محققان كشورمان با استفاده از فناوری نانو موفق به بومی سازی دستگاه حباب ساز میكرو نانو شده اند؛ استفاده از این فناوری موجب ارتقاء بازدهی پرورش آبزیان در كشور میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر امیر اشراقی مدیر توسعه كسب و كار در حوزه صنایع كشاورزی و غذایی ستاد توسعه فناوری نانو در گفت و گو با برنامه "علم بهتر است" رادیو تهران درخصوص استفاده از فناوری نانو در حوزه كشاورزی و صنایع غذایی گفت: فناوری نانو در حوزه صنایع غذا و كشاورزی كاربردهای متعددی دارد. به عنوان مثال با استفاده از فناوری نانو در حوزه كشاورزی میتوانیم عملكرد كشت محصولات گلخانه ای را بهبود ببخشیم.
اشراقی افزود: با استفاده از فناوری نانو ، مولد میكرو نانو حباب در كشور بومی سازی شده است. این دانش در انحصار كشور ژاپن بوده و این كشور در صنعت پرورش ماهی از سایر كشورهای جهان جلوتر است ما با استفاده از فناوری نانو این دانش را بومی سازی كردیم. در این شیوه رآكتوری طراحی شد كه امكان اختلاط مؤثر گاز و سیال مایع را به وجود میآورد. تفاوت این حباب با سایر حبابهایی كه در آب ایجاد میشود اینگونه است كه ماندگاری بیشتری دارند و در سراسر مایع شناور میشوند. در گلخانههای هیدروپونیك میتوانیم از پكیج مولد میكرو نانو حباب استفاده كنیم.
وی درخصوص كاربرد دیگر این رآكتور گفت: وجود مقدار كافی اكسیژن محلول در آب اولین فاكتور محدودكننده در افزایش ظرفیت تولید و پرورش آبزیان است. به طور كلی آبزیان به ویژه ماهی غزل آلا در برابر كاهش گاز اكسیژن موجود در آب بسیار حساس هستند ما با استفاده از پكیج مولد میكرو نانو حباب میتوانیم گاز اكسیژن را در این حباب ها را به مدت طولانی تری نگهداری كنیم و ماهی با بلعیدن این حباب ها گاز اكسیژن بیشتری دریافت میكند و رشد بیشتری خواهد داشت.
اشراقی در ادامه درباره استافده از فناوری نانو در صنعت كشاورزی اینگونه بیان كرد: كشاورزی دانشی است كه به صورت سنتی و نسل به نسل منتقل شده است. در تمام دنیا كشاورزی روند ثابتی دارد آنچه منجر به تفاوت كشاورزی ما با كشاورزی سایر كشورهای دنیا شده است استفاده از فناوریهای اثر گذار در این صنعت است.
استفاده از فناوری در كشاورزیهای مقیاس بزرگ موجب بازدهی و تسریع در روند كار شود، ما تلاش كردیم تجهیزات صنعت كشاورزی را بومی سازی كنیم.
مدیر توسعه كسب و كار در حوزه صنایع كشاورزی و غذایی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو یادآور شد: كشورمان در منطقه گرم و خشك قرار دارد به همین دلیل هر فناوری در صنعت كشاورزی كه موجب افزایش بهرهوری و كاهش مصرف آب میشود باید مورد توجه دولت قرار بگیرد.علم نانو دو رویكرد دارد. یكی افزایش عملكرد و دیگری كاهش ضایعات است. خوشبختانه فناوریهای خوبی را به صنعت كشاورزی معرفی كردیم كه بیشتر در حوزه صادرات كاربرد دارند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.