دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با تاكید بر افزایش تولیدات داخلی لوازم خانگی گفت: اینكه بگوییم واردات كالای قاچاق به بازار همچنان ادامه دارد و همزمان تولید داخل نیز افزایش داشته است با یكدیگر در تضاد است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در گفتگو با بازار تهران، رادیو تهران در خصوص قاچاق لوازمخانگی در بنادر جنوبی كشور گفت: فیلمی در صداوسیما درخصوص قاچاق لوازم خانگی پخش شد كه قرار بود در گفتگوی ویژه خبری شبكه خبر مورد بررسی قرار بگیرد. متاسفانه در تهیه این مستند از افرادی استفاده شده بود كه خودشان پرونده محكومیت قطعی قاچاق دارند و ما عنوان كردیم درصورت حضور در این گفتگو اعلام میكنیم كه این اشخاص خود محكوم به قاچاق هستند. چه لابی بین مستند باشخصیتهای موجود در مستند رخ داده است؟
وی افزود: این افراد پرونده قاچاق دارند، محكوم و اعمال محكومیت شده اند اما سوال من از خبرنگاری كه این مستند را ساخته این است كه چرا بین اینهمه تولیدكننده چرا خبرنگار سراغ كسی میرود كه پرونده قاچاق دارد؟ آیا ارتباطی وجود دارد؟ گاهی بعضی موارد هدفدار ارائه میشود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز تصریح كرد: اگر واردات كالای قاچاق همچنان ادامه داشته باشد، آیا تولیدكننده میتواند به كار خود ادامه دهد؟ اگر تولیدكننده نتواند تولیدات خود را بفروشد چگونه میتواند حقوق كارگران خود را بپردازد و چرخه كارش ادامه داشته باشد. اینكه بگوییم واردات كالای قاچاق به بازار همچنان ادامه دارد و همزمان تولید داخل نیز افزایش داشته است با یكدیگر در تضاد است.
دهقانی نیا افزود: طبق آمار تولیدكنندگان و وزارت صمت تولید كشور در حوزه لوازمخانگی نسبت به دو سال گذشته دو سه برابر افزایش داشته است. اگر این میزان تولید در سطح عرضه به فروش نرسد كارخانه نمیتواند به فعالیت خود ادامه بدهد. ارائه مستند درخصوص عرضه كالای ته لنجی در بازار لوازم خانگی در كنار آمار افزایشی تولیدات داخلی لوازم خانگی و عرضه در گردش این لوازم با یكدیگر همخوانی ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا از عملكرد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز درخصوص مبازره با قاچاق لوازم خانگی رضایت دارید یا خیر؟ تصریح كرد: 23 دستگاه عضو ستاد مبارزه با قاچاق كالا هستند صدا سیما هم عضو این ستاد است ما ستاد هستیم و اجرای آن با دستگاههایی چون صدا سیما، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار داشت: اگر نرخ تولید افزایش و گسترش یافته است به دلیل كاهش كالای قاچاق در سطح عرضه است.
برخی میگویند كالای قاچاق از مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی میشود، آیا ورود قاچاق به منطقه آزاد مصداق قانونی قاچاق است؟ وقتی لوازمخانگی میخواهد از مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی شود چند ضابطه دارد، به دنبال پیگیریهای ستاد واردات لوازمخانگی به سرزمین اصلی حتی در حد مصرف شخصی نیز مشمول همان تعرفهای میشود كه كالای وارداتی اصلی دارد. ممكن است در قانون خلاف این باشد ولی ما این ضابطهها را برای حمایت از تولید داخل تغییر دادیم.
وی افزود: در نتیجه واردات لوازمخانگی به مناطق آزاد مصداق قانونی قاچاق ندارد ولی وقتی كالا از مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی شود با شرط، مصداق قاچاق پیدا میكند. بهطور مثال در شرایط خاصی فردی كه 10 سال است در منطقه آزاد زندگی كرده و میخواهد تغییر مكان دهد و وارد سرزمین اصلی شود در این شرایط نیز تعرفهای از این فرد اخذ میشود كه همانند واردات تجاری یك كالا به سرزمین اصلی است. یعنی بازهم این صرفه اقتصادی از آن فرد گرفته میشود.
دهقانی نیا اظهار داشت: سال 97 و 98 واردات ته لنجی 6 سفر و هر سفر معادل 150 میلیون تومان بوده است و سال 99 سه سفر و معادل50 میلیون بوده و در سال 1400 این تعداد سفر به یك سفر و معادل 30 میلیون رسیده است. اگر بخواهیم همه حاكمیت را باهم ببینیم نمیتوانیم بگوییم مردمی كه در منطقه آزاد زندگی میكنند جزو ایران نیستند. اگر نتوانستند برای آنها بستر شغل ایجاد كنند باید به گونه دیگری از آنها حمایت كنند.
وی در پایان افزود: واردات لوازمخانگی به منطقه آزاد، غیرقانونی است مگر اینكه مصرف شخصی باشد و مطابق ضوابط و مقررات در حوزه تهلنجی در سال 1400 هر لنج تنها یك سفر در سال میتواند واردات داشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.