بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

سخنگوی گمرك: كرونا باعث افزایش خام فروشی و تاخیر در تولید شده است+فایل صوتی

سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرك و علی اصغر ملكی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در رابطه با وضعیت گوشت و قیمت سرسام آور آن در كشور با "بازار تهران" گفت و گو كردند.

1399/05/14
|
10:24
|

لطیفی سخنگوی گمرك در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران از كاهش میزان واردات و صادرات خبر داد و گفت: واردات حدود 24 درصد و صادرات حدود 40 درصد كاهش داشته است. كالاهایی كه سال گذشته ثبت شده اند با ارز 4200 تومانی وارد كشور شده اند. طبق تمهیدات دولت در سال جاری، تنها پنج كالا با ارز 4200 تومانی وارد می‌شوند و برای واردات دیگر اقلام از ارز نیمایی استفاده می‌شود. 25 قلم كالای اساسی وارد كشور می شود كالاهایی مثل ذرت، جو، گوشت گوسفندی گرم و سرد و شكر از جمله كالاهای وارداتی با ارز 4200 تومانی هستند.

علی اصغر ملكی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم در ارتباط با تنظیم بازار گوشت گفت : لازم است تولید كنندگان به ویژه در نیمه دوم سال حمایت شوند تا بتوانند به كار خود ادامه دهند. از طرفی شرایط باید جوری باشد تا بازار تنظیم شده و مردم توان خرید داشته باشند. درصورت وارد كردن گوشت صنعتی، قسمت اعظمی از نیاز ها برطرف خواهد شد و بازار داخلی برای مردم باقی می‌ماند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در خصوص خرید تضمینی دام از دامداران افزود : بعضی از دام ها بسیار سنگین وزن و پروار شده اند و با توجه به دارا بودن میزان بالای چربی، برای مصرف عموم ایده آل نیستند و جذب بازار مصرف عمومی نمی شوند. دام های سنگین وزن عموما در زندان ها و پادگان ها كاربرد دارند و بهتر است در این اماكن استفاده شود. در نتیجه نمی‌توان از این دام ها در راستای حمایت از تولید كننده استفاده كرد. دام زیر 50 كیلو، دام ایده آلی است كه در بازار تهران جذب می‌شود و استان تهران تعیین كننده نرخ گوشت در دیگر نقاط كشور است.

لطیفی سخنگوی گمرك در خصوص گوشت های ترخیص نشده گفت : عمدتا دستگاه های دولتی مسئولیت واردات گوشت را به عهده می‌گیرند و سرعت ترخیص گوشت نسبت به دیگر كالاها بیشتر است. حجم واردات گوشت نسبت به سال گذشته حدود 80 درصد كاهش داشته است. شركت های دولتی برای ذخایر استراتژیك كشور، گوشت ها را نگه می‌دارند و پس از افزایش قیمت در اثر نبودن گوشت، اقدام به توزیع گوشت در راستای تنظیم بازار می‌كنند. در دوران كرونا، علاوه بر كاهش تقاضا، شاهد افزایش تولید بوده ایم و این منجر به برهم ریختن بازار و در نهایت نتیجه آن افزایش قیمت ها شد.

سخنگوی گمرك همچنین در خصوص شاخص وزنی صادرات كشور خاطر نشان كرد : حدود 50 درصد صادرات كشور شامل محصولات پتروشیمی و گازهای مایع می‌شود و پس از آن عمده صادرات به محصولات كشاورزی اختصاص داده می‌شود كه در حال حاضر 30 درصد افزایش داشته است. متأسفانه كرونا در تولیدات كشور تاخیر ایجاد كرده و منجر به افزایش خام فروشی شده است. امسال حدود 2500 كالا در لیست كالاهای ممنوعه تحریم ها قرار دارند و توانایی ما در واردات محدود شده است. امیدواریم با تمام شدن كرونا وضعیت بازار به تعادل باز گردد.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
بازار تهران