دبیر اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران گفت: 4 درصد مردم ایران كه قیمت برایشان مهم نیست؛ مصرف كننده ی تنقلات لوكس هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران، در گفتگو با برنامه بازار تهران با تاكید بر اینكه ایران بزرگترین مصرف كننده تنقلات لوكس در منطقه است گفت: ایران در مصرف این تنقلات از عربستان، امارات و حتی بسیاری از كشورهای منطقه آمار بالایی دارد كه این نشاندهنده ثروتمندبودن بخشی از اقشار جامعه ی ما است.
وی گفت: بیسكوئیت پیش از این از انگلیس وارد كشور میشد این بیسكوئیتها قیمتهای مختلفی داشت و در حدود یك میلیون تا یك میلیون و پنجاه هزار تومان به فروش میرسید، با توجه به استقبال مردم واردات این كالاها افزایش پیدا كرد و در حال حاضر بیسكوئیتهایی با قیمت یك میلیون و پانصد هزار تومانی توسط برخی از شركتها وارد كشور میشود.
حسنی در ادامه درباره قیمت برخی از این كالاها گفت: تن ماهی خارجی 30 تا 275 هزار تومانی، آدامس های 50 هزار تومانی، نوشیدنیهای 50 هزار تومانی و شكلاتهای 260 هزار تومانی از جمله تنقلاتی است كه وارد كشور میشود و 4 درصد از اقشار جامعه كه قیمت برایشان مهم نیست و بیشتر كلاس گذاشتن و فخر فروشی برایشان اهمیت دارد مصرف كننده این كالاها هستند.
دبیر اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا این كالاها از مبادی قانونی وارد میشود یا خیر؟ گفت: ورود این كالاها غیر قانونی بوده و به صورت قاچاق وارد كشور میشود و در سراسر ایران در حال توزیع است.
حسنی افزود: مبارزه با قاچاق در دنیا شكست خورده است تعرفه و قاچاق دولبه قیچی هستند قبلا این كالاها از راه قانونی وارد میشد ولی دولت بنابر صلاحدید خود ورود این كالاها را ممنوع كرد اما واقعیت این است در رسته های مختلف كالای قاچاق وارد كشور میشود و سر دولت كلاه رفته است كه ورود این كالاها را از مبادی قانونی ممنوع كرده است و عوارض آن را نمیگیرد این در حالی كه در این چرخه مصرف كننده مصرف می كند و وارد كننده هم سود میكند و هیچ خدشه ای در روال ورود این كالاها ایجاد نمیشود. این واقعیتی است كه تنها در مواد غذایی نیست و در بسیاری از اقلام دیگر هم این اتفاق می افتد.
حسنی افزود: امیدوارم در دولت جدید ورود این كالاها به صورت قانونی انجام شود چرا كه با ورود این كالاها شركتهای داخلی ما تحت فشار قرار میگیرند و سعی میكنند محصولات با كیفیتتری ارائه دهند.
وی با تاكید بر نظارت ارگانهای 16 گانه گفت: باید بپذیریم كه مصرف كننده از اینجا سفارش میدهد و تولید كننده در هر كجای دنیا كه باشد كالای سفارشی را تحویل میدهد. ما باید از تاریخ درس بگیریم در 42 سال گذشته میلیاردها ریال جریمه و میلیونها پرونده و دهها هزار بازداشتی وجود داشت و ما نتوانستیم با این پدیده مقابله كنیم نه تنها ما حتی آمریكا هم نمیتواند با پدیده قاچاق مقابله كنند. قاچاق مسیر خود را پیدا میكند چون در این راه سودجویی وجود دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.