معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تلاش میكنیم بر اساس برنامه راهبردی 10 ساله فضایی كشور؛ در ساخت ماهوارههای مخابراتی با وزن كمتر از 1 تُن به یك كشور مرجع تبدیل شویم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسن سالاریه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی كشور در گفت و گو با «علم بهتر است» در خصوص ماهوارههای مخابراتی «ناهید» اظهار داشت: ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید 3» نسخه ارتقاء یافته «ناهید 2» آغاز شده است.
وی افزود: اگر بخواهیم حجم زیادی از دادهها را بدون اتلاف زمانی از ماهوارهها دریافت كنیم؛ باید تعداد ماهوارههایی كه به دور زمین میچرخند را افزایش دهیم. ضمن اینكه با برقراری ارتباط میان ماهوارهها؛ میتوانیم به این مهم دست پیدا كنیم.
سالاریه تاكید كرد: در نسل بعدی ماهوارههای مخابراتی ناهید، ارتباط بین ماهوارهای، تنظیم و كنترل موقعیت مداری و افزایش حجم پهنای باند انتقال داده محقق خواهد شد؛ تا در نهایت به یك پلتفرم استاندارد برای منظور منظومهسازی دست پیدا كنیم.
وی افزود: غیر از ماهوارههای سری ناهید ماهوارههای مخابراتی داریم كه افزایش مدار میدهند تا به مدار «زمین آهنگ» مداری كه حدودا از سطح زمین 36 هزار كیلومتر فاصله دارد؛ برسند. ایران به سمت دستیابی مدار ژئو (GEO) حركت میكند؛ در این شرایط سرعت زاویهای چرخش ماهواره برابر با سرعت چرخش زمین است. از این سری ماهوارهها به عنوان «ایرانسَت» یاد میشود. این ماهوارهها نسبت به ماهوارههای سری ناهید حجیمتر است و حجم بیشتری سوخت استفاده میكند و توان بالایی در سرعت انتقال داده دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این پرسش كه ایران در سطح جهانی چه جایگاهی در ساخت ماهوارههای مخابراتی دارد؟ تصریح كرد: ساخت ماهوارههای مخابراتی قدمت طولانی دارد ولی كشورهایی كه در این حوزه فعالیت كردند بسیار محدود هستند؛ ما در این زمینه چند سالی است كه به دلیل تحریمها به صورت بومی فعالیت میكنیم به دلیل تحریمها مسیر كمی دشوار و روند رشد كمی طولانیتر خواهد بود. قطعا در این حوزه سربلند خواهیم بود و در جمع 10 كشور مطرح سازنده ماهوارههای مخابراتی خواهیم بود.
سالاریه در پایان تاكید كرد: تلاش میكنیم بر اساس برنامه راهبردی 10 ساله فضایی كشور؛ در ساخت ماهوارههای كمتر از 1 تن تبدیل به یك كشور مرجع تبدیل شویم. این هدف همت بالایی میطلبد و توان علمی آن را بدست خواهیم آورد. دستاوردهای این حوزه كه رونمایی شود در جریان این پیشرفت قرار خواهند گرفت.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.