اشكان آذرماسوله یكی از روشندلانیست كه دل به دریا زده و با پشتكار و همت وصف نشدنی توانسته موفق و خوشبخت باشد.
برای یك لحظه هم شده چشمانتان را ببندید، دنیا را بدون رنگ و فقط سیاه ببینید، چه حسی دارید؟ خیلی از ما آدم ها حتی با چشمان باز هم نمیتوانیم زیباییها و خوبیها را ببینیم؛ اما هستند كسانی كه با چشمانی بسته و دلی پرامید به زندگی رنگ دیگری بخشیدهاند و از دشواری ها، محدودیتها و محرومیتها پلی ساختند برای رسیدن به موفقیت و خوشبختی...
اشكان آذرماسوله یكی از این روشندلانیست كه دل به دریا زده و با پشتكار و همت وصف نشدنی كه داشته است توانسته موفق و خوشبخت باشد.
آذرماسوله به واسطه عشقی كه به رادیو داشته، حالا یكی از همكاران موفق رادیو تهران در حوزه اجرا و سردبیری است.
نكته مهم و جالبی كه در مدت یكی دو ساعت گفت وگو با اشكان آذرماسوله توجه من را به خودش جلب كرده بود و اصلا باورم نمی شد، انرژی مثبت و سرشار از امید به زندگی بود، در كلمات و جملاتی كه به كار برده می شد، نشانی از كنایه، غر زدن، نغ زدن و توقع بی جا داشتن از دیگران نبود.
خلاصه رنگ و بوی حال و هوای این روزهای ما آدم ها را نداشت و توام با عشق و لذت از زندگی و در نهایت خوشبختی و آرامش بود شما را به خواندن این گزارش دعوت می كنم ؛ با ما همراه باشید.
بعضی ها از همان دوران نوزادی، به صورت مادرزادی نابینا هستند، برخی هم از بد روزگار بر اساس سانحه و حادثه ای نابینا می شوند؟ شما از كدام دسته بودید؟
من به صورت مادرزادی نابینا هستم، برادر بزرگتر من هم نابیناست. برای درمان هم پیگیری كردیم تا ببینیم ...
دوران كودكی شما چطور گذشت؟
دوران كودكی من در تهران و بیشتر صرف پذیرش نابینایی و آشنایی با نحوه زندگی نابینایان شد. از همان كودكی سرزبان دار و شیطون بودم و با اینكه كه نابینا بودم ولی ارتباط اجتماعی قوی و بالایی داشتم. دوران مدرسه را هم در مدرسه نابینایان شهید محبی درس خواندم، ارتباطم هم با دوستانم خیلی خوب بود و در حال حاضر هم یكی از آنها همكارم است.
یادگیری خط بریل چقدر طول كشید؟
من خیلی زود خط بریل را یاد گرفتم، آموزش آن به صورت روتین چیزی حدود یك سال و نیم تا دو سال طول می كشد اما من توانستم طی شش ماه خواندن و نوشتن خط بریل را یاد بگیریم. ما قبل از شروع دوره مدرسه در كلاس آمادگی كه شامل یادگیری خط بریل، لمس اشیای مختلف، تقویت سایر حواس و... بود. بعد از گذراندن دوره آمادگی، وارد كلاس اول شدم.
دوران تحصیل را چطور گذراندید؟ با توجه به شرایطی كه داشتید كار شما سخت تر بود؟
درس ها كه یكی بود، همان درس هایی كه در مدرسه های عادی تدریس می شد ما هم همان درس ها را یاد می گرفتیم. زندگی سختی و بلندی زیادی دارد و هر دورانی یك سری خوبی و یك سری بدی دارد. من دوران مدرسه و دوره دانشجویی را بیشتر دوست دارم.
چطور از سد كنكور گذر كردید؟
من در كنكور سراسری رشته الهیات قم قبول شدم و در كنكور دانشگاه آزاد در رشته فقه و حقوق قبول شدم و این رشته را ادامه دادم.
حقوق خواندید اما كار در رادیو را انتخاب كردید؟
من رشته حقوق را دوست داشتم اما علاقه زیادی هم به حوزه اجرا و رسانه داشتم. اما بین این دو تا ترجیح دادم كه كار اجرا و رسانه را دنبال كنیم. از اولویت های من هم رادیو بود، به همین دلیل این شغل را انتخاب كردم.
داستان ورود شما به رادیو از كجا شروع شد؟
من سوم راهنمایی بودم فكر كنم سال 82 بود كه به عنوان نویسنده افتخاری و طراح سوالات مسابقات رادیو ورزش انتخاب شدم. من از همان دوران كودكی از شنونده های پروپاقرص رادیو بودم چون به ورزش هم علاقه زیادی داشتم بیشتر بخش های ورزشی رادیو و رادیو ورزش را دنبال می كردم و همین هم باعث شدكه نویسنده افتخاری مسابقات رادیو ورزش شوم. اما اولین بار كه در سال 85 وارد فضای صدا و سیما شدم در باشگاه رادیویی جوان تست دادم؛ اما چون نحوه آموزش به افراد نابینا تعبیه نشده بود نتوانستم در كلاس ها شركت كنم.
از چند سالگی رادیو گوش می كنید؟
من از همان دوران كودكی اگر اغراق نكرده باشم از همان 4 یا 5 سالگی رادیو گوش می كردم، وقتی كه گریه می كردم رادیو را كه روشن می كردند، ساكت می شدم.
با توجه به این كه از همان كودكی از شنونده های پروپاقرص رادیو بودید، چقدر این موضوع در ارتقاء سطح معلومات شما تاثیرگذار بود؟
همان طور كه مستحضرید مخاطبان حرفه ای رادیو افراد نابینا هستند همین باعث شد تا تاثیر زیادی در كل زندگی من بگذارد. مثلا من برای اجرا در هیچ كلاسی شركت نكردم همه لوازم اجرای خوب را با شنیدن اجراهای مختلف دیگر مجریان یاد گرفتم، می شنیدم و تمرین می كردم. آن عشق و علاقه بود كه باعث كشش بیشتر من شد. من در هیچ دوره آموزشی شركت نكردم خودم تلاش كردم. برای كار اجرا هم تست دادم و با رتبه بالا قبول شدم.
در حال حاضر هم اجرا می كنید و همه تهیه كننده هستید؟
حتی تهیه كنندگی را بر اساس علاقه ای كه داشتم یاد گرفتم، افراد نابینا برای آموزش از یك سری صفحه خوان استفاده می كنندكه تمام پیغام های روی صفحه را به صورت صوتی می خواند.
اوقات فراغتان را چطور می گذرانید؟
من بیشتر اوقات فراغتم را با رادیو گوش كردن، مطالعه و خواندن خبرها و تفریح و سرگرمی می گذارنم.
در حال حاضر مجری و تهیه كننده كدام برنامه هستید؟
برنامه «شش نقطه» از رادیو تهران كه جمعه ها از ساعت 22:30 روی آنتن می رود، در این برنامه نخبگان و سرآمدان روشندل را معرفی میكند و دغدغهها و معضلات این قشر را هم به چالش میكشد. و آنچه مورد توجه و برنامه ریزی شش نقطه از گروه اخلاق و زندگی شهروندی قرار گرفته، انتخاب موضوع های مرتبط و درباره نابینایان جامعه است.
در این بستر هر آنچه میان نابینان و جامعه در تعامل و ارتباط است مورد بررسی قرار می گیرد؛ موضوعاتی از قبیل ارتباط با نابینایان و بینایان، معاشرت و مراودات اجتماعی با نابینایان و بینایان، انجام امور روزمره در جامعه، ازدواج، تحصیل و اشتغال نابینایان و ...
مریم كریمی/ چند رسانه ای رادیو تهران
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360