مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك كشور گفت: كسانی در بازار گوشت هستند كه به نفعشان نیست گوشت داخلی به دست مصرفكننده برسد. هرچه قیمتهای داخلی را افزایش میدهند مراجع تصمیمگیر با درخواست آنها برای واردات گوشت موافقت میكنند.
قیمت دام زنده سبك و سنگین از ابتدای سال كاهشی بوده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك كشور در گفت و گو با «بازار تهران» اظهار داشت: از ابتدای سال با توجه به بارش باران در بهار شرایط مراتع خوب و به دنبال آن در بازار پرورش دام پرواری نیز رشد خوبی داشتیم.
قیمت هر كیلوگرم دام سبك زنده ابتدای سال 320 هزار تومان بود، كه امروز این رقم به حدود 280 هزار تومان رسیده است.
وی در ادامه افزود: در ابتدای سال قیمت هركیلوگرم دام زنده سنگین پرواری 220 هزار تومان بود كه امروز به حدود 180 تومان رسیده است.
اگر شرایط تغییر نكند؛ تولیدكنندگان گوشت قرمز متضرر میشوند
مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك كشور گفت: تولیدكنندگان دام سبك و سنگین در مرز قیمت تمام شده دام خود را به بازار عرضه میكنند و اگر شرایط تغییر نكند تولیدكنندگان ضرر میكنند.
گرانی گوشت ناشی از نبود نظارت است
صدر دادرس تصریح كرد: علی رغم اینكه در هر دو بخش قیمت دام زنده سبك و سنگین كاهش قیمت داشتیم؛ قیمت گوشت از ابتدای سال تا امروز افزایش پیدا كرده است كه ناشی از نبود نظارت بر بازار گوشت قرمز است ضمن اینكه در دستگاههای متولی ارداهای برای كنترل بازار گوشت قرمز وجود ندارد.
گوشت با قیمتی كه باید، به دست مصرفكننده نمیرسد
وی تاكید كرد: گوشت با قیمتی كه باید، به دست مصرفكننده نمیرسد! بازار گوشت با بازار دام زنده یك رابطه منطقی دارد كه اكنون این رابطه منطقی به هم خورده است و بر توزیع گوشت هیچ نظارتی وجود ندارد.
برخی به نفعشان نیست گوشت داخلی به دست مردم برسد
مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك كشور تصریح كرد: كسانی در بازار گوشت هستند كه به نفعشان نیست گوشت داخلی به دست مصرفكننده برسد؛ اینها روند بازار گوشت داخلی را حركت میدهند كه قیمت گوشت داخلی برعكس قیمت دام زنده حركت میكند. هرچه قیمتهای داخلی را افزایش میدهند مراجع تصمیمگیر با درخواست آنها برای واردات گوشت موافقت میكنند.
واردات گوشت، تاثیری در كاهش قیمت گوشت نداشته است
صدر دادرس در ادامه گفت و گو با رادیو تهران گفت: در سه ماهه ابتدای سال گذشته 12 هزار تن واردات گوشت داشتیم؛ در سه ماهه ابتدای سال جاری این میزان به 51 هزا تن رسید. در چهار ماهه ابتدای سال این رقم به 75 هزار تن رسیده است. این حجم از واردات عملا منجر به تغییر قیمت گوشت در سطح خردهفروشی نشده و نه تنها برای مصرفكننده منفعتی نداشته بلكه و از سوی دیگر تولیدكنندگان را تحت فشار قرار میدهد.
بین توان اقتصادی مصرف كنند و هزینههای تولید تناسبی وجود ندارد
مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك كشور گفت: پس از حذف ارز ترجیحی قیمت تمام شده تولید دام افزایش پیدا كرد اما متناسب با افزایش هزینههای تولید، توان اقتصادی مصرف كنند افزایش پیدا نكرده است. به عبارتی قیمت دام زنده گران نیست؛ بلكه توان خرید مردم متناسب با هزینهها رشد نكرده است. بنابراین دولت باید توان خرید مصرفكننده را افزایش دهد.
سرانه مصرف گوشت نسبت به سال 1398 حدود 5 كیلوگرم كاهش داشته است
وی افزود: سال 1398 سرانه مصرف گوشت 12 كیلوگرم بود كه اكنون طبق آمار رسمی سرانه مصرف به 7 كیلوگرم رسیده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.