تهرانتو با طرح سوالی در رابطه با قیمت خودرو و املاك، از مخاطبانش پرسید آیا حذف قیمت خودرو و ملك از سایتهای اینترنتی در كاهش قیمتها موثر است؟
چندی است كه در آگهیهای فروش املاك و خودرو جای قیمت خالی مانده و خریدار و فروشنده برای خرید و فروش توافقی عمل كرده و دیگران نمیتوانند از قیمت نهایی خبردار شوند.
مجری رادیو تهران، در برنامهی هجدهم خردادماه علاوه بر سوال یاد شده از مخاطبان برنامه خواست اگر در قرعهكشی خرید خودرو هم برنده شدهاند با برنامه تماس گرفته و آن را اعلام كنند كه تا انتهای برنامه هیچ كدام از خوش شانسهای این بختآزمایی با تهران تو تماسی نگرفتند.
در یكی از تماسها با این برنامه، شهروندی از تهران گفت: منظورتان كدام قرعهكشی است؟ هنوز كسی را ندیدهام كه به قید قرعه برای خرید خودرو برنده شده باشد اما بسیاری را میشناسم كه برای خرید خودرو اخیرا ثبتنام كردند.
از دیگر شهروندان تهرانی نیز گفت: من اصلا در این قرعه كشی شركت نكردهام.
وی در مورد ماجرای حذف قیمت خودرو و املاك از سایتهای اینترنتی گفت: به نظرم این طرح تنها برای واسطهگران سودآور است و به راحتی به آنان اجازه میدهد كه هر كاری میخواهند با قیمتها انجام دهند.
این مخاطب رادیو تهران افزود: حدسم این است كه این كار برای كنترل قیمت خودرو و ملك توسط دولتیها اجرایی شده اما دولت ما توانایی كنترل قیمت روی یك قوطی رب گوجه فرنگی را هم ندارد و هر روز شاهد تغییر قیمت كالاهای اینچنینی هستیم پس چطور میتواند با حذف قیمت از روی سایتها قیمتها را كنترل كند؟ این رویه فقط راهی را برای پولدارتر شدن دلالها ایجاد كرده است و افرادی كه در میدان خودرو و ملك قرار دارند میتوانند هر قیمتی را كه دلبخواهشان است روی ملك و خودرو بگذارند.
دیگر مخاطب رادیو تهران نیز در تماسی تلفنی گفت: امروز دلال، ماشینی را از ایران خودرو میخرد 50 میلیون اما خیلی راحت آن را در بازار آزاد 100 تا 150 میلیون میفروشد. به نظرم حذف قیمت اصلا نمیتواند جلوی گرانیها را بگیرد.
وی افزود: اگر دلالها قیمت خودرو را در سایتها 150 میلیون اعلام كنند امكان دارد یكی از نهادهای نظارتی در مقابل قیمتها ایستادگی كرده و از تخلفات بكاهد اما در حال حاضر هر واسطهگری میتواند قیمتش را به مشتری اعلام كرده و بازار را در دستش بگیرد.
این مخاطب اظهار داشت: چطور در دولتی كه رییس جمهوری آن نمیداند بنزین چه زمانی گران شده است از قیمتهای پنهانت خودرو و مسكن باخبر شود تا نهایتا اتفاقی مبارك را در این عرصهی اقتصادی رقم بزند.
از دیگر مخاطبان "تهران تو" هم گفت: هر سیستم اقتصادی كه به صورت دولتی اداره شود احتمال زیادی دارد كه فاسد شده و برای مردم مشكل آفرین شود. زمانی بود كه روغن نباتی فقط در دو شركت وجود داشت . الان شرایط خودرو در ایران هم مثل همان روزهای خرید روغن نباتی 5 كیلیویی در صفهای طولانی است.
وی افزود: وقتی نقدینگی در كشور بالا میرود این گرانیها هم ایجاد میشود. باید رسانهها فرهنگ سازی كنند كه مردم با قیمتهای بالا و غیرمنطقی به راحتی كنار نیایند.
این شهروند تهرانی اظهار داشت: همچنین باید مالیات بر خرید و مالیات بر فروش بر خودرو و املاك مانند بیسیاری دیگر از كشورها وارد باشد تا از خرید و فروشهایی با قیمتهای نجومی در كشور فاصله بگیریم. خریدار خودرویی كه به نرخ دلالی مجبور به ارائهی مالیات به دولت شود و با هر خرید و فروشی مجبور باشد مالیات بدهد نهایتا اشتهایش برای كار در این حوزه كم شده و سرمایهاش را در فعالیتی مناسب و پاك اقتصادی سرمایهگذاری خواهد كرد كه به نظرم اقتصاد به سمت بورس برود بهتر است میتواند در چرخهی صنعت رونق ایجاد كند.
در پیامی صوتی نیز آمده: متاسفانه بسیاری از این فرصت عدم شفافیت قیمتها در سایتها سواستفاده كرده و قیمتها را با هماهنگی خودشان بالا میبرند و این طرح هیچ هیچ تغییری در قیمتها در راستای ارزان شدن بوجود نمیآورد.
در پیامكی دیگر هم آمده است: در این دوره و زمانه متاسفانه نظارتی بر رفتارهای اشتباه اقتصادی وجود ندارد برای همین روز به روز زندگی ایرانیان مشكلتر میشود.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360