بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

در شرایط فعلی؛ تولیدكنندگان داخلی پوشاك، توان رقابت با رقبای خارجی را ندارند+فایل صوتی

كاهش ارزش لیر تركیه و قاچاق پوشاك بنگلادش به كشور با نازلترین قیمت از یك سو و عدم تامین مواد اولیه برای تولید داخلی و از دست رفتن بازارهای بین‌المللی، موجب شده تا تولیدكننده داخلی نتواند با با رقبای خارجی رقابت كند.

1400/10/20
|
11:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مجید افتخاری عضو اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك در خصوص وضعیت فعلی صنف پوشاك كشور با توجه به قانون ممنوعیت واردات این كالا به كشور گفت: با شروع تحریم‌های جدید از سال 97 واردات برخی كالاها از جمله پوشاك به كشور ممنوع شد. نكته مهم در این بین این است كه واردات كالا ممنوع است اما توزیع آن مشكل ندارد و همچنان ما شاهد فروش پوشاك وارداتی هستیم كه فروشندگان آن ادعا دارند این اجناس را از سال‌ها پیش به كشور وارد كرده اند.
وی افزود: یكی از مهمترین حلقه های زنجیره ارزش بخش پوشاك، توزیع این كالا است كه اگر شفافیت نداشته باشد تولیدكنندگان با مشكل مواجه خواهند شد.

عضو اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك با اشاره به مدل های جدید قاچاق در عرضه پوشاك گفت: در حال حاضر پوشاك خارجی از طریق اینترنت و توسط پست به راحتی وارد كشور می شود و دیگری چالش بنگلادش است. بنگلادش یكی از بزرگترین كشورهای تولیدكننده پوشاك است. با شروع شیوع كرونا به دلیل كاهش درخواست، تولیدات پوشاك این كشور انباشت شده و در حال حاضر با نازلترین قیمت به صورت كیلویی وارد كشور می‌شود. از طرفی با كاهش ارزش ملی پول تركیه، واردات پوشاك از این كشور برای واردكنندگان بسیار مناسب است كه در نهایت به تولیدكنندگان داخلی آسیب می‌زند.

وی با تاكید بر اینكه اگر محدودیت واردات به درستی اجرا و جلوی واردات كالاهای قاچاق گرفته می‌شد؛ تاثیر مناسبی بر تولید پوشاك داخلی داشت گفت: در سال‌های 97 و 98 با برخوردهای مناسب ستاد مبارزه با قاچاق ارز و كالا وضعیت تولیدكنندگان بهتر شد ولی طی یك سال اخیر به دلایلی كه گفته شد و مشكل در تامین مواد اولیه و آینده غیرقابل پیش‌بینی در صورت حذف ارز ترجیحی و تعرفه گمركی واردات مواد اولیه، بازار تولید پوشاك در كشور وضعیت خوبی ندارد.

افتخاری با اشاره به اینكه بخشی از مواد اولیه تولید پوشاك در كشور تولید می‌شود و بخشی از آن از خارج وارد می‌شود گفت: بخش زیادی از مواد اولیه پوشاك با ارز آزاد از خارج تامین می‌شود . ما برای واردات پنبه و نخ تولیدات داخلی دچار مشكل هستیم و پارچه‌هایی هم هستند كه به عنوان مواد اولیه از خارج وارد می‌شوند. مبنای محاسبه تعرفه گمركی در گذشته ارز ترجیحی بوده است. اگر این ارز حذف شود به جز رفتارهای هیجانی بازار حدود 30 تا 40 درصد افزایش مواد اولیه را تجربه خواهد كرد. در حال حاضر برای حذف ارز ترجیحی ابهام وجود دارد كه موجب خرید بیش از اندازه و به یكباره تولیدكننده و تقاضای كاذب می‌شود كه موجب به هم ریختگی نظم در بازار خواهد شد.

وی در پاسخ به اینكه چرا پنبه را از خارج وارد می كنیم؟ گفت: در گذشته ایران یكی از بهترین پنبه های دنیا را داشت كه در دشت مغان تولید می شد. با تغییر كاربری این دشت از پنبه به گندم دچار چالش تامین این محصول شدیم و صنعت نساجی ایران با این تصمیم دچار مشكل شد .ضمن اینكه در تامین گندم هم خودكفا نشدیم.

افتخاری یادآور شد: جهان با بحران پنبه روبروست. كشور ازبكستان كه پیش از این صادركننده پنبه بود، صادرات را كاملا ممنوع كرده است چون این محصول را در صنعت ریسندگی و تولید نخ به كار گرفته است.

وی با اظهار تاسف از شرایط اقتصادی موجود كشور گفت: پوشاك در اولویت‌های سبد خانوار نیست و شرایط اقتصادی موجب شده بازار پوشاك هر روز كوچكتر شود. از طرفی وقتی بهای تولید داخلی افزایش می‌یابد و اجناس قاچاق با قیمت های پایین و نصف هزینه تولید وارد كشور می‌شود، تولیدكننده داخلی مجبور است سهم سود تولیدات خود را كاهش دهد كه موجب ضعیف شدن این صنعت می‌شود. ضمن اینكه با این روندی كه در كشورهای تركیه و بنگلادش به وجود آمده، تولیدكننده داخلی توان رقابت با اجناس قاچاق این كشورها را ندارد.

این عضو اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك تاكید كرد: باید حاكمیت چشم اندازی جامع برای صنایع مختلف از جمله پوشاك داشته باشد. در قانون ته لنجی ملوان می‌تواند 50 تا 60 درصد لنج خود را از اجناس قاچاق پر كند. واردات به مناطق آزاد وجود دارد و دیگر مناطق خیر. نكته مهم این است كه تفكر صحیحی پشت این قوانین نیست.

افتخاری در پایان گفتگو با بازار تهران گفت: در حال حاضر ما امكان صادرات نداریم و بازارهای بین المللی را از دست داده‌ایم. پس باید بتوانیم تولید داخل را برای مصرف داخلی مدیریت كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران