علم بهتر است 1 تا 12 فروردین از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

تولید مواد فوق نورگسیل با قابلیت كاربرد تشخیص محل تومورهای سرطانی؛ بومی‌سازی شد

عضو هیات علمی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان توانسته مواد فوق نورگسیل با كاربرد تشخیص محل تومورهای سرطانی را بومی‌سازی كند.

1402/02/24
|
12:59
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی ملایی عضو هیات علمی و استاد تمام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان در گفت و گو با «علم بهتر است» در خصوص بومی‌سازی مواد فوق نورگسیل با كاربرد تشخیص محل تومورهای سرطانی اظهار داشت: این نانو مواد، موادی هستند كه بازده گسیل بسیار بالایی در محدود نور مرئی دارند این مواد بسیار گران قیمت است و كاربردهای خیلی زیادی در حوزه پزشكی و فناوری‌های مربوط به ساخت دیودهای نوری دارد.

وی تاكید كرد: این نانو مواد با حساسیت بالا سلول‌های سرطانی را حتی در مراحل اولیه تغییرات سلولی، شناسایی كرده و به آن می‌چسبند كه این دقت و حساسیت كار را نشان می‌دهد. ما توانستیم این نانو مواد را در كشور خودمان با روش های ساده‌تر و ارزان‌تر تولید كنیم.

ملایی استاد تمام دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان با تاكید بر اینكه این تكنولوژی در اختیار كشورهای پیشرفته آلمان و آمریكا است؛ گفت: دستیابی به دانش فنی تولید این مواد با روش‌های بسیار ساده‌تر در كشورمان محقق شده است. امروزه روش‌های تشخیص تومورها بیشتر بر مبنای استفاده از پپتیدها و آنتی‌بادی‌ها بوده كه بسیار گران هستند، با ابداع شیوه جدید «تولید مواد فوق نورگسیل» این شیوه جایگزین روش پر هزینه قبلی خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بیان كرد: بعد از اینكه تولید با روش‌های ارزان را انجام دادیم، وارد بحث مطالعات سلولی شدیم كه تا این جای كار موفقیت آمیز بوده و در حال گام برداشتن در مرحله تست حیوانی هستیم. البته در دنیا بحث استفاده از نقاط كوانتومی به منظور شناسایی محل تومورهای سلول‌های سرطانی در فاز مطالعات حیوانی است و هنوز در بحث انسانی مطالعه‌ای صورت نگرفته است.

ملایی تصریح كرد: روش‌های تولید این مواد بسیار هزینه بر است ولی ما توانستیم با روشهای كم هزینه‌تری این مواد را تولید كنیم.
این مواد در حوزه‌های مختلفی كاربرد دارد ولی در گام اول ما این مواد را در حوزه تشخیص توده‌های سرطانی و تصفیه آب تولید می‌كنیم. این نانو مواد جایگزین كلر برای تصفیه آب می‌شود. طی 2 سال آینده دستاوردهای خیلی خوبی در این حوزه خواهیم داشت.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
علم بهتر است