محققان یك شركت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو، كیت تشخیص سریع آنتیبیوتیك در شیر را بومیسازی كردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ محدثه حاجی عبدالوهاب دكترای بیوتكنولوژی دارویی از دانشگاه هلند در گفت و گو با برنامه "علم بهتر است" رادیو تهران درخصوص تولید كیتهای تشخیصی بیماری به كمك علم نانو اظهار داشت:یكی از دغدغههای صنعت مواد غذایی تشخیص میزان آلودگی احتمالی در محصولات است. كیتهای تشخیص سریع آنتیبیوتیك میتواند به كاهش این دغدغه كمك كند به همین جهت با استفاده از فناوری نانو كیت تشخیص سریع آنتی بیوتیك موجود در شیر را در كشور بومیسازی كردیم تا دیگر نیازی به واردات این كیتها از كشورهای اروپایی و چین نداشته باشیم.
وی افزود: نانو در بسیاری از حوزهها از جمله تولید پوشاك و دارو كاربرد دارد. كشورمان در علم نانو جزو كشورهای پیشرو است. ما به خیلی از علوم دست پیدا كردیم ولی در این علوم تابع هستیم ولی در علم نانو تعیین كننده و نوآور هستیم و تولیداتی داریم كه كشورهای دیگر هنوز به آن دست پیدا نكردهاند.
این كارآفرین یادآور شد: در حوزه نانو داروها، داروهایی داریم كه كشورهای دیگر هنوز به آن دست پیدا نكردهاند به خصوص در تولید نانو داروهایی كه برای درمان بیماری سرطان استفاده میشوند و در تولید این داروها پیشرو هستیم.
دكتر محدثه حاجی عبدالوهاب در ادامه خاطر نشان كرد: اخذ مجوز برای تولید نانوداروها از وزارت بهداشت روند دشواری دارد به همین دلیل این مجوز خود به تنهایی میتواند اعتماد جامعه پزشكی به این نانوداروها را جلب كند. دنیا به سمت خرید داروهای با كیفیت است شاید كشور چین بتواند به دلیل قیمت كم در این بازار رقابت كند ولی مشتریهای اصلی ما در این حوزه، كیفیت داروها برایشان مهمتر از قیمت محصول است. ایرانیها بیشتر زمان خود در تولید نانوداروها را صرف ارتقاء كیفیت میكنند اگر داروهای داخلی از نظر كیفیت با داروهای وارداتی رقابت كند قطعا پزشكان ایرانی این داروها را برای بیماران تجویز خواهند كرد.
حاجی عبدالوهاب اظهار داشت: معمولا دامداران برای درمان دامهای خود از آنتی بیوتیك استفاده میكنند اگر دام بیش از حد آنتی بیوتیك استفاده كند این دارو وارد فرآورده دامی میشود به همین دلیل تشخیص میزان آنتی بیوتیك موجود در فرآوردههای دامی، امری ضروری است.
او تصریح كرد: كیت تشخیص آنتی بیوتیك موجود در محصولات دامی از جمله شیر، از كشورهای اروپایی و چین وارد كشور میشود به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم این كیت تشخیصی را با همكاری دانشمندان ایرانی بومی سازی كنیم. كیت تشخیصی آنتی بیوتیك موجود در شیر تولید شده در كشور پس از 10 دقیقه میزان انتی بیوتیك موجود در شیر را تخمین میزند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.