یك شركت دانشبنیان تولیدكننده پارچههای (اسپان باند) با ایده ای فناورانه، به جای آغشته كردن سطح پارچه به مواد نانویی، مواد نانویی را به تار و پود پارچه وارد كرده تا خاصیت نانو آن ماندگاری بیشتری داشته باشد.
یك تولیدكننده پارچههای آنتی باكتریال با ایده ای فناورانه برای نانویی كردن منسوجات، به جای آغشته كردن سطح پارچه به مواد نانویی، مواد نانویی را به تار و پود پارچه وارد كرده و از این طریق مشكل از بین رفتن خاصیت نانویی منسوجات با گذشت زمان و در اثر تماس با سطوح را رفع كرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهرا صبحسوز مسئول فنی این شركت دانشبنیان در گفت و گو با «علم بهتر است» اظهار داشت: این شركت دانشبنیان پارچههای اسپانباند (منسوج نبافته) تولید میكند. این منسوج در بخشهای مختلف از جمله ساخت تجهیزات پزشكی، محصولات آرایشی و بهداشتی و پدهای جاذب رطوب در بستهبندی صنایع غذایی كاربرد دارد.
وی افزود: معمولا بعد از تولید یك محصول، تولید كننده باید سطح بیرونی محصول را به مواد نانویی آغشته كند كه بعد از مدتی در اثر تماس با محیط اطراف این نانومواد از سطح جدا میشوند. كاری كه ما انجام دادیم این است كه پیش از تولید محصول موادنانویی را وارد تار و پود پارچه كردیم، در واقع دیگر مشكل از بین رفتن نانومواد را نداریم.
مسئول فنی این شركت دانشبنیان با تاكید براینكه اكثر محصولات تولیدی ما با استفاده از پارچههای اسپان باند سلامت محور هستند؛ گفت: ما اقدام به تولید نانوذراتی كردیم كه علاوه براین كه سازگار با محیطزیست است، حساسیت، سمی بودن و تحریكپذیری را در محصولات سلامت محور از جمله ماسك جراحی، زیر انداز بیمار و پدهای جاذب رطوبت در محصولات پروتئینی را به حداقل میرساند.
صبح سوز گفت: ما به جای استفاده از مواد شیمیایی آنتیباكتریال برای نانو كردن منسوجات، اقدام به تولید مواد آنتی باكتریال به روش سبز و با استفاده از پوست مركبات كردیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.