بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

30 درصد مواد غذایی در ایران به هدر می رود+فایل صوتی


دكتر فاطمه محمدی نصرآبادی مدیر گروه تحقیقات سیاست گذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتیو تحقیقات تغذیه كشور گفت: در ایران معمولاً یك سوم مواد غذایی به هدر می رود كه بخش بزرگی از آن به میوه، سبزی و نان تعلق دارد.

1399/07/28
|
10:28
|

فاطمه محمدی نصرآبادی در گفتگو با بازار تهران درباره روز جهانی غذا و اهمیت غذا در زندگی گفت: در حال حاضر نظام تغذیه نه تنها در ایران بلكه در تمامی كشورها دچار مشكل شده است. در ایران به دلیل عدم دسترسی به نهاده های تولید، از كار افتادن برخی كارخانه‌های فرآوری غذایی و بیماری بسیاری از كاركنان امنیت غذایی در خطر افتاده است و علاوه بر آن گران شدن سبد كالا هر خانواده نیز شده است.

وی افزود: حفظ دسترسی به غذای سالم و مقوی به ویژه برای اقشار ضعیف جامعه بسیار مهم است. بسیاری از كشورهایی كه دچار تحریم بوده اند تمهیداتی را در راستای حفظ امنیت غذایی برای جمعیتشان اتخاذ كرده اند كه یكی از این راهها اتكا به تولید داخلی است و این مسئله در سال‌های اخیر در كشور مورد توجه قرار گرفته است؛ اما باید بپذیریم كه هیچ كشوری نمی تواند در زمینه تمامی مواد غذایی خودكفا باشد. حتی ما هنوز در 8 محصول استراتژییك به خودكفایی نرسیده ایم. البته ما می توانیم با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب كشور اقدام به تولید بسیاری از اقلام غذایی كنیم ولی ما هم محدودیت هایی در این زمینه مثل آب و زمین كشت را داریم.

ضایعات و اتلاف از علل به خطر افتادن امنیت غذایی
فاطمه نصرآبادی درباره اتلاف و ضایعات در كشور گفت: اتلاف در مرحله كاشت، داشت و برداشت رخ می‌دهد و به حجم ماده غذایی گفته می شود كه از حالت غذا خارج می شود اما ضایعات در روند تولید مواد به غذا مشاهده می شود كه بیشتر در سطح خانواده رواج دارد. آمار ضایعات و اتلاف در جهان به طور كلی بسیار بالا است و در ایران معمولاً یك سوم مواد غذایی به هدر می رود. این اتفاق حتی برای یك جامعه ثروتمند بسیار اهمیت دارد و همواره دغدغه كاهش اتلاف غذا در تمامی جوامع وجود دارد. لذا این مسئله برای كشور در حال تحریمی مثل ایران بسیار حیاتی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینكه در مكانهایی مانند رستوران‌ها بسیار بیشتر نمایان است گفت: برای جلوگیری از اسراف و اتلاف مواد غذایی باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد. در كشور ما بیشتر ضایعات بر پایه نان، میوه و سبزیجات است كه البته این مسئله به سیاستگذاری‌های غلط دولت نیز باز می‌گردد. اگر قیمت نان خیلی پایین باشد مشاهده اسراف روزافزون نان خواهیم بود. البته گران كردن قیمت ها راه حل مناسبی برای كاهش اسراف نیست. اگر هر كالایی قیمت معمول خود را داشته باشد، مصرف آن نیز بهینه می‌شود. برای اینكه بتوانیم برای جلوگیری از اتلاف مواد غذایی در كشور تصمیم درستی بگیریم باید رقم ضایعات به درستی برآورد شود.

نان سفید برای سلامت مردم مناسب نیست
فاطمه محمدی نصرآبادی با اشاره بر لزوم تناسب قیمت نان با كیفیت آن گفت: فرایند سبوس گیری از نان اتفاق خوبی نیست و ما باید نان را با مواد مغذی كافی و با قیمت معقول به مردم ارائه دهیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
بازار تهران