شیرزادی مجری طرح اولین سایت بازیافت نخالههای ساختمانی در كشور گفت: با علم امروز میتوان پسماند را به عنوان مواد اولیه به چرخه بازیافت برد و به اقتصاد ملی كمك كرد.
آلمان از سال 2005 دفن زباله را منع كرده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، هایده شیرزادی مجری طرح اولین سایت بازیافت نخالههای ساختمانی كشور درگفتگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: آلمان از سال 2005 دفن زباله را منع مطلق كرده است و تنها 15درصد زبالههایشان كه قابل بازیافت نیست را به عنوان سوخت كارخانهها استفاده میكند یا این زبالهها را در زبالهسوزها از بین می برد.
دولت آلمان هزینه پردازش پسماند را از خانوادهها و تولیدكنندگان میگیرد
وی در ادامه افزود: كشور آلمان برای مدیریت در زمینه پسماندها قوانین خوبی را وضع كرده است و مردم را ملزم كرده تمام هزینه پردازش پسماند را پرداخت كنند. همچنین هزینه پردازش پسماند از تولید كنندگان، در زمینه خانگی، صنعتی و تجاری نیز گرفته میشود. این كشور با دریافت این مبالغ از خانوادهها و تولیدكنندگان؛ جمع آوری، تفكیك در مبدا و امحاء پسماندها را تضمین كرده و توسط ارگانهای دولتی و بخش خصوصی مشكل پسماند را حل كرده است.
سالانه 100 میلیون تن پسماند در كشور ایجاد میشود
شیرزادی با تأكید بر اینكه من یك كارآفرین زیست محیطی هستم و از ابتدا با نگاه زیست محیطی این كار را شروع كردم گفت: در ایران سالانه 21 میلیون تن پسماند خانگی و نزدیك به 80 میلیون تن نخالههای ساختمانی و پسماندهای صنعتی و بیمارستانی كه ارگانهای مرتبط باید طبق قانون مدیریت این پسماندها را به عهده بگیرند؛ پسماند تولید میشود.
با علم امروز میتوان پسماند را مدیریت كرد
مجری طرح اولین سایت بازیافت نخالههای ساختمانی كشور، اظهار داشت: در هر گوشه از شهرهای كشور یك زباله دانی ایجاد كردیم كه آثار آن تا سالهای سال به جای خواهد ماند درصورتی كه 3 دهه است كه با علم امروز و برنامه ریزی میتوان دست پسماند را قطع كرد و این مواد را به عنوان مواد اولیه به چرخه بازیافت برد و به اقتصاد ملی كمك كرد همچنین از آلودگی جلوگیری كرده و ایجاد اشتغال كرد.
با بازیافت پسماند موادغذایی؛ میتوان خاك ایران را غنی كرد
وی در ادامه تصریح كرد: 65 تا 70 درصد پسماندهای موجود مواد غذایی هستند كه میتوان آنها را تبدیل به كود كرد و زمینهای زراعی ایران را غنی كرد. 57 درصد خاكهای زراعی ایران ماده آلی زیر 1 درصد دارند در صورتی كه این مواد آلی باید 5 درصد باشد. این پسماندها را باید طی فر آیندی بیولوژیكی سالم كرد و به خاك بازگرداند با این روند میتوانیم 600 هكتار خاك ایران را نجات دهیم ما در آینده بحران خاك خواهیم داشت باید خاك رابرای آیندگان سالم كنیم این یك وظیفه عمومی است.
با بازیافت پسماند میتوان به اقتصاد ملی كمك كرد
شیرزادی گفت: بخشی از پسماندها مثل مواد پلاستیكی و كاغذ اگر با یك اصول درست در مبدا تفكیك شود به چرخه بازیافت بازمیگردد و اینگونه میتوان به اقتصاد ملی كمك كرد.
از طریق چرخه بازیافت پسماند میتوان یكصد شغل ایجاد كرد
وی اظهار داشت: در دورههای گذشته به دولتهای قبلی نامه نوشتم به دولت جدید هم مینویسم كه با این روند بازیافت میتوان یكصد شغل ایجاد كرد، 7 میلیون تن كمپوست سالانه در كشور تولید كرد، میتوان 2.5 میلیون پلاستیك و كاغذ و فلز تفكیك و آنها را به مواد اولیه تبدیل كرد، پوست خوراكیهایی چون پفك، چیپس و شكلاتها و ... قابل بازیافت نیست ولی ارزش حراراتی دارد میتوان آنها را خالص كرد و كارخانههای تولید سیمان را مجاب كرد تا 20 درصد سوخت خود ر از این طریق تأمین كنند، با استفاده از این پسماندها میتوان در مصرف 2.5 میلیارد متر مكعب گاز صرفهجویی كرد. این كار یك خرد ملی و نگاه ملی میخواهد باید تمام ارگانها، سازمانها و وزارتخانههای ذیربط سر یك میز بنشینند و این مسأله را حل كنند.
هر خانواده ماهانه 20 هزار تومان برای بازیافت زباله های خود پرداخت كند
شیرزادی در پایان گفت: یك خانواده ایرانی به صورت میانگین هزار كیلوگرم پسماند تولید میكند اگر خانوادهها نخواهند كه زبالههایشان موجب آلودگی برای نسلهای آینده شود حدوداً 200 هزار تومان در سال به نرخ امروز باید پول پرداخت كند. یعنی هر خانواده ماهانه 20 هزار تومان برای اینكه زبالهاش دفع نشود باید پرداخت كند تا شهرداری ها بتوانند این پروژه ها را در سراسر ایران اجرا كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.