به دنبال ساخت «حاملهای دارویی زیست تخریبپذیر حساس به محرك» اثرات جانبی درمان بیماریهای صعب العلاج از جمله سرطان كاهش پیدا میكند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مژده باغبانباشی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر و مجری طرح ساخت «حاملهای دارویی زیست تخریببپذیر حساس به محرك» در گفت و گو با برنامه «علم بهتر است اظهار داشت: این حاملهای دارویی از تركیبهای پلمیری تشكیل میشوند كه به محركهای اختصاصی درون بدن فرد بیمار حساس هستند.
وی افزود: حاملهای دارویی زیست تخریبپذیر حساس به محرك وقتی در معرض محركها از جمله تركیبات اكسیژن فعال و تركیبات اسیدی قرار میگیرند، ساختارشان از هم پاشیده میشود و دارو به صورت اختصاصی در همان بخش آسیب دیده و یا التهابی آزادسازی میشود.
باغبانباشی تاكید كرد: این حاملها برای بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای التهابی قابل استفاده است.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: حاملهای دارویی انواع مختلفی دارند؛ برخی از آنها زیست تخریبپذیر هستند و در بدن تجزیه میشوند و آسیبی به بدن وارد نمیكنند برخی دیگر بعد از چرخش در جریان خون و دارو رسانی به مرور توسط كلیه دفع میشوند. تركیب حاملهای دارویی ساخته شده بسیار اهمیت دارند تا تجمع نامناسبی در كلیه و كبد نداشته باشند.
مجری طرح ساخت «حاملهای دارویی زیست تخریبپذیر حساس به محرك» تصریح كرد: پلیمر طراحی شده؛ زیستسازگار و زیست تخریبپذیر است و به بدن بیمار آسیبی وارد نمیكند. موارد مشابهی شبیه به این حاملها در جهان ساخته شده است ولی این نوع حامل دارویی خاص، توسط خودمان طراحی شده است.
باغبانباشی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر درباره ویژگیهای این حامل دارویی در درمان برخی از بیماریها از جمله سرطان گفت: داروهایی كه برای درمان سرطان و برخی از بیماریهای صعب العلاج دیگراستفاده می شوند، اثرات جبران ناپذیری روی سلولهای سالم بدن میگذارند؛ با استفاده از حامل دارویی طراحی شده دارو دقیقا روی بافت آسیب دیده عمل میكند و اثرات جانبی آن كاهش مییابد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.