دور یك میز شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 13:55

رادیو تهران

دور يك ميز

در رادیو تهران مطرح شد؛ توان‌یابی مقاومت اسلامی؛ از بازسازی توان دفاعی تا بازیابی توان آفندی

كارشناس ارشد مسائل منطقه در برنامه دور یك میز رادیو تهران تصریح كرد: امروز مقاومت در بهترین وضعیت خود در طول تاریخ قرار دارد و قدرتمندتر، توانمندتر و پویاتر حركت خواهد كرد.

1404/01/21
|
12:36
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، برنامه دور یك میز؛ درباره «توان یابی مقاومت اسلامی؛ از بازسازی توان دفاعی تا بازیابی توان آفندی» گفت‌و‌گویی با «سیدرحیم هاشمی جویباری كارشناس و فعال مسائل منطقه»، «دكتر محمدعلی پوشی كارشناس ارشد مسائل منطقه» و همچنین در ارتباط تلفنی با «دكتر فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی» انجام داده است كه مشروح این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید.

حال مقاومت در سوریه خوب نیست
محمدرضا اشراقی – كارشناس مجری: در حال حاضر حال وضعیت مقاومت در سوریه چگونه است؟
هاشمی كارشناس و فعال مسائل منطقه با بیان اینكه حال مقاومت در سوریه خوب نیست، گفت: عملیات طوفان الاقصی به ما نشان داد كه اگر نیاز باشد، تمامی گروه‌های مقاومت بدون برنامه‌ریزی قبلی می‌توانند، همگرایی داشته باشند و این همگرایی تنها به دلیل مشخص بودن هدف ا ست.
وی افزود: اتفاقی كه در طوفان الاقصی افتاد و نگاه منطقه ای و همگرایی از یمن تا عراق و لبنان و حتی برخی از كشورهای آفریقایی در پیگیری قتل عام مردم غزه و شكایت آنها به دادگاه لاهه را می‌توان در جغرافیای مقاومت دید.

توان نظامی مقاومت در حوزه سخت افزار ضعیف است
هاشمی درباره آمادگی و توان نظامی مقاومت گفت: آمادگی و توان نظامی مقاومت در منطقه در حوزه سخت‌افزار ضعیف است و دلیل آن وجود آمریكا، فرانسه، آلمان، انگلیس و رژیم صهیونیستی است. ما اكنون از مقاومتی صحبت می‌كنیم كه در مقابل این كشورها ایستادگی كرده است. اگر امروز از توان‌یابی و بازیابی قدرت صحبت می‌كنیم به معنای این است كه باید در سطح مقابله به آن نگاه كنیم و دیگر از مدل بازدارندگی گذشته است.

واقعیت میدان در سوریه
وی درباره واقعیت امروز میدان سوریه توضیح داد: در سال 1392 كه غائله درعا شروع شد، آنطور كه جوانان سوری احساس خطر كنند و پای كار بایستند، اندك بودند. كه این حركت از شجره طیبه حزب الله كه با كلام نورانی حضرت امام (ره) شكل گرفت و باعث شد تا در منطقه تغییراتی ایجاد كنند و در مردم اتفاقی رخ دهد و این اتفاق تبدیل به یك ایدئولوژی شود و در كشورهای مختلف ریشه بدواند و به دلیل اینكه این موضوع یك قدرت نرم به شمار می‌آید، نیازی به بازسازی دوباره آن نیست. بنابراین؛ باید فقط به نیروی انسانی فكر كنیم. امروز نیروی انسانی در سوریه ضعیف و زخمی است و سخت افزار وجود ندارد و تلاش بر این است كه توانیابی اتفاق بیافتد.

محور مقاومت روی پای خود ایستاده است
هاشمی با تاكید براینكه محور مقاومت روی پای خود ایستاده است، گفت: گروه‌ها و مجموعه‌ها در حال فعالیت هستند و اگر ما كمك می‌كنیم به مثابه كمك كردن است اما تصمیم‌گیرنده و عامل میدان براساس شرایط خودشان هستند.

وضعیت لبنان با سوریه متفاوت است
وی وضعیت لبنان را متفاوت از سوریه دانست و عنوان كرد: در سوریه گروه های مقاومت در قالب دفاع وطنی یا محلی در استان‌های مختلف شكل گرفت و هر كدام تعداد خاصی نیرو داشتند و امروز با این تصفیه‌حساب‌هایی كه براساس زمان اتفاق می افتد، معضلاتی در عرصه نیروی انسانی و سخت افزاری وجود دارد. اما در لبنان قضیه متفاوت است و قدرت و همگرایی نیروی مقاومت بیشتر است.

رسانه باید واقعیت ها را آشكار كند
هاشمی بیان كرد: اگر آمریكایی ها امروز علیه مدل تفكری ایدئولوژی مقاومت به مردم فشار می‌آورند این رسانه است كه باید پای كار بایستد و واقعیت ها را روشن كند.

یمنی‌ها، پیشروتر از دیگر گروه های مقاومت
وی درباره یمن نیز گفت: یمن تا سال 2012برای بسیاری از اندیشكده‌های نظامی دنیا ناشناخته بود. ارتباط ایران با یمن براساس ارتباط حمایت مقاومت نیست. این ارتباط با تأسی از آیات قرآن وجود دارد و ارتباط میان علمای طبرستان و یمن از زمان قدیم بوده است. این ارتباط و یكپارچگی یمن را به جایی رسانده است كه یمنی‌ها، پیشروتر از گروه‌های دیگر مقاومت ایستاده اند.

رژیم صهیونیستی، نمی‌تواند تفكر مقاومت را از مردم سوریه بگیرد
پوشی كارشناس ارشد مسائل منطقه در ادامه برنامه دور یك میز نیز درباره وضعیت كنونی مقاومت در سوریه خاطرنشان شد: نوع برخوردهایی كه بعد از سقوط دولت بشار اسد در سوریه اتفاق افتاد و می‌توان گفت نوع كاملی از شناختی كه نسبت به رفتار گروه‌های مقاومت به طور خاص گروه‌های مقاومت سوری كه عمدتا در مجموعه دفاع وطنی تجلی پیدا كرده بود، بلافاصله تمركز خود را بر هدف‌گیری هسته‌های موثر این دفاع مردم سوری قرار دادند و هم برخی از فرماندهان را به شهادت رساندند و همچنین بسیاری از پایگاه‌ها را از بین بردند و این حملات زمینی گروهی تروریستی تحریرالشام با ضربات هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه‌ها همزمان شد. تجاوزهایی كه رژیم صهیونیستی انجام داد، عملا بخش زیادی از زیرساخت‌های مقاومت سوری را از بین برد. وضعیتی كه هفته گذشته در مناطق جنوبی حوالی منطقه قنیطره رخ داد و ورودی كه رژیم صهیونیستی به یكی از روستاها داشت و درگیری‌هایی كه مردم آن روستا با سربازان رژیم صهیونیستی انجام گرفت، نشان می‌دهد كه روحیه گذشته همچنان وجود دارد و نمی‌توانند تفكر مقاومتی را از مردم سوریه بگیرند.

خشم مردم سوری از تركیه
وی اضافه كرد: به قول تد رابرت گر نویسنده معروف مرحله اول برای تبدیل یك خشم سیاسی به خیزش، نهادینه شدن آن خشم به صورت فردی است و این موضوع از دو جهت در سوریه كاملا فراهم است. یك؛ مردم سوریه نسبت به نوع دخالت‌های تركیه ناراضی هستند. دو؛ مردم سوریه شاهد این هستند كه به رقم وجود جمهوریت در تركیه، هر ساله در بودجه سالیانه دولت تركیه ردیف بودجه محدود یك دلاری به عنوان استان صلاح الدین وجود دارد. یعنی بعد از گذشت صدسال از فروپاشی عثمانی كه آن مناطق را تحت سیطره داشت، شاهد هستیم كه همچنان ترك‌ها به آن منطقه در شمال عراق چشم طمع دوختند. بنابراین؛ این موضوع نمی‌تواند جدا از مسئله سوریه باشد. با رفتارشناسی رفتارهای حزب عدالت و توسعه در تركیه می‌توان به این موضوع دست یافت كه بعد از فروپاشی نظام قذافی، عملا گروه پروری در لیبی شكل گرفت و در دو، سه نقطه از كشور لیبی به عنوان مثال در شهر مصراته كه در آن زمان ثقل گروه های انقلابیون، ضد قذافی بود، عمده نیروهای انقلابی لیبی از شهر مصراته در مركز لیبی و شهر بنغازی در شرق لیبی وجود داشت و دولت تركیه نیز در هر دوی این شهر به سرمایه گذاری می‌پردازد و سعی می‌كند تا از طریق جذب افراد پایگاه ایجاد كند.

تركیه؛ عاملی برای ایجاد شكاف در سوریه
پوشی با تاكید بر اینكه روایت تاریخی بیانگر سبك رفتاری هر كشور بویژه در حوزه خارجی آن است، گفت: جالب اینجاست كه بعد از ایجاد درگیری میان شرق و غرب لیبی عملا شاهد بودیم كه دولت تركیه به عنوان یك مجموعه جدا كننده و مانع برای ایجاد وحدت وارد عمل شد. زمانی كه این درگیری اتفاق می افتد، 99درصد سفارت خانه های خارجی در لیبی به دلیل ناامنی بسیار گسترده آنجا را ترك می كنند ولی از آن سو كنسولگری تركیه همچنان در مصراته فعالیت می‌كند. همین اتفاق را امروز در سوریه شاهد هستیم و عملا سوریه با سیاست‌هایی كه تركیه ایجاد می كند، به سمت شكاف حركت می‌كند كه در اینجا شكاف طایفه ای در سوریه برجسته است.

400میلیارد دلار نیاز سوریه برای بازسازی
وی افزود: اكنون سوریه به رقمی حدود 400میلیارد دلار برای بازسازی نیاز دارد. اما نوع چینش وزارتی كه صورت می گیرد، از قوم و خویش های محمدالجولانی و تندروها هستند.

حزب الله هیچ گاه در حمله رژیم صهیونیستی غافلگیر نشد
پوشی در ادامه درباره توان حزب الله تصریح كرد: شاكله ارتش رژیم صهیونیستی با 170هزار نفر شاغل و 445تا 500 هزار نفر نیروی ذخیره، بعد از عملیات طوفان الاقصی در 7اُكتبر به طور كامل فروپاشید. فرماندهان سنتكام در تل آویو مستقر شدند و هدایت اتاق‌های عملیات ارتش رژیم صهیونیستی را برعهده گرفتند. چنین ارتشی تا بُن دندان مصلح و مجهز به پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی و امنیتی از دیواری كه برای زندان غزه ساخته بود، شكست می‌خورد و عملا ساختار ارتش فرو می‌پاشد و آمریكایی‌ها به داد این ارتش می رسند و تا دو الی سه هفته مدیریت وضعیت روانی و ساختاری ارتش رژیم صهیونیستی با ژنرال‌ها و افسران سنتكام بود. ارتشی كه مدعی است كه چهارمین ارتش دنیاست و سابقه 70ساله دارد، كمك خود را از طریق ارسال موقعیت در واتساپ ارسال می كنند! كه بدین واسطه در همه ساختارهای ارتباطی آنها ناامنی ایجاد شد و به سمت ساختارهای تجاری ورود كردند. در مقایسه حزب الله هیچ گاه در حمله رژیم صهیونیستی غافل گیر نشد. حزب الله از سالیان قبل كه سطح تنش به این مرحله نرسیده بود، به فكر كادرسازی بوده است.

حزب الله توان خود را بازمی‌یابد
وی اضافه كرد: توان حزب الله همچنان به عنوان یك خطر برای رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید. و به رقم ضرباتی كه خورده است، همچنان با نیروی انسانی قوی و معتقد از قدرتی برخوردار است كه خارج از تصور دشمن است و غافلگیری همچنان ادامه خواهد داشت. این همان وعده صادقی است كه شهیدسیدحسن نصرالله با استعانت از درگاه احدیت منان و حضرت صاحب الزمان(عج) بیان می‌كنند. لذا؛ جای هیچ گونه نگرانی نیست و حزب الله توان خود را بازمی‌یابد و با تدابیری كه شهید حاج قاسم سلیمانی از سالیان گذشته در رابطه با بحث و حمایت از پشتیبانی مقاومت در پیش گرفته بودند، مقاومت به مرحله خود كفایی رسیده است و خود را به عنوان یك فاعل در عرصه سیاسی لبنان و منطقه مطرح كرده است.

امروز مقاومت در بهترین وضعیت خود در طول تاریخ قرار دارد
اشراقی – كارشناس مجری: اكنون مقاومت پیروز محسوب می شود یا رژیم صهیونیستی؟
پوشی در این‌باره گفت: مقاومت به طور كلی و بدون در نظر گرفتن مولفه های دینی آن همواره جزء فطرتی است كه خداوند متعال در انسان به ودیعه گذاشته است و همه انسان‌ها دوست دارند تا در مقابل باطل ایستادگی كنند. با استناد به تاریخ می‌توان گفت كه امروز مقاومت در بهترین وضعیت خود در طول تاریخ قرار دارد و قدرتمندتر و توانمندتر و پویاتر حركت خواهد كرد.

باید از جبهه حق دفاع علمی صورت بگیرد
اشراقی – كارشناس مجری: فناوری صلح آمیز هسته‌ای چگونه می تواند در اعتماد به نفس مقاومت و بازدارندگی برای حفظ این مرز و بوم كهن موثر باشد؟
عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در ارتباط تلفنی با برنامه دور یك میز درباره گفت: مقاومت برای اینكه در مقابل استكبار استمرار داشته باشد، غیر از بحث‌های معنوی و مبارزات در حوزه ایدئولوژیك باید در حوزه‌های فنی، مهندسی و علوم پایه نیز توانمند شود، تا از جبهه حق دفاع علمی صورت بگیرد.

وی افزود: فناوری هسته ای یكی از مسائلی است كه تركیب همه رشته‌های مختلف از جمله علوم پایه، فنی مهندسی و حتی مدیریتی را در خود دارد و خوشبختانه در جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، عقب افتادگی ها جبران شده و نیروی انسانی لازم توسط دانشگاه های خود با كمك اساتید مومن و متعهد تربیت شدند و در حوزه های پژوهشی نیز كار در دانشگاه و مراكز علمی به خوبی انجام شده است و حوزه صنعتی به خصوص در حوزه انرژی اتمی در بسیاری از موارد به خود كفایی رسیده‌ایم و می توان گفت كه كل جبهه مقاومت می‌تواند از این دستاوردهای علمی – فنی جمهوری اسلامی استفاده كند.

لیبی شبیه ایران نیست
اشراقی – كارشناس مجری: اكنون در همه دنیا به خصوص در آمریكا به كمك رسانه سعی می شود تا به انحا مختلف نشان دهند كه برسر ایران همان خواهد آمد كه بر سر لیبی آمد. همان طور كه عراقچی عنوان كردند كه اساسا فناوری هسته ای در ایران از بین رفتنی نیست، به نظر شما دشمن كجای این موضوع را برنمی تابد كه باز هم فقط در رسانه سر و صدا راه انداخته است؟
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال گفت: لیبی مشابهتی با ایران ندارد. رهبری ما یك رهبر فرزانه، باتقوا و عالم است و نشان داده كه از بسیاری از سیاستمداران مطرح دنیا عاقل‌تر و متخلق به اخلاق الهی هستند و به هیچ وجه نمی‌توان جمهوری اسلامی را با لیبی مقایسه كرد.

ایران یك قدرت نوظهور جهانی است
وی اضافه كرد: در حال حاضر ما یك قدرت نوظهور جهانی هستیم و كسی نباید ما را با كشورهای ضعیف و عقب افتاده مقایسه كند. ما در حوزه‌های علمی – فنی بسیار پیشرفت كرده ایم، ما جنگ را پشت سر گذاشته و آن را مدیریت كرده ایم و در دوران سازندگی دستاوردهای بسیاری را كسب كرده ایم. بنابراین؛ طبیعی است كه كشورهای خارجی نخواهد تبلیغ مثبتی از ایران داشته باشند و تمام تلاش آنها این است كه پیشرفت‌های ایران به چشم نیاید تا الگویی برای مردم آزادی خواه نباشد.

جمهوری اسلامی ایران در موضع اقتدار است
عباسی با تاكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران در موضع اقتدار است، گفت: جمهوری اسلامی توانسته است داعش را در منطقه شكست دهد و از برنامه ریزی‌های داعش برای تجزیه منطقه جلوگیری كند. اگر كشورهایی مانند تركیه نیز به بخش اسلامی خود رجوع كنند و با جبهه مقاومت همراه شوند، خواهیم توانست درس خوبی به استكبار جهانی بدهیم.

برنامه«دور یك میز» یك میز به بزرگی ایران است كه دور این میز گفت و گوهای تخصصی پیرامون مسائل روز شكل می گیرد.
قابل ذكر است؛ روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 12:30 به مدت 85دقیقه از آنتن این شبكه به نشانی موجFM ردیف 94 مگاهرتز پخش می‌شود.
علاقه‌مندان می‌توانند نظرات خود را از طریق سامانه پیامكی 3000094 و شماره در پیام‌رسان‌های مجازی به اشتراك بگذارند. این برنامه به تهیه‌كنندگی سیده فاطمه شعار، سردبیری نوشین رهگذر؛ اجرا و كارشناسی محمدرضا اشراقی به روی آنتن می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
دور یك میز