبه ها درباره علوم شناختی و علوم اعصاب صحبت می كنیم و این كه چطور ما می توانیم از طریق علوم شناختی تاثیر بسزایی روی جامعه بگذاریم تا زندگی و جامعه بهتری داشته باشیم. نجوم و آنچه در آسمان است و فناوری های به روز دنیا و تكنولوژی های جدید در روزهای سه شنبه مورد توجه قرار می گیرد.

وی در پایان عنوان كرد: برای این كه زندگی بهتری داشته باشیم باید آگاه باشیم. آگاهی اولین اصلی است كه ما می توانیم كشورمان را به یك رتبه بالا برسانیم، باید توجه داشته باشیم حتی برای تصمیم گیری های كوچك زندگیمان، علم مسیر آگاهی را برای ما روشن می‌كند.

همنشینی با نخبگان علمی كشور
غزاله كفاش طلب كه از بهار 1400 اجرای برنامه را برعهده دارد، درباره این برنامه عنوان كرد: پیش از من، اجرای این برنامه برعهده سیاوش صفاریان پور و وحید رونقی بود. من در تمامی اجراهایم تلاشم این است كه صمیمی را با مخاطب حفظ كنم، چه برنامه تفریحی و سرگرمی باشد و چه علمی، اما اجرای برنامه علمی برای من بسیار جذاب و چالش برانگیز است زیرا نیاز به مطالعه روزانه و جستجو پیرامون اتفاقات جدید علمی و از همه مهم‌تر همنشینی با نخبگان علمی كشور است و این فرصتی مغتنم و ارزشمندست كه به واسطه «علم بهتر است» میسر شده است.

كفاش طلب در پاسخ به این پرسش كه مجری در جذب مخاطبان چه نقشی دارد به ویژه در برنامه‌ای همچون «علم بهتر است» عنوان كرد: یك برنامه زمانی در جذب مخاطب موفق ظاهر می‌شود كه تمامی عوامل یكپارچه و خلاقانه در كنار هم قرار گرفته باشند و مجری باید این توان را داشته باشد كه فقط به نوعی پاس گل را خوب دریافت كند تا زحمات تمامی عوامل به ثمر بنشیند. برنامه علمی هم به تنهایی می‌تواند این ویژگی را داشته باشد، اما از نظر من آنچه كه در اجرای این برنامه مهم است، این است كه مجری با زبان ساده به طرح سوالات علمی بپردازد و خودسانسوری نداشته باشد و مواجهه واقعی با مسائل علمی داشته باشد، چراكه دانای كل نیست و در پایان این كه از اجراهای اتوكشیده دوری كند.

وی در پایان ابراز كرد: برنامه رادیویی «علم بهتر است» از شنبه تا سه‌شنبه ساعت 21 پخش می‌شود و عمدتا مخاطب عام را با خود همراه می‌كند. جدای از این، تیم برنامه ساز گروه هدفش را دانشجویان قرار می‌دهد یعنی جدای از اینكه ما حواسمان به مخاطب عام و كلی رادیو است توجه ویژه‌تری هم به گروه هدفمان داریم.

دسترسی سریع
علم بهتر است