یك شركت دانشبنیان موفق به تولید دستگاه تصفیه هوا با فناوری پلاسمای سرد شده است. فناوری پلاسمای سرد یا همان غیر حرارتی، جدیدترین تكنولوژی در حوزه تصفیه و ضدعفونی هوا است. این فناوری حالت چهارم ماده و یك گاز پرانرژی است.
محققان یك شركت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه و ضدعفونی كننده هوا با استفاده از فناوری پلاسمای غیر حرارتی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اكبر تكری مدیر اجرایی یك شركت دانشبنیان كه موفق به ساخت «سیستم تصفیه هوا» بر اساس پلتفرم پلاسما شده است در گفت و گو با «علم بهتر است» اظهار داشت: آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ میر در جهان است درنتیجه هوایی كه تنفس میكنیم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی تاكید كرد:معمولا برای تصفیه هوا از دو فیلتر فعال و غیرفعال استفاده میشود. فیلترهای غیرفعال همان فیلترهای فیزیكی كربنی هستند كه ماهیت آنها جذب ذرات آلاینده هوا است؛ وقتی این فیلترها خُرده میشوند باید امحاء شوند و قابلیت استفاده دوباره ندارد.
مدیر اجرایی این شركت دانش بنیان افزود: فناوری پلاسمای سرد یا همان غیر حرارتی، جدیدترین تكنولوژی حوزه تصفیه و ضدعفونی هوا است. این فناوری حالت چهارم ماده و یك گاز پرانرژی است.
تكری تصریح كرد: فیلترهای این سیستم تصفیه هوا تمام فلزی است و وقتی ذرات ویروسی و میكروبی وارد این فیلتر میشوند تحت تاثیر یك میدان پر انرژی الكتریكی به صورت آنی تخریب و هوای خروجی از این فیلترها عاری از ذرات میكروبی خواهد بود.
وی تصریح كرد: ذرات PM2.5 ذرات ریزی هستند كه اندازه آنها كمتر از 2.5 میكرون است و یكی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستند. معمولا برای جذب این آلایندهها فیلترهای فیزیكی كیسهای در تصفیه كنندههای هوا استفاده میكنند كه بسیار پر هزینه است.
اما دستگاه تصفیه هوایی كه در این شركت دانشبنیان ساخته شده است با استفاده از فناوری نو ظهور پلاسما موفق به ساخت دستگاه تصفیه هوا پلاسما با فیلترهای تمام فلزی شده است كه به سرعت ذرات آلاینده را از بین میبرد. تا زمانی كه این فیلتر فلزی ماهیت خود را از دست ندهد قابل شستشو خواهند بود و نیازی به تعویض ندارند. شركت ما خدمات شستشوی این فیلترها را به مصرفكنندگان ارایه میدهد ضمن اینكه شیوه شستشوی این فیلتر را به دارندگان این سیسیتم تصفیه هوا نیز آموزش میدهد.
تكری خاطر نشان كرد: مشابه خارجی این سیستمهای تصفیه هوا در ایران وجود دارد ولی 5 شركت ایرانی تولیدكننده سیستم تصفیه هوا میتوانند نیاز كشور را تامین كنند ضمن اینكه محصول ایرانی نسبت به نمونه های خارجی صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
فیلتر تصفیه هوای خارجی هر 4 تا 6 ما نیاز به تعویض دارد و هزینه آن حدود 800 تا 1 میلیون و 200 هزار تومان است. شركت ایرانی همین محصول را تولید و با هزینه كمتر در اختیار مصرفكنندهها قرار میدهد.
تكری خاطر نشان كرد: زمان شیوع پیك سوم بیماری كرونا بدون دریافت هزینه استفاده از این فیلترهای تصفیه هوا را در واگنهای مترو به شهرداری پیشنهاد دادیم ولی به دلیل پروسه اداری این اتفاق رخ نداد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.