بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

طرح "ساماندهی بورس كالا" به صحن علنی مجلس می‌رود+فایل صوتی

عضو كمیسیون صنایع مجلس گفت: به دنبال حل معضل تامین مواد اولیه مورد نیاز بازار طرح "ساماندهی بورس كالا" به صحن علنی ارائه خواهد شد كه بر اساس این طرح صادارت مواد اولیه منوط به تامین نیاز داخلی خواهد بود.

1401/03/01
|
11:02
|

برنامه بازار تهران رادیو تهران 31 اردیبهشت‌ماه با حضور دو میهمان تلفنی، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك تهران و روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران و عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس با موضوع مشكلات تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدكنندگان پوشاك به روی آنتن رفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك درخصوص مشكلات تولیدكنندگان پوشاك گفت: مهمترین مشكل فعالان این صنف افزاش قیمت مواد اولیه به خصوص مواد اولیه تولید داخلی است.

رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك: افزایش قیمت مواد اولیه مانع تثبیت قیمت محصول نهایی می‌شود
وی افزود: افزایش روز افزون قیمت مواد اولیه مانع تثبیت قیمت كالای تولیدی است. افزاش قیمت، طبیعی است ولی تعدادی از سودجویان قیمت مواد اولیه تولید داخل را بی‌رحمانه افزایش داده اند.

ایزدخواه نماینده مجلس: صنایع بالادست به صادرات گرایش بیشتری دارند
ایزدخواه نماینده مردم تهران و عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس درخصوص اقدامات مجلس در راستای حل مشكلات این حوزه گفت: معضل ما نظام توزیع مواد اولیه از صنایع بالا داست به صنایع پایین‌دست است. صنایع بالادست به جای عرضه مواد اولیه به بازار داخل به صادرات مواد اولیه گرایش دارند. از سوی دیگر قرار است مواد اولیه در بورس كالا عرضه شود كه باز هم تولیدكنندگان تمام مواد اولیه را وارد بورس كالا نمی‌كنند كه این اقدام آنها موجب نوسان در بازار می‌شود.

ایزدخواه نماینده مجلس: صنایع پایین دست امكان رقابت در بازار بورس را ندارند
عضو كمیسیون صنایع گفت: صنایع پایین دست اغلب شركت‌های كوچكی هستند كه امكان رقابت در بازار بورس را ندارند این شركت‌ها باید در قالب تعاونی تامین نیاز تجمیع شوند تا امكان خرید تجمیعی داشته باشند.

ایزدخواه نماینده مجلس: طرح "ساماندهی بورس كالا" آماده ارائه به صحن علنی است
وی یادآور شد: سال گذشته همین معضل در بازار فولاد وجود داشت كه به دنبال حل این معضل طرحی با عنوان "ساماندهی بورس كالا" در مجلس مطرح شد كه مراحل نهایی این طرح طی شده و آماده ارائه در صحن علنی مجلس است. بر اساس طرح "ساماندهی بورس كالا" صادارت مواد اولیه منوط بر تامین مواد اولیه مورد نیاز داخل كشور خواهد بود.

ایزدخواه نماینده مجلس: بازار سیاه باید از ساختار اقتصادی كشور حذف شود
نماینده مردم تهران با تاكید بر لزوم حذف بازار سیاه گفت: مواد اولیه پتروشیمی نباید وارد بازار سیاه شود كه تولیدكننده مجبور باشد مواد اولیه را دو برابر قیمت از بازار سیاه تهیه كند. باید ساختار اقتصادی كشور را به سویی هدایت كنیم كه بازار سیاه كه خاصیتی جز التهاب و نوسان در بازار ندارند از بین بروند.

ایزدخواه نماینده مجلس: دست دولت باز است و نیازمند قانون مجلس نیست
ایزدخواه افزود: همه مشكلات با اعمال قانون حل نمی‌شود و باید این قوانین توسط دولت اجرا شود. دست دولت باز است و نیازمند قانون مجلس نیست اگر اراده كند می‌تواند توزیع مواد اولیه به بازار و ساختار بورس كالا را ساماندهی كند.

شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك: صنعت پوشاك اشتغال‌زایی بالایی دارد
شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك در ادامه این گفتگو اظهار داشت: صنعت پوشاك در مقابل صنایع پتروشیمی جزو صنایع زیردستی محسوب می‌شود ولی ارز آوری بسیار بالایی دارد چون صنعت پوشاك نسبت به سایر صنایع موجود در كشور اشتغال‌زایی بیشتری دارد.

شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك: صنعت پوشاك ارز آوری بالایی دارد
وی افزود: 50 هزار تولیدكننده كوچك و متوسط دانش بنیان داریم كه اشتغال‌زایی بالایی دارند. قیمت تمام شده پوشاك ما نسبت به كشورهای همسایه ارزان‌تر است و قابلیت صادرات و ارز آوری دارد.

این مقام مسئول با تاكید بر اینكه عمده خرید بنگاه‌های پوشاك از بازار است گفت: بنگاه‌های كوچك و متوسط مشتری مستقیم پتروشیمی‌ها نیستند و مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار تهیه می‌كنند.

شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك: تولیدكنندگان، پارچه را از دست چندم و با قیمت‌های متفاوت می‌خرند
شیرازی در پاسخ به پرسش نماینده مجلس كه آیا نساجی‌ها امكان عرضه در بورس كالا را دارند یا خیر؟ گفت: بله این امكان برای نساجی‌ها فراهم است و اشكال كار همین است كه متاسفانه نساجی‌ها پارچه را توسط واسطه‌ها به بازار عرضه می‌كنند. ضمن اینكه سامانه جامعی در وزارت صمت طراحی شده است كه متاسفانه تا به امروز نظارت كافی بر آن صورت نگرفته و نساجی‌ها و كارخانه‌ها پارچه‌های خود را به صورت مستقیم به بازار عرضه نمی‌كنند و تولیدكنندگان پارچه را از دست چندم و با قیمت‌های متفاوت خرید می‌كنند.

ایزدخواه نماینده مجلس: جلسات ویژه‌ ای برای بررسی مشكلات صنعت نساجی و پوشاك تشكیل می‌دهیم
ایزدخواه عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس تاكید كرد: قول می‌دهم جلساتی را ویژه صنعت نساجی و پوشاك در كمیسیون صنایع داشته باشیم تا مشكلات این حوزه را بررسی كنیم و بدانیم آیا نساجی‌ها پارچه عرضه نمی‌كنند یا مشكل اصلی تامین مالی و یا تكثر صنایع پوشاك است.

شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك در پایان این گفتگوی رادیویی افزود: وزیر صمت پایان سال به اتحادیه آمدند و قول دادند جلسه ای در اداره كل نساجی و پوشاك وزارت صمت تنظیم كنند كه به پایان سال رسیدیم و انجام نشد. تولیدكنندگان كوچك باید با تولیدكنندگان بزرگ ادغام شوند تا یك صنف یك متولی مشخص داشته باشند.



مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران