رئیس كمیسیون كشاورزی گفت: متاسفانه بعضی مواقع مسئولان برای فرار از مشكلات موجود ازجمله تامین گوشت مورد نیاز كشور شتابزده عمل میكنند درصورتی كه باید به جای واردات از ظرفیتهای داخلی كشور برای تامین نیازهایمان استفاده كنیم.
منصور پوریان رییس شورای تامین دام كشور با اشاره به واردات 10 هزار تن گوشت گوسفندی كه به دستور معاونت بازرگانی جهاد كشاورزی انجام شده است، گفت: این سوال را از وزارت جهاد كشاورزی داریم كه با این حجم از واردات تكلیف تولید داخل چه میشود؟ چه ضرر و زیانی به تولید داخل وارد خواهد شد؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، محمدجواد عسكری رئیس كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درباره اظهارات رییس شورای تامین دام كشور درخصوص واردات گوشت گوسفند و منع صادرات دام زنده توسط وزارت جهاد كشاورزی، گفت: رئیس جهاد كشاورزی را به مجلس فراخواندیم و توضیحات لازم را از ایشان خواستیم. رویكرد ما در وهله اول پرداختن به ظرفیتهای داخلی است و تحت هر شرایطی، مانع تصمیمگیریهای شتابزده خواهیم شد.
وی تصریح كرد: متاسفانه بعضی مواقع مسئولان برای فرار از مشكلات موجود ازجمله تامین گوشت موردنیاز كشور شتابزده عمل میكنند. باید از ظرفیتهای داخلی كشور برای تامین نیاز جامعه استفاده كنیم به شرطی كه قیمت مناسبی برای آن محصول در نظر بگیریم كه برای تولیدكننده هم صرفه اقتصادی داشته باشد ولی متاسفانه هیچگاه مشكلات را اینگونه برطرف نكردیم. مجموعه وزارت جهاد كشاورزی باید در راستای حمایت از تولیدكننده حركت كند.
عسگری افزود: با توجه به جلسهای كه با وزیر جهاد كشاورزی داشتیم به این نتیجه رسیدیم كه مسیر صادرات دام زنده را هموار كنیم تا تولیدكنندگان بتوانند بدون دغدغه صادرات دامشان را انجام دهند. وقتی در حوزه صادرات با كشور هدف مذاكره كردیم و امكان صادرات فراهم شد نباید ازآنپس صادرات به كشور هدف متوقف شود و در صورت نیاز كشور به گوشت بهجای حذف صادرات امكان واردات گوشت فراهم شود تا تولیدكنندگان به دنبال تغییر قوانین دچار یاس و ناامیدی نشوند.
رئیس گروه كشاورزی مجلس گفت: امروز(یكشنبه 22 اسفند) مذاكره دیگری با وزیر جهاد كشاورزی خواهیم داشت تا حذف ارز ترجیحی و مشكلات و چالشهای احتمالی آن در مسیر توسعه را بررسی كنیم ضمن اینكه برنامههای خود در صورت حذف ارز ترجیحی را ارائه خواهند داد.
این نماینده مجلس تأكید كرد: ارز ترجیحی ذاتاً فسادزا است و باید برای آن چارهاندیشی كرد. اگر دولت به دنبال حذف آن است باید در قالب یك برنامه مشخص به نمایندگان اعلام كند كه زیرساختهای حذف ارز ترجیحی را چگونه مهیا كرده است؟ آیا دستگاههای متولی در سطح كلان هماهنگی دارند؟ آیا فضای اقناعی در كف جامعه ایجادشده است یا خیر؟
عسگری با تاكید بر اینكه حذف ارز ترجیحی در سال 1401 قطعی نشده است بیان كرد: هنوز تعدادی از فرمانداران دولت جدید مشخص نشده است، ضمن اینكه مدیران كل دولت هنوز هماهنگ نیستند و با توجه به این مسائل اجرایی كردن طرح حذف ارز ترجیحی موارد مبهمی دارد كه باید برطرف شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.