بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

هشدار پلیس فتا؛ رمز ارزها، طعمه جدید بدافزارها هستند+فایل صوتی

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: متاسفانه بدافزارها به حوزه ارز دیجیتال و تبادلات مالی ورود كرده‌اند و با آلوده كردن گوشی‌ها و دستگاه‌های هوشمند، رمزها و كدهای امنیتی مربوطه را به سرقت می‌برند.

1400/11/18
|
13:59
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفتگو با بازارتهران رادیو تهران درباره افزایش جرایم مرتبط با رمز ارزها گفت: متاسفانه در یك سال اخیر پرونده‌های مرتبط با رمز ارزها رشد قابل توجهی داشته است. پلیس فتا بارها در این‌باره هشدارهای لازم را به مردم داده است تا با آگاهی كامل در این حوزه فعالیت كنند.

وی افزود: عنصر قانونی جرم آنگونه كه باید مدون نشده است، دستورالعمل‌های بانك مركزی در این حوزه ابلاغ نشده است و همچنین موضوع مهم احراز هویت كاربران نهادینه نشده است و متاسفانه كاربران به راحتی در دام شیادان سایبری قرار می‌گیرند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: بر اساس آسیب‌شناسی كه بر روی پرونده‌های جرایم سایبری در حوزه رمز ارزها انجام دادیم متوجه شدیم اغلب كسانی كه در دام این شیادان قرار گرفتند بدون آگاهی و هیجانی وارد این بازار شده‌اند. اگر كابران در این حوزه آگاهی لازم را داشته باشند در دام این شیادان گرفتار نمی‌شوند.

این مقام مسئول اظهار داشت: متاسفانه بدافزارها در حوزه ارز دیجیتال و تبادلات مالی ورود كرده و شاهد این هستیم كه با آلوده كردن گوشی‌ها و دستگاه‌های هوشمند رمزها و كدهای امنیتی مربوطه را به سرقت می‌برند و می‌توانند به كیف پول‌های دارندگان رمز ارز دسترسی داشته باشند.

سرهنگ معظمی افزود: متاسفانه بدون علم كافی وارد این حوزه می شویم و تمام دارایی خود را به یك رمز 12 تا 24 رقمی وابسطه می‌كنیم ممكن است این رمز را فراموش كنیم و یا مورد دستبرد سارقین قرار بگیرد.
متاسفانه این روزها اشخاص به دلیل ناآگاهی ساخت كیف پول و مدیریت آن را به دیگران می‌سپارند و همان افراد با مشاهده شارژ كیف پول، موجودی آن را سرقت می‌كنند.

وی اذعان داشت: در شبكه‌های اجتماعی تبلیغاتی به منظور آموزش و ارائه خدمات به دارندگان رمز ارز ارائه می‌شود كه درواقع تله ای است كه اطلاعات كیف پول و دارایی افراد را سرقت می‌كنند. پرونده‌هایی داریم كه چندین میلیارد از آنها سرقت شده است.

معظمی تاكید كرد: اهدای رایگان ارزهای دیجیتال و فروش توكن‌های بی ارزش از جمله شگردهای كلاهبرداران حوزه رمز ارزها است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در پاسخ به این پرسش كه پلیس فتا با اشخاصی كه در شبكه‌های اجتماعی خود را كارشناس و تحلیل‌گر این حوزه معرفی می‌كنند در صورتی كه اینگونه نیست مقابله نمی‌كند؟ تصریح كرد: به صورت شبانه روزی رصد می‌كنیم و موضوعاتی كه منطبق با قانون است را پیگیری می‌كنیم ولی گاهی اوقات این اتفاقات در دل شبكه‌های اجتماعی و گروه‌هایی این كلاهبرداری ها اتفاق می‌افتد كه وابسطه به شخص و در فضای خصوصی شخص در فضای مجازی است و فرد را ترغیب می‌كنند تا با ارائه مشخصات و رمز خود را در اختیار آنها قرار بدهد و آنها از این طریق عمل مجرمانه خود را انجام می‌دهند. خیلی از این اشخاص دستگیر شده‌اند و ما با جدیت این موضوع را پیگیری می‌كنیم.

این مقام مسئول تاكید كرد: اغلب كسانی كه طعمه شیادان قرار می‌گیرند متاسفانه دانش كافی در حوزه رمز‌ ارزها ندارند و حتی الفبای این كار را آموزش ندیده‌اند و در حوزه ای سرمایه گذاری كرده‌اند كه هیچ گونه اشرافی به مسائل این حوزه ندارند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
بازار تهران