رئیس اتحادیه كفاشان تبریز با تاكید بر اینكه دولت باید از تولیدكنندهگان كفش حمایت كند گفت: كفش ایرانی به دلیل افزایش هزینه تولید نمیتواند با كفشهای ارزان قیمتی كه تركیه و چین به بازارهای منطقه صادر میكنند، رقابت كند.
صادرات كفش در دهه 70 حدود 150 میلیون دلار بود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران،علیرضا جباریان قائم رئیس اتحادیه كفاشان تبریز در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص خبر منتشر شده مبنی بر افزایش 12 درصدی صادرات كفش گفت: در دهه 70 صادرات كفش ایرانی به حوزهی كشورهای مشترك المنافع روسیه تا مرز 150 میلیون دلار میرسید اما به مرور زمان با ورود كفشهای چینی و ترك به بازار منطقه، كفش ایرانی بازار كفش منطقه را از دست داد ضمن اینكه در زمینه تكنولوژی تولید كفش نیز پیشرفته نبودیم.
صادرات كفش به كشورهای عراق و افغانستان افزایش داشته است
وی افزود: در چند سال اخیر با ورود ماشین آلات پیشرفته تولید كفش و بازاریابی منطقهای صادرات خوبی به كشورهای عراق و افغانستان داشتیم.
به دنبال بازارهای جدیدی برای صادرات كفش هستیم
جباریان تصریح كرد: در دو سال اخیر به دلیل شیوع بیماری كرونا بازار كفش منطقه را از دست داده بودیم و كشورهای تركیه و چین با تزریق كفشهای ارزان قیمت به بازارهای منطقه بازار را از دست ما گرفته بودند ولی امسال توانستیم از نظر وزنی و ریالی صادرات خوبی به كشورهای منطقه داشته باشیم ضمن اینكه ما به دنبال بازارهای جدیدی برای صادرات كفش نیز هستیم.
در تولید و طراحی كفش نیازمند تكنولوژی روز دنیا هستیم
رئیس اتحادیه كفاشان تبریز با تاكید بر اینكه در صنعت كفش به شدت نیازمند تكنولوژی روز هستیم، گفت: كفش ایرانی از نظر كیفیت عالی است. تنها مشكل ما در حوزه مدل و طراحی كفش بود كه در چند سال اخیر در این حوزه نیز پیشرفت بسیار خوبی داشتیم.
كفشهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند
جباریان با تاكید بر اینكه از سال 1397 واردات كفش ممنوع شده است گفت: كفشهای خارجی موجود در بازار به صورت قاچاق وارد كشور میشوند.
قیمت كفش ایرانی یك چهارم قیمت كفش خارجی است
وی افزود: قیمت كفش ایرانی یك چهارم قیمت كفش خارجی است.
افزایش هزینه تولید در بازار صادرات اثرگذار خواهد بود
رئیس اتحادیه كفاشان تبریز درخصوص مشكلات پیش روی تولیدكنندگان كفش اینگونه اظهار داشت: تولیدكنندگان كفش، مواد اولیه مورد نیازشان را با ارز نیمایی وارد میكنند همین مساله باعث افزایش قیمت تولید میشود در نتیجه افزایش هزینه تولید در بازار صادرات نیز اثرگذار خواهد بود و كفش ایرانی به دلیل افزایش قیمت نمیتواند با كفشهای ارزان قیمت كشورهای رقیب از جمله تركیه و چین در بازار منطقه رقابت كند.
برندهای معروف ایرانی از بهترین مواد اولیه استفاده میكنند
جباریان افزود: برندهای شناخته شده در حوزه پوشاك و كفش بهترین مواد اولیه را مصرف میكنند به همین دلیل قیمت آنها كمی گران است ولی در مقایسه با كفشهای خارجی باز هم ارزان است.
در تولید كفشهای ورزشی رشد نكردیم
وی اظهار داشت: در تولید كفشهای ورزشی خیلی عقب ماندیم. كفشهای چرمی را میتوان با ماشین آلات قدیمی تولید كرد ولی تولید كفشهای ماشینی و اسپورت نیازمند تكنولوژی روز دنیا است كه دستیابی به این تكنولوژی نیازمند حمایتهای عملی دولت از تولیدكنندگان است.
تولیدكنندگان كفش با مشكل كمبود نقدینگی مواجه هستند
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان كرد: بزرگترین مشكل تولیدكنندگان كفش كمبود نقدینگی است زیرا مواد اولیه بسیار گران شده است. دولت باید تسهیلات بلند مدت به تولیدكنندهها بدهد تا بتوانند تجهیزات و تكنولوژی روز را وارد كنند. دولت باید از تولیدكنندهها حمایت كند تا بتوانند در نمایشگاههای بین المللی شركت كنند. به عنوان مثال كشور تركیه 70 درصد هزینههای تولیدكنندگانی كه در نمایشگاههای بین المللی شركت میكنند را به آنها پرداخت میكند همچنین 13 درصد مالیات هزینه صادرات آنها را كم میكند این حمایتهای عملی دولت از تولیدكنندهها باعث شده است كه بازار كشورهای منطقه را در اختیار بگیرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.