سخنگوی صنعت برق گفت: در بخش توسعه نیروگاههای مقیاس كوچك 110 هزار سامانه خورشیدی 5 كیلوواتی در اختیار خانوادههای كمبرخوردار قرار میگیرد تا با تولید برق و فروش آن به وزارت نیرو هم به سود برسند و هم در تولید برق پایدار در كشور مشاركت كنند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران با تاكید بر اینكه توسعه ظرفیتهای تولید برق در كشور مهمترین هدف وزارت نیرو است گفت: در دولت سیزدهم وزیر نیرو هنگام دریافت رای اعتماد از نمایندگان مجلس طرحی را مبنی بر افزایش میزان تولید برق در كشور به مجلس ارائه داد.
در این طرح پیشبینی شده بود كه ظرفیت نیروگاههای كشور به 35 هزار مگاوات افزایش پیدا كند و یك سوم آن معادل 10 هزار مگاوات به نیروگاههای تجدید پذیر اختصاص پیدا كند.
رجبی مشهدی افزود: مجوز شورای اقتصاد در حوزه توسعه نیروگاههای تجدید پذیر اخذ شده است و فاز به فاز در حال اجرا شدن است و بخشی از آن مربوط به توسعه نیروگاههای مقیاس بزرگ و بخشی دیگر نیروگاههای مقیاس كوچك است.
وی درخصوص نیروگاههای مقیاس كوچك گفت: در بخش نیروگاههای مقیاس كوچك اینگونه پیش بینی شده است كه 110 هزار سامانه خورشیدی 5 كیلوواتی برای توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله كمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی به آنها داده شود.
سخنگوی صنعت برق اضافه كرد: این 110 هزار سامانههای خورشیدی 5 كیلوواتی با مشاركت مالی كه خواهد شد در قالب تسهیلات كمبهره با بازپرداخت طولانیمدت در اختیار خانوادههای كمبرخوردار قرار میگیرد و آنان قرار نیست كه مشاركت مالی داشته باشند و سرمایهای بیاورند. این خانوادهها با تولید برق و فروش آن به وزارت نیرو هم به سود میرسند و بهرهمند میشوند و هم در تولید برق پایدار در كشور همكاری میكنند. قرار است این واحدهای كوچك خورشیدی در آینده تا 5 برابر افزایش پیدا كند.
این مقام مسئول اظهار داشت: در بخش توسعه نیروگاههای مقیاس بزرگ تجدید پذیر نیز مناقصه برگزار شد و شركتهای بزرگی در این مناقصه شركت كردند. امیدواریم بتوانیم با مشاركت این شركتهای بزرگ ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را توسعه بدهیم.
رجبی مشهدی تصریح كرد: سازمان بهزیستی و كمیته امداد امام خمینی(ره) این 110 هزار سامانه خورشیدی 5 كیلوواتی را به خانوادههای تحت پوشش در مناطق محروم واگذار میكند.
سخنگوی صنعت برق كشور اظهار داشت: وزارت نیرو برق این واحدها را با قیمت بیشتری خریداری میكند. نرخ خرید تضمینی هر یك كیلووات ساعت برق از این واحدها بیش از دو هزار تومان خواهد بود در حالی كه قیمت هركیلووات برق خانگی حدود 100 تومان است. برای خرید برق از این واحدها پول بیشتری پرداخت میكنیم تا سرمایه گذاری در این حوزه افزایش پیدا كند. برق گرانتر خریداری میشود ولی به مردم گران فروخته نمیشود زیرا منابع مورد نیاز خرید تضمینی برق در بودجه پیش بینی شده است.
رجبی مشهدی افزود: هر سامانه خورشیدی تقریبا 2 هزاركیلووات ساعت برق در سال تولید میكند كه هر یك كیلووات آن مبلغ 2 هزار تومان خریداری میشود. در مجموع عدد قابل ملاحضه ای و حدود 20 میلیون تومان برای مددجویان خواهد داشت.
بخشی از این طرح در گذشته اجرا شده و مابقی آن نیز در حال اجرا شدن است.
وی در پایان تصریح كرد: تقریبا هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در كشور داریم كه طی 4 سال قرار است این میزان 10 برابر شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.