رئیس صنعت معدن و تجارت استان تهران با تاكید بر نیاز شدید واحدهای صنعتی به نیروی متخصص گفت: واحدهای تولیدی استان در رشته های تخصصی صنعتی به فارغ التحصیلان فوق لیسانس و دكتری در كار خطوط تولید، طراحی، آزمایشگاه ها ، تحقیق و توسعه نیاز دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، یدالله صادقی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران، در گفتگو با برنامه "بازار تهران" با تكذیب فروش اجناس مختلف به ویژه منسوجات و لباس های خارجی پاكستانی در بازارهای این استان اظهار داشت: در هیچ یك از گزارش های ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، گزارشی مربوط به عرضه لباس و منسوجات پاكستانی در بازار تهران نداریم. پیش از این پوشاك دست دوم وارد شهر تهران می شد كه مدت زیادیست این فروشگاه ها جمع شده اند و لباس تاناكورا دیگر در فروشگاه های رسمی فروخته نمی شود.
وی در بخشی از این گفتگو در پاسخ به این پرسش كه وقتی كالایی در داخل كشور مورد نیاز است چرا صادر می شود؟ گفت: به این پرسش باید به صورت مصداقی پاسخ داده شود. امكان صادرات برای تمامی كالاها وجود ندارد. به عنوان مثال درباره مرغ باید گفت كه مسئولیت تنظیم بازار مرغ شامل تولید، واردات، صادرات و تعیین تعرفه آن و واردات نهاده های مربوط به آن بر عهده وزارت جهاد كشاورزی است. بر مبنای گزارش های این وزارتخانه در ستاد تنظیم بازار درباره درخواست وزارت جهاد تصمیم گرفته می شود. البته هرگونه تعرفه صادرات و واردات توسط كمسیون ماده 1 دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت تعرفه ها تعیین می شود.
صادقی سهم تهران در حوزه صادرات را اینگونه توضیح داد: از نیمه اول سال 97 تا پایان نیمه اول سال 99، حدود 21 میلیارد و 139 میلیون یورو به كشورهای هدف صادرات داشته ایم. سهم استان تهران حدود 7 میلیارد یورو در سال بوده است. نزدیك به 40 درصد تولید ناخالص داخلی كشور به استان تهران تعلق دارد البته این به معنی آن نیست كه تمامی این تولیدات در داخل استان تهران است. بر اساس تعریف، مجموع كالا و خدماتی كه در یك سال مالی تولید و تبادل می شود تولید ناخالص ملی است. بر همین اساس بخشی از آن مربوط به شركت های بزرگ و پتروشیمی ها است كه بسیاری از این دفاتر در استان تهران قرار دارد.
وی از بازگشت 250 واحد تولیدی به چرخه فعالیت خبر داد و گفت: به طور متوسط 2500 نفر در این واحدها مشغول به كار شده اند. دو سال متوالی است كه نرخ كاهشی در روند بیكاری استان تهران داریم. این رقم از 11 درصد به زیر 9 درصد رسیده است ضمن اینكه تمامی شهرك های صنعتی كل استان با گرفتن حتی كارگر ساده با مشكل مواجه هستند و این نشان از فعالیت صنایع استان دارد و عرضه كار به قدر تقاضا نیست. در طی دوسال اخیر هیچ واحد تولیدی پروانه خود را در سامانه ثبت و ضبط سازمان باطل یا معلق نكرده است .
وی با تاكید بر اینكه هر چقدر كارگر به ما معرفی شود مورد نیاز شهرك های صنعتی خواهد بود گفت: حدود 20 شهرك صنعتی دولتی در استان داریم. همشهریان به ادارات كارو رفاه اجتماعی شهرستان های استان مراجعه كنند برای این افراد حتما كار هست و ما آنها را به كارگیری می كنیم.
صادقی با اشاره به آگهی های مربوط به شهرك های صنعتی و آمار اداره كار استان گفت: اداره كار استان مرجع رسمی ما است. ملاك ما مراكزی هستند كه متصدی جذب هستند. البته یكی از معضلات ما حضور افرادی است كه نخبه بوده و مدارك تحصیلی بالا دارند اما بیكارند كه عرض من در مورد این افراد نیست اما با تمام این احوال واحدهای تولیدی استان در رشته های تخصصی صنعتی به فارغ التحصیلان فوق لیسانس و دكتری در كار خطوط تولید، طراحی، آزمایشگاه ها ، تحقیق و توسعه به شدت نیاز دارند.
وی افزود: واردات 3000 قلم كالای ساخته شده به كشور ممنوع شده است و همه به ویژه در استان تهران متقاضی توسعه واحدهای قدیم و ایجاد واحدهای جدید برای تامین كالاهایی هستند كه واردات آنها ممنوع شده است.ضمن اینكه متقاضیان كار می توانند با مراجعه به شهرك های صنعتی كار مورد نظر خود را پیدا كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.