بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

پس از ممنوعیت واردات پوشاك؛ برندهای خارجی پوشاك با مجوز قانونی در ایران تولید می‌شوند+فایل صوتی

شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك گفت: باید یكی دو سال دیگر ممنوعیت واردات پوشاك تداوم داشته باشد تا تولیدكنندگان ما قدرتمند شوند و بازار داخلی را پوشش دهند.

1400/07/25
|
15:16
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك تهران با برنامه بازار تهران گفت: 20 تا 23 مهرماه نمایشگاه تخصصی پوشاك با حضور 100 شركت تولیدكننده پوشاك و 100 شركت در حوزه‌های زنجیره ارزش پوشاك اعم از صنایع نساجی، ریسندگی بافندگی رنگرزی، چاپ ، پوشاك، طراحی ، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته حضور داشتند. طبق اظهارات تولیدكنندگان پوشاك، میزان سفارش آنها به‌اندازه‌ای بود كه تولیدكنندگان خواستار افزایش زمان برگزاری نمایشگاه بودند. این نشان می‌دهد بخش خرده‌فروشی و عمده‌فروشی از سراسر ایران برای تهیه پوشاك ایرانی به این نمایشگاه آمدند.

هم‌اكنون فروشندگان پوشاك قاچاق، پوشاك ایرانی می‌فروشند
وی با تاكید بر مبارزه با قاچاق پوشاك از سال 97 آغازشده و تاكنون هم ادامه دارد گفت: نمی‌توانیم بگوییم 100 درصد با قاچاق پوشاك مبارزه شده است ولی با توجه به اقداماتی كه تاكنون انجام‌شده كالاهای ایرانی جایگزین پوشاك قاچاق شده‌اند و امروز بسیاری از فروشندگانی كه كالای قاچاق عرضه می‌كردند پوشاك ایرانی می‌فروشند. ما با اعطای شناسه‌ی كالا به تولیدكنندگان، شرایطی فراهم كردیم كه مردم كالای مجاز را از كالای غیرمجاز تشخیص دهند.

بازار پوشاك تشنه كالا است
رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك گفت: هیچ‌وقت شرایط مطلقاً بر وفق مراد نیست ما در زمان شیوع كرونا ركود داشتیم و هم‌اكنون این ركود كاهش پیداكرده و بازار تشنه كالا است. باید از اصحاب رسانه قدردانی كنیم كه تفكر اعتماد به كالای ایرانی را نهادینه كردند. وقتی به پوشاك ایرانی اعتماد می‌شود به‌خودی‌خود از تولیدكننده حمایت می‌شود. در بازدیدهای میدانی می‌بینم خریداران دنبال كالای ایرانی هستند.

تولیدكنندگان پوشاك، همچنان با مشكلات دست و پنجه نرم می‌كنند
شیرازی اظهار داشت: تولیدكنندگان ما همچنان با برخی از مشكلات ازجمله عدم دسترسی به مواد اولیه، عدم نقدینگی و نبود تسهیلات با نرخ ارزان مواجه هستند.

نیازی به واردات پارچه گِردباف نداریم
این مقام مسئول اظهار داشت: مواد اولیه بافت پارچه گِردباف در داخل صد در صد موجود است ولی باید توزیع این پارچه در كارخانه‌ها و نساجی‌ها نظارت شود تا تولیدكننده مجبور نباشد این پارچه را از بازار آزاد و 40 درصد گران‌تر از قیمت كارخانه تهیه كنند همین مساله در قیمت تمام‌شده محصول تاثیر می‌گذارد.

تولید پارچه تخت باف در كشور، نیازمان را تامین نمی كند
رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك گفت : در بخش پارچه تخت باف حدود 30 تا 40 درصد در كشور تولید داریم و نیاز به واردات داریم ولی باید سازوكاری درنظربگیریم كه تولیدكننده طبق قیمت مقرر و آسان به این كالا دسترسی داشته باشد تا در قیمت تمام‌شده تاثیر منفی نداشته باشد كه این مساله منجر به كاهش بهره‌وری نشود.

امیدواریم تولید پوشاك داخلی با كیفیت جایگزین كالای قاچاق شود
وی تصریح كرد:از بین دو هزار تولیدكننده پوشاك كه متقاضی شركت در این نمایشگاه بودند 100 تولیدكننده انتخاب شدند كه همگی به آینده بازار پوشاك امیدوار بودند. امیدواریم با این شرایط شب عید امسال شاهد این باشیم كه پوشاك ایرانی باكیفیت جایگزین كالای قاچاق شود.

مخالف صد در صد واردات پوشاك هستم
شیرازی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك گفت: من مخالف صد در صد ممنوعیت واردات پوشاك هستم زیرا در این مقطع زمانی، تولیدكننده ما مثل نهال هستند و باید یكی دوسال دیگر ممنوعیت واردات پوشاك تداوم یابد تا این تولیدی ها قدرتمند شده و بازار داخلی را پوشش دهند.

در كنار ممنوعیت واردات پوشاك باید از تولیدكنندگان داخلی حمایت كنیم
وی اذعان داشت: ستاد مبارزه با قاچاق، با قاچاق پوشاك مبارزه می‌كنند ولی آنچه كه باید اتفاق بیفتد حمایت از تولیدكننده است وقتی تولیدكننده كالای باكیفیت خود را عرضه كند این كالا جایگزین كالای قاچاق می‌شود.

پوشاك خارجی با دوخت ایران تولید می‌شود
وی در پاسخ به پرسش گوینده برنامه مبنی بر اینكه چرا در فروشگاه برندهای اروپایی و تُرك در كشور، شاهد كالاهای ایرانی هستیم؟ اظهار داشت: زمانی كه واردات پوشاك آزاد بود برخی از این برندها می‌توانستند تحت دستورالعملی در كشور فعالیت كنند، اما پس از ممنوعیت واردات پوشاك این برندها نمی‌خواستند بازار داخل را از دست بدهند به همین دلیل با در دست داشتن مجوز برندخود با تولیدكنندگان ما قرارداد بستند و خودشان به صورت مستقیم وارد تولید شدند و با شناسه‌ای كه گرفتند كالا تولید می‌كنند ولی در كالاهای تولیدشده باید قید كنند این كالا دوخت ایران است و تحت آن برند خارجی تولید می‌شود. اصل كار این است كه برند خارجی به شخصی كه در ایران است اجازه تولید دهد در برخی مواقع هم این شركت های خارجی برند، پروانه گرفته و وارد كار تولید شده‌اند و تحت نام برند، پوشاك تولید می كنند و این مساله منجر به ایجاد رقابت در بازار پوشاك می‌شود.

سال گذشته 149 میلیون دلار صادرات پوشاك به صورت ریالی داشتیم
وی در پایان درخصوص صادرات پوشاك گفت: خیلی از تولیدكنندگان ما سفارش دوخت شلوارهای جین تركیه را انجام می‌دادند كه البته هم‌اكنون به دلیل مشكلات سیستم بانكی این فعالیت متوقف شده است. ولی سال گذشته 149 میلیون دلار صادرات پوشاك داشتیم چون كالای ما باكیفیت و ارزان است همسایه‌ها به‌صورت ریالی از ما خرید كردند و این صادرات به‌صورت سیستمی نبوده است.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
بازار تهران