علم بهتر است 1 تا 12 فروردین از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

سامانه «لایه‌نشانی فیزیكی» در فاز بخار؛ بومی شد+فایل صوتی

یك شركت دانش‌بنیان علاوه بر دستیابی به فناوری لایه‌نشانی فیزیكی در فاز بخار، موفق به تولید ماشین آلات مورد نیاز این فناروی شده است؛ از این پس دیگر نیازمند واردات ماشین آلات مورد نیاز این فناوری از كشور ژاپن نیستیم.

1401/12/24
|
13:35
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی فرشید فر قائم مقام یكی از شركت‌های دانش بنیان در گفت و گو با «علم بهتر است» درخصوص ساخت سامانه «لایه‌نشانی فیزیكی » در فاز بخار توسط این شركت دانش‌بنیان اظهار داشت: پوشش‌های اجسام به دو بخش تزئینی و كاربردی تقسیم می‌شوند. در شیوه كاربردی اجسام عایق و یا ضد خش می‌شود.

وی افزود: پوشش دهی اجسام در شیوه قدیمی به صورت تر انجام می‌شود، ولی شیوه جدید لایه نشانی به روش بخار نام دارد و این شیوه كاملا خشك و دوستدار محیط زیست است و پساب صنعتی ندارد. در این شیوه، پوشش‌دهی فلزات به صورت مستقیم از حالت جامد به بخار تبدیل و تحت خلاء شدید این ذرات فلزی بر روی جسم لایه‌نشانی می‌شود. سطح زیرین این لایه فلزی هر جنسی می‌تواند باشد و پس از لایه‌گذاری یك درخشش خاص به جسم داده می‌شود.

قائم مقام این شركت‌ دانش‌بنیان درخصوص فواید این فرآیند لایه نشانی تصریح كرد: در این شیوه رنگ‌بندی‌ لایه نشانی‌ها بسیار متفاوت و در هر سلیقه ای قابل اجرا است، ضمن اینكه می‌توان اجسام غیر رسانا را از طریق این پوشش‌دهی تبدیل به یك جسم رسانا كرد. به عنوان مثال پوشش طلا بر روی یك جسم نیمه هادی قرار می‌گیرد و این شیوه در كاهش بهای تمام شده قطعات های‌تِك كمك می‌كند.

وی درباره كاربرد این فرآیند در صنعت خودرو گفت: با استفاده از فرآیند لایه نشانی فیزیكی بخار می‌توان پوشش‌های در مقیاس نانومتری را روی انواع قطعات به منظور زیباسازی آنها و مقاوم‌سازی سطح آنها اعمال كرد. این مجموعه دانش‌بنیان قادر است با استفاده از این فناوری انواع چراغ‌های خودرو در رنگ‌های متنوع را با خواص مكانیكی و حرارتی مناسب تولید كند.

فرشیدفر اظهار داشت: این فناوری در ساخت صنعت لوازم خانگی، ساخت آینه‌های نشكن، صنعت پزشكی، صنعت خودرو، ابزار صنعتی و تمام عرصه‌های مختلف قابل كاربرد است.

وی در پایان تاكید كرد: علاوه بر دستیابی به فناوری لایه‌نشانی فیزیكی در فاز بخار، ماشین آلات مورد نیاز این فناروی نیز بومی‌سازی شده است؛ از این پس دیگر نیازمند واردات ماشین آلات مورد نیاز این فناوری از كشور ژاپن نیستیم. این محصول تجاری سازی شده است و قطعا شركت‌های دیگری در كشور نیز به دنبال تجاری سازی این فناوری هستند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
علم بهتر است