مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: با استفاده از توان شركتهای دانشبنیان مشكل صنایع تبدیلی و برندسازی محصولات كشاورزی را حل میكنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اسماعیل قادریفر مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در خصوص صادرات محصولات كشاورزی ایران با نام كشورهای همسایه به سایر كشورهای جهان گفت: جای تأسف است كه محصول درجهیك ملی ما با برند یكی از كشورهای همسایه بستهبندی و صادر میشود.
وی افزود: در حاشیه سفر استانی كه رئیسجمهوری 12 فروردینماه به استان خراسان داشتند در معیت وزیر جهاد كشاورزی در مناطق غربی استان و بازدید از مناطق كشاورزی نیشابور و سبزوار بودیم كه به صورت كاملا اتفاقی و از قبل پیشبینینشده از منطقه شهرستان زبرخان كه یكی از شهرستانهای تازه تاسیس در منطقه نیشابور است بازدید كردم.
این شهرستان قطب تولید آلو است كه به نام آلوی بخارا معروف است. در كمال تاسف در این بازدید مشاهده كردم كه این محصول درجهیك كه حاصل دسترنج كشاورزانمان است با نام كشورهای همسایه و در بستهبندیهای نهچندان مدرن توسط شبكه دلالی خریداری و به كشورهای ثالث صادر میشود.
قادری با تاكید بر اینكه در برندسازی، بستهبندی و صنایع تبدیلی محصولات كشاورزی ضعف داریم تصریح كرد: بلافاصله پس از مواجهشدن با این مشكل كارگروهی تشكیل دادیم و از روز گذشته 28 فروردینماه بستهبندی و خرید توافقی آلو زبرخان توسط اتحادیه تعاونیهای تولید و كشاورزی شروع شده است. جای تاسف است بهترین محصولات كشاورزی كشورمان را با برندهای كشورهای همسایه به بازارهای جهانی صادر میكنیم. البته این مشكل تنها مختص آلوی زبرخان نیست و در بازار زعفران نیز این مشكل وجود دارد.
وی افزود: ایران 95 درصد زعفران دنیا را تولید میكند اما سهم ایران از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران كمتر از 5 درصد و در حدود 400 میلیون دلار است.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با تاكید بر اینكه یكی از معضلات حوزه كشاورزی نبود صنایع تبدیلی، فرآوری، بستهبندی مدرن و برندسازی است تصریح كرد: بهعنوان یك برنامه ملی و پروژه پیشران در سازمان مركزی تعاون روستایی تلاش میكنیم با استفاده از توان شركتهای دانشبنیان مشكل صنایع تبدیلی و برندسازی محصولات كشاورزی را حل كنیم.
وی در ادامه افزود: زعفران ایران بهصورت خام به كشورهای دیگر صادر میشود و ما در زنجیره ارزشافزوده آن نقشی نداریم، این اتفاق همانند خام فروشی نفت است كه بهصورت خام به فروش میرسد و فرآوردههای آن چندین برابر قیمت و باارزش افزوده بیشتر وارد كشور میشود.
قادری گفت: زنجیره ارزشافزوده محصولات در كشورمان ناقص است و همین مساله باعث میشود عایدی كمتری نصیب كشاورزانمان شود. آلو یزبرخان با ابتداییترین امكانات، توسط كارگران محلی جداسازی و بستهبندی میشود و نشان كشورهای همسایه درج میشود و جای تاسف است كه نمیتوانیم خودمان از ارزشافزوده این محصول بهرهمند شویم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.