مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران درخصوص پلنگ دماوند كه زندهگیری شده به رادیو تهران گفت: در حال حاضر شرایط این حیوان ثابت و پایدار است و تحت نظارت12 دامپزشك ماهر قرار دارد. امیدواریم طی 10 روز آینده این پلنگ در منطقه دماوند رهاسازی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، هجدهمین برنامه از سری دوم مجموعه «پل مدیریت» روز چهارشنبه 19 دی با عنوان «نجات محیط زیست استان تهران» و با حضور حسن عباس نژاد مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران بر روی آنتن رفت.
سازمان حفاظت محیط زیست، یك دستگاه حاكمیتی-نظارتی است
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در ابتدای این گفتگو با بیان اینكه یك دستگاه حاكمیتی-نظارتی هستیم گفت: ما به هیچ عنوان وظیفه اجرایی نداریم.البته هرجا لازم باشد ورود میكنیم و با هماهنگی دستگاههای مختلف اقدامات لازم را انجام میدهیم.
اكوسیستم میتواند موجب نابودی خودش شود
او با بیان اینكه موضوعات محیط زیستی فرسایشی هستند گفت: مشكلات زیست محیطی در چند دهه رخ می دهد و به دلیل توجه نكردن به آن هر روز وضعیت بدتری پیدا می كند.اكوسیستم یك موجود زنده است برای مدت طولانی سعی در تطبیق دارد اما از آن شرایط به بعد، عامل نابودی خود میشود.
بارگزاری صنایع در استان تهران بدون توجه به موارد زیست محیطی بوده است
عباس نژاد با اشاره به گسترده شدن استان تهران در نیم قرن اخیر گفت: صنایع به طور قارچگونه رشد كردند و بارگزاری آنها بدون توجه به موارد زیست محیطی بوده كه انواع آلودگی را همراه داشته اند.
واحدهای صنعتی فعلی كه بتوانند خروجی خود را استاندارد كنند با حمایت دولت ساماندهی میشوند
او تصریح كرد: ساماندهی وضع موجود در دستور كار استانداری تهران است.تاكید مدیریت جدید، جلوگیری از بارگزاریهای جدید است. واحدهای صنعتی فعلی كه بتوانند خروجی خود را استاندارد كنند با حمایت دولت ساماندهی میشوند. در غیر اینصورت با اینها برخورد شده و پس از مدتی پلمپ میشوند.
نظارت بر عملكرد صنایع به صورت دوره ای انجام میشود
او افزود: نظارتها به صورت دوره ای توسط سازمان محیط زیست در حال انجام است. نمونهها برای آزمایشگاه های معتمد و دارای مجوز فرستاده میشود.ضمن اینكه حتی نتایج این آزمایشگاه ها هم صحت سنجی میشود.
وضعیت محیط زیست در استان تهران بدتر از بقیه استانها است
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران كه 40 روز است عهده دار این سمت شده در خصوص وضعیت محیط زیست استان تهران تاكید كرد: وضعیت محیط زیست در استان تهران بدتر از بقیه استان ها است. در ساختار سازمانی، بحث های نظارتی ، اكوسیستمهایی كه از بین رفته ا ند و الان عامل تهدید سلامت هستند و آلودگی های زیست محیطی و واحدهایی كه بدون ضابطه بارگزاری شده اند و كمبود نیروی انسانی و تجهیزات به ویژه در حوزه هوشمندسازی مواردی هستند كه كار را سخت كرده اند.
اولویت سازمان محیط زیست، كاهش آلودگی هوا است
عباس نژاد گفت: با توجه به سیاست ها سازمان حفاظت از محیط زیست و مقام عالی استان تلاش می كنیم در وهله اول بار آلودگی را كاهش داده، از بارگذاری های جدید حتی سرمایه گذاری های كلان در صنعت بدون ملاحظات زیست محیطی جلوگیری كنیم و افزایش نظارت و همكاری های بین بخشی در حوزه محیط زیست را داشته باشیم.
شركتهای دانشبنیان برای اجرای فنس مجازی به كمك اداره محیط زیست استان تهران میآیند
او با بیان اینكه حفاظت از محیط طبیعی به سمت هوشمندسازی میرود گفت: پایش از طریق سامانه های سنجش از راه دور (ماهوارهها و پهبادها)انجام خواهد شد. یكی از عوامل اصلی نابودی تنوع زیستی، تخریب و تصرف زیستگاهها است. دنیا به سمت فنس مجازی میرود و ما اگر بتوانیم به این سمت حركت كنیم می توانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. خوشبختانه شركتهای دانش بنیان در داخل استان تهران و استان های دیگری هستند و البته تجربیات خوبی در استانهای دیگر داریم كه از این تجربیات برای استان تهران استفاده می كنیم . ان شاء الله استان تهران در حوزه محیط زیست و طبیعی هم به همین مسیر میرود.
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران از شركتها و دانشگاهها دعوت به همكاری كرد
او از آنتن رادیو تهران از شركتهایی كه میتوانند در حوزه حیات وحش ، زیستگاه ها، نگهداری و حفاظت و همچنین دانشگاههای سطح استان تهران به سازمان حفاظت از محیط زیست كمك كنند؛ دعوت به همكاری كرد.
58 درصد آلودگی هوای استان تهران مربوط به وسایل نقلیه و منابع متحرك است
عباس نژاد در ادامه گفتگو با رادیو تهران تصریح كرد: آلودگی هوا در كشورمان به صورت اپیدمی شده است. اما 58 درصد آلودگی هوای استان تهران مربوط به وسایل نقلیه و منابع متحرك است. كیفیت پایین خودروها و سوخت بعلاوه ترافیك، موجب افزایش آلودگی هوا شده اند. باید به سمت افزایش كیفیت ساخت خودروها وافزایش كیفیت سوخت حركت كنیم .این امر به سازمان محیط زیست تكلیف شده وما هم نظارتهای لازم را انجام میدهیم.
سیاست سازمان محیط زیست از این به بعد؛ تكلیف و الزام است
او خبر داد: كارهای جدیدی در حال انجام است.سیاست سازمان محیط زیست درخواست، توصیه، تكلیف و الزام است. پیش از این سازمان محیط زیست درخواست و توصیه را داشته است. از این به بعد فصل ما فصل تكلیف و الزام است.اگر مشكلات به جد پیگیری نشود مشكلات ما در این حوزه حل نخواهد شد.
دستگاههای نظارتی و امنیتی به زمینخواری و تصرفات غیر مجاز ورود كرده اند
عباس نژاد همچنین از اجماع دوباره دستگاههای مرتبط با عرصه های مختلف زمین بویژه در مناطق 4 گانه و منابع طبیعی خبر داد و گفت: تكلیف همه دستگاهها در حوزه زمینخواری و تصرفات غیرمجاز مشخص شده و دستگاههای نظارتی و امنیتی ورود كرده اند و همه ملزم به اجرای برنامه هستند و نقش آنها هم مشخص است سازمان محیط زیست هم به عنوان متولی حفاظت از مناطق4 گانه با متصرفان برخورد خواهد كرد. در حال حاضر هم به طور هفتگی در حال گزارشگیری هستیم.
شهرداریها و دهیاریها ملزم به ساماندهی واحدهای تفكیك پسماند شده اند
وی در ادامه گفتگو با رادیو تهران در پاسخ به اینكه وضعیت تفكیك پسماندها چگونه خواهد بود؟ گفت: پسماند خاصیت انتفاعی دارد . پسماند طلای كثیف نام گرفته است. تفكیك پسماندها توسط باندهای مافیایی در حال انجام است كه عمدتا هم از اتباع غیرمجاز هستند.شهرداری باید مدیریت پسماند را انجام دهد اما از انتفاع آن بیبهره است. قبل از اینكه شهرداری بخواهد این كار را انجام دهد، تفكیك به صورت رسمی و غیر رسمی انجام شده است! شهرداریهاو دهیاریها ملزم به ساماندهی واحدهای تفكیك پسماند شده اند و باید برنامه زمانبندی خود را گزارش بدهند.ساماندهی این واحدها نیازمند الزامات قانونی است و دستگاههایی مثل محیط زیست باید بر اینكار نظارت داشته باشند.در حوزه اجرایی و نظارتی و فرهنگ سازی باید مدیریت تفكیك انجام شود. تفكیك پسماند از مبدأ باید برای مردم اقتصادی شود.
یگان محیط زیست به همراه كارشناسان حیات وحش برای زندهگیری حیوانات در محل حضور پیدا میكنند
وی در بخشی دیگر از گفتگو با پل مدیریت رادیو تهران در پاسخ به اینكه زنده گیری حیوانات چه وقتی باید انجام شود؟ گفت: زندهگیری عمدتا در مكان هایی انجام میشود كه حیوان زیستگاه خود را ترك كرده و به سمت جاهایی آمده كه برای خودش و شهروندان تهدید است. در این حال كارشناسان و یگان محیط زیست به همراه كارشناسان حیات وحش در محل حاضر شده و با بیهوش كردن حیوان او را از محیط خارج میكنند.
حال پلنگ زنده گیری شده دماوند رو به بهبود است و به زودی رهاسازی میشود
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران درخصوص پلنگ دماوند كه زندهگیری شد گفت: این پلنگ كه سن بالایی دارد از زیستگاه خود دورشده و به شدت مریض بود. این حیوان با یك پلنگ جوان درگیری داشته است به طوریكه اثر درگیری سه ناخن بر روی گونه او موجود بوده و عفونت كرده بود.این حیوان بعد از بیهوشی به باغ وحش ارم انتقال داده شد. پس از سرم تراپی و تزریق آنتی بیوتیكهای لازم ،عفونت ها برطرف شد. پس از آزمایش های تكمیلی معلوم شد این حیوان به كرونای گربه سانان مبتلا شد. چند روزی است كه داروهای بهبود این بیماری به پلنگ داده میشود. در حال حاضر شرایط این حیوان ثابت و پایدار است و تحت نظارت12 دامپزشك ماهر سازمان محیط زیست و دانشگاه ها قرار دارد. امیدواریم طی 10 روز آینده این پلنگ در منطقه دماوند رهاسازی شود.
تمامی مراكز نگهداری و تكثیر حیات وحش باید دوربین مدار بسته داشته باشند
او با اشاره به اینكه مراكز نگهداری حیوانات و باغ وحش ها الزامات قانونی را در مواردی رعایت نمیكنند گفت: این مراكز باید به محیط زیست خدمات بدهند.سیاست اداره كل این است كه این مراكز خدمات لازم قانونی را كه یكی از آنها نگهداری، تیمار و طی مراحل درمان گونههایی است كه به آنها تحویل داده میشود، ارائه دهند.این مهم تا به حال اتفاق نمیافتاده یا كمرنگ است. الزاماتی برای آنها در نظر گرفته شده است. این مراكز باید دوربین مداربسته داشته باشند و سازمان محیط زیست بر آنها نظارت داشته باشد. حتی واحدهای تكثیر حیات وحش هم باید این الزامات را رعایت كنند. حدود 2 هفته است كه این رصد و پالایش آغاز شده است.
شایان ذكر است: سری دوم برنامه «پل مدیریت» به تهیه كنندگی اكبر محمدی خانی و اجرای آوید بزرگی چهارشنبهها ساعت 12:30 با حضور مسئولان سازمانها و نهادهای كشور و استان تهران بر روی آنتن رادیو تهران میرود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.