نامی نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك گفت: هیچگاه برنامهریزی مدونی برای رشد صنعت نساجی و پوشاك نداشتهایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مجید نامی نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران در گفتگو با برنامه بازار تهران رادیو تهران گفت: تمام انقلابهای صنعتی در دنیا از صنعت نساجی و پوشاك شروع شده است. همینطور كشورهایی كه در برههای از زمان به دلیل كندی رشد اقتصادیشان سعی كردند بحث اشتغال و صادرات را افزایش دهند با صنعت نساجی و پوشاك شروع كردند نمونههای این كشورها را در آمریكا جنوبی، آمریكای مركزی و سالهای اخیر در آسیای جنوب شرقی میبینیم كه بزرگترین آن چین است. كشورهای ویتنام، فیلیپین، سنگاپور، هند و پاكستان هم در این حوزه سرمایه گذاری زیادی كردهاند.
وی اظهار داشت: بررسیها و برنامهریزیهایی كه دشمنان ایران انجام میدهند بسیار دقیقتر و با حساسیت بیشتری است. در دوره ریاست جمهوری ترامپ تحریمهای یك جانبهای علیه صنایع كشورمان وضع كردند كه یكی از این موارد تحریم صنعت نساجی و پوشاك بود به دلیل اینكه صنعت پوشاك و نساجی یكی از كالای استراتژیك در سبد كالای مصرفی خانوار است آنها بررسی كردند و دیدند میتوانند از این طریق فشار بیشتری به ایران وارد كنند.
نامی در ادامه گفت: قیمت مواد اولیه در سراسر جهان حالت بورسی و قیمت مشخصی دارد و به همان قیمتی كه كشورهای خارجی مواد اولیه را میخرند ما هم باید با همان قیمت مواد اولیه را بخریم كه همین مسأله بر قیمت تمام شده تولید كالا تاثیر میگذارد.
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران گفت: به دلیل همین تحریمها كه به صورت اختصاصی روی صنعت نساجی و پوشاك اعمال كردند بسیاری از كشورهایی كه مراودات اقتصادی و سیاسی خوبی با ما دارند هم نمیتوانند به راحتی با ما كار كنند و ما همچنان مجبور هستیم برای تأمین مواد اولیه مثل الیاف، نخ و پارچه به اضافه ماشین آلات و تجهیزات هزینههای خیلی بیشتری كه ناشی از دور زدن تحریم است پرداخت كنیم ضمن اینكه برخی شركتهای خارجی هم مجبور هستند از طریق واسطه ها با ما كار كنند و همه این مسایل باعث میشود قیمت مواد اولیه كه وارداتی است افزایش پیدا كند. در نتیجه قیمت تمام شده منسوجات در كشورما به مراتب بالاتر است.
نامی تصریح كرد: از سوی دیگر به دلیل مسایل بانكی و مشكلاتی كه در این زمینه وجود دارد تولید كنندكان داخلی كه در زنجیره تأمین هستند محدودیتهایی دارند و گاهی به دلیل تقاضای بالا و عرضه كمتر مواد اولیه داخلی هم به آن قیمتی كه باید به دست تولید كننده برسد، نمیرسد و در كل قیمت تولید افزایش پیدا میكند.
وی در پایان گفت: مشكل ما در كشور این است كه هیچ زمانی برنامهریزی مدونی برای رشد صنعت نساجی و پوشاك وجود نداشته است در دولتهای قبلی هم سندهای راهبردی با كمك بخش خصوصی نوشته شد كه بعد از رونمایی، این سند در كتابخانه ها گذاشته شد. بخش خصوصی راهكار حل مشكلات را ارایه داده فقط باید این همت و طرز تفكر برای اجرایی شدن این سند در دولت وجود داشته باشد و در كنار اجرای آن باید برای رفع تحریم ها هم تلاش كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.