محققان كشورمان رادار سونداژ یونی با نام "ایلیا IS110" ساختهاند كه به صورت 24 ساعته كار پایش لایه یونوسفر را انجام میدهد و حداكثر 4 اسكن در ساعت انجام میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر شیخیها مقدم مدیرعامل یكی از شركت دانشبنیان مستقر در پارك علم و فناوری دانشگاه تهران در گفت و گو با «علم بهتر است» اظهار داشت: لایه یونوسفر، جو تلقی نمیشود؛ این لایه از فاصله 60 كیلومتری سطح زمین آغاز و تا هزار كیلومتر ادامه دارد. چگالی مولكولهای موجود در این لایه در معرض تابش خورشید یونیزه میشوند یعنی به یونهای مثبت و منفی تبدیل میشوند كه نوعی سپر دفاعی ایجاد كرده و جلوی ورود پرتوهای مخرب خورشید به جو پایین و سطح زمین را میگیرند.
وی افزود: یونوسفر لایه بسیار مهمی برای مطالعات فراجوی و جوی است؛ تغییرات این لایه میتواند اطلاعات بسیار مهمی برای ما داشته باشد.
شیخیها مقدم تصریح كرد: برداشت الگوهای رفتاری یونوسفر به اندازهای اهمیت دارد كه كشورهای پیشرفته اروپایی و آمریكا از سال 1928 به بعد صورت شبانهروزی در حال رصد كردن یونوسفر هستند. در حقیقت برای مطالعه و كار تحقیقاتی به چند دوره اطلاعات نیاز داریم. مثلا بررسی یونوسفر حدود 20 سال بانك اطلاعاتی میخواهد.
وی گفت: محققان كشورمان رادار سونداژ یونی با نام "ایلیا IS110" ساختهاند كه به صورت 24 ساعته كار پایش لایه یونوسفر را انجام میدهد و حداكثر 4 اسكن در ساعت انجام میدهد.
دادههای یونوسفر هر موقعیت جغرافیایی مربوط به خود آن كشور است.
وی یادآور شد: در جمعآوری اطلاعات لایه یونوسفر 100 سال عقب هستیم، حدود 2 سال است كه ثبت اطلاعات را آغاز كردیم و باید بستری ایجاد كنیم كه اطلاعات این لایه همچون اسناد ملی ذخیره و به نسلهای بعدی منتقل شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.