معاون وزیر نفت و مدیرعامل شركت صنایع پتروشیمی با اشاره به طرح های مختلف در راستای بومی سازی دانش های فنی گفت: تا پایان سال 1400 از سبد 270 میلیون دلاری كاتالیست ها 70 درصد آن بومی سازی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پتروشیمی صنعت پیشران ایران و دارای رتبه اول است كه در سالهای تحریم توانسته رویكردی موثر در اقتصاد و ارزآوری برای كشور داشته باشد.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در روز صنعت پتروشیمی در گفتگو با برنامه بازار تهران با تقدیر از نیروهای خدوم صنعت پتروشیمی كشور گفت: بی شك پیشرفت صنعت پتروشیمی كشور مرهون خدمات عزیزانی است كه در شرایط سخت فعالیت می كنند.
وی درباره عملكرد بخش تحقیق و توسعه صنعت پتروشیمی در بومی سازی آن گفت: پژوهش و فناوری برای این صنعت از جایگاه مهمی برخوردار است. پتروشیمی در مقایسه با دیگر صنایع حوزه نفتی مبتنی بر دانش های فنی بسیار پیچیده است. روند بومی سازی دانش فنی از مدت ها پیش آغاز شده و در حال حاضر به 7 دانش فنی مدرن در این حوزه دست پیداكرده ایم كه ان شاء الله دانش های فنی این حوزه در پایان سال 1400 به 10 دانش خواهد رسید كه مهمترین آنها دانش فنی تولید پروپیلن از متانول است كه بر اساس آن طرح های بزرگی فعال شده و مراحل اجرایی آنها آغاز شده است.
مدیرعامل شركت صنایع پتروشیمی درباره بخش كاتالیست به عنوان ماده مهم در صنعت پتروشیمی گفت: سهم ما از بازار دنیا حدود 270 میلیون دلار است كه این هزینه به صورت سالیانه باید توسط شركت ها پرداخت شود. در حال حاضر 20 كاتالیست داخلی سازی شده و 16 كاتالیست هم تا سال 1400 به انجام خواهد رسید. ان شاء الله تا پایان سال 1400 از سبد 270 میلیون دلاری كاتالیست ها 70 درصد آن بومی سازی خواهد شد كه پیشرفت بسیار خوبی در این صنعت است.
مدیرعامل شركت صنایع پتروشیمی با تاكید بر اینكه تحریم ها برای كشور ما محدودیت ایجاد كرده است اظهار داشت: ما تلاش كرده ایم اثر تحریم ها را كم كنیم. در بخش تولید مشكل نداریم. فقط در بخش سرمایه گذاری طرح های مهم و دسترسی به برخی دانش های فنی خاص دچار كمی محدودیت هستیم ولی در بخش تولید و تامین ارزی كه به بانك مركزی تعهد داده ایم مشكل ندریم.
محمدی با اشاره به اینكه توسعه صنعت پتروشیمی بر اساس بازار انجام می شود اظهار داشت: توسعه براساس مطالعه بازار انجام می شود. در حال حاضر 90 محصول پتروشیمی در كشور تولید می شود كه 18 محصول آن مواد پلیمری پرمصرف است كه 333 درجه مختلف آن به بورس و صنایع داخلی عرضه می شود. این تنوع محصولی در سال 1404 به 124 نوع افزایش پیدا خواهد كرد.
مدیرعامل شركت صنایع پتروشیمی در پایان این گفتگو با اشاره به سهم 28 درصدی بورس برای صنایع پتروشمی اظهار امیدواری كرد این روند بهبود یابد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است