بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

دامداران توان مالی ندارند و به اجبار دامهایشان را می‌فروشند+فایل صوتی

رییس هیات مدیره اتحادیه مركزی دامداران با اشاره به توان مالی پایین دامداران گفت: دامداران مجبور هستند به هر قمیتی كه می‌خرند آن را بفروشند.

1400/06/02
|
12:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، فرهاد اكبری رییس هیات مدیره اتحادیه مركزی دامداران ایران در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص دلایل گرانی گوشت گوساله گفت: تغییر قیمت در بازار ایجاد شده و برای دامدار و تولید كننده هیچ افزایش قیمتی وجود نداشته است.

سود حاصل از گرانی گوشت به جیب دلالان می‌رود
وی افزود: دام سنگین 52 تا 54 هزارتومان و دام سبك 50 تا 55 هزار تومان به صورت زنده از دامداران خریداری می‌شود بنابراین تفاوت قمیت خریداری شده تا قیمتی كه در بازار به مردم عرضه می‌شود برای دامدار نیست و این اختلاف قیمت به جیب دلالان و عرضه‌كنندگان گوشت می‌رود. با توجه به اینكه قیمت نهاده‌ها و علوفه افزایش پیدا كرده است بازهم دام زنده به قیمت پایینی از دامدار خریده می‌شود.

گرانی گوشت گوساله توجیه ندارد
اكبری در ادامه اظهارداشت: گوشت دام كشتار ‌شده حداكثر 88 تا 90 هزار تومان خریداری می‌شود تا به قمیت 110 هزار تومان در بازار عرضه شود قیمت بالاتر از این توجیه ندارد. درست است قیمت تمام شده بیش از 110 هزار تومان است ولی این پول به دامداران پرداخت نمی‌شود. بعد از اینكه گوشت از دست دامدار خارج شد؛ گران می‌شود و این مابه‌التفاوت معمولا به جیب كشتارگاه‌ها، دلالان و توزیع كنندگان گوشت می‌رود. گوشت چند دست می‌چرخد تا با این قیمت فعلی عرضه شود اینطور نیست كه گوشت از دامدار 140 هزارتومان خریداری ‌شود.

دامداران با فروش ارزان دام زنده ضرر می‌كنند
رییس هیأت مدیره اتحادیه مركزی دامداران ایران در پاسخ به این پرسش كه با توجه به اینكه قیمت فروش دام پایین تر از قیمت تمام شده ی آن برای دامدار است؛ پس واحدهای دامداری چگونه اداره می‌شوند؟ اظهار داشت: دامداران ما ضرر كرده و از جیب هزینه می‌كنند متأسفانه دام خود را می‌فروشند و از فروش حاصل از آن، خوراك مابقی دام را تهیه می‌كنند یا وام گرفته و بدهكار می‌شوند اگر اینكار مقرون به صرفه باشد دامداران دام خود را نمی‌فروشند.

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا قیمت خرید دام زنده از دامدار افزایش پیدا نمی‌كند گفت: وقتی محصولی گران می‌شود به دنبال آن تقاضا كاهش می‌یابد و چون تقاضا كم است واسطه‌هایی كه دستشان باز است و توان مالی دارند راحت مانور می‌دهند و با قیمت پایین‌تری این محصول را می‌خرند. اگر دامدار نخواهد دام خود را ارزان بفروشد باید دام خود را نگه داشته و در نهایت با قیمت بالا بفروشد اما چون دامداران توان مالی نگهداری دام خود را ندارند مجبور هستند به هر قمیتی كه می‌خرند آن را بفروشند.
متأسفانه واسطه‌ها قیمت را در بازار افزایش می‌دهند و به دنبال افزایش قیمت تقاضا كم می‌شود و وقتی تقاضا كم شد دام را به قیمت پایین از دامدار می‌خرند. در كشور ما پردرآمدترین شغل دلالی است این كار هیچ ابزاری نمی‌خواهد فقط رابطه و فن دلالی می‌خواهد.
امیدواریم دولت جدید سیاستگذاری كند كه قیمت تمام شده به دست تولید كننده برسد.

گوشت گوساله و گوسفندی مشمول قیمت‌گذاری اجباری نیست
محمدعلی اسفنانی مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران در ادامه این گفتگو درباره گرانی گوشت گوساله در بازار گفت: گوشت گوساله و گوسفندی مشمول قیمت‌گذاری اجباری نیست بنابراین ما مبنای قیمتی نداریم كه بر اساس آن بخواهیم درصورت گران‌فروشی با این افراد برخورد كنیم. در بحث مرغ و سایر اقلام كالاهای اساسی كه ستاد تنظیم بازار قیمت مشخصی را اعلام می‌كند مازاد قیمت اعلام شده تخلف محسوب می‌شود و ما با گرانفروشان برخورد تعزیراتی می‌كنیم.
وی افزود: قیمت گوشت قرمز و محصولاتی كه مشمول قیمت‌گذاری ستاد تنظیم بازار نیستند باید به صورت تعادلی و بر اساس سیستم عرضه و تقاضا تنظیم شود. اگرچه قیمت كالاهای غیراساسی را ستاد تنظیم بازار مشخص نمی‌كند اما به این مفهوم نیست كه قیمت رها باشد و فروشندگان هر قیمتی كه مد نظر دارند اعمال كنند.

گرانی گوشت به دلیل كاهش عرضه دام در بازار است
مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران خاطرنشان كرد: به نظر من و بر خلاف نظر رییس هیأت مدیره اتحادیه مركزی دامداران ایران، مشكل اساسی گرانی گوشت به دلیل كاهش عرضه دام در بازار است ولی رییس هیأت مدیره اتحادیه مركزی دامداران ایران در پاسخ به این اظهارنظر گفت: عرضه كم نیست دلیل این است كه 55 هزار تومان بیشتر نمی‌خرند اگر دام كم بود كه گرانتر می‌خریند از دامدار ارزان می‌خرند و در بازار گران می‌فروشند.
اسفنانی در پاسخ به اظهارنظرهای اكبری گفت: واقعیت این نیست اگر به ما شكایت گران‌فروشی شود به مراكز عرضه محصول مراجعه می‌كنیم و قیمت خرید را فروشنده را مبنا قرار می‌دهیم اگر 10 درصد بیش از مبلغ خریداری شده فروخته شود تخلف كرده و گران‌فروشی محسوب می‌شود.
مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران گفت: وقتی عرضه زیاد شود قیمت افت می‌كند هرجا گرانی می‌بینیم ناشی از عرضه كم است. درصورتی كه شكایت صورت بگیرد چون قیمت‌گذاری ثابتی ندارند مبنای برخورد ما فاكتور است. آقای اكبری می‌گویند دلال از دامدار پایین می‌خرد و گران می‌فروشد اگر چنین مستنداتی دارند به ما ارائه دهند ما با آنها برخورد می‌كنیم.
اسفنانی در پایان افزود: ما مرجع شبه قضایی هستیم و بررسی و حكم صادر می‌كنیم ما مرجع تنظیم كننده پرونده نیستیم من از مراجعی كه برای متخلفان پرونده تشكیل می‌دهند تقاضا می‌كنم پرونده‌های تخلفی را به ما ارائه دهند تا ما به این موارد رسیدگی كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران