سخنگوی وزارت صمت گفت: هدف از اجرای طرح شناسهدار كردن لوازم یدكی خودور، مقابله با بازار چهار میلیارد دلاری لوازم یدكی قاچاق و تولید غیراستاندارد آن است.
53 قلم از اقلام لوازم یدكی و قطعات خودرو نیز از 15 مرداد 1401 حق توزیع بدون شناسه كالا ندارند و فعالان تولیدی، واردكننده و توزیعكننده بایستی با ثبت كد نقش خود در سامانه جامع تجارت، ادامه فعالیت دهند؛ در غیر این صورت فعالیت آنها غیرقانونی خواهد بود و از سوی بازرسان با متخلفان برخورد میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امید قالیباف سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با ممنوعیت عرضه لوازم یدكی و قطعات خودرو بدون شناسه، گفت: حجم وسیع از قاچاق و تولید بیكیفیت كالایی كه با جان مردم سر و كار دارد به هیچوجه قابل پذیرش نیست. طی اقدامات صورت گرفته در این حوزه از 15 مردادماه عرضه كنندگان و یا تولیدكنندگان قطعات یدكی خودرو موظف شدند بر روی كالای خود شناسه كالا درج كنند. شناسه كالا كدی است كه سامانه جامع تجارت برای تشخصی اصلات كالا ارائه میدهد.
این مقام مسئول در وزارت صمت، لوازم یدكی موجود در بازار را در چهار گروه قاچاق محرز، بدون منشاء، تولید داخل، و واردات، تقسیمبندی كرده و گفت: تكلیف كالای قاچاق محرز كه طبق قانون مشخص است اما، اگر در شبكه توزیع كالاهایی وجود دارند كه شناسه كالا ندارند، واحد عرضهكننده با تایید كمیته فنی اتحادیه ذیربط، یك هفته زمان دارد تا نسبت به اخذ شناسه كالا از طریق سامانه جامع تجارت اقدام كند. بعد از مهلت یك هفتهای اگر قطعه یدكی فاقد شناسه كالا باشد كالای قاچاق محسوب میشود.
قالیباف با تاكید بر اینكه از ارزش ١٣میلیارد دلاری بازار لوازم یدكی، ٣٠درصد آن كه معادل چهار میلیارد دلار است به كالای قاچاق و تولیدات بیكیفیت اختصاص دارد، گفت: هدف از اجرای این طرح مقابله با بازار چهار میلیارد دلار كالای قاچاق و تولید غیراستاندارد است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.