شش نقطه پنجشنبه و جمعه از ساعت 15:30 به مدت 25 دقیقه

شش نقطه رادیو تهران، به تنهایی، پاسخگوی دغدغه‌ی نابینایان نیست

پانزدهم اكتبر یا 23 مهر به عنوان روز جهانی«نابینایان» نام گذاری شده است. به همین مناسبت گروه برنامه ساز«شش نقطه» در رادیو تهران ویژه برنامه ای به مناسبت نكوداشت این روز تدارك دید.

1400/07/24
|
11:15
|

رادیو تهران از سال 1395 با هدف دیده شدن بیش تر این قشر از جامعه با تهیه و تدارك برنامه«شش نقطه» در خدمت مخاطبانش است.
«شش نقطه» برنامه ای كه دغدغه اش مشكلات نابینایان است؛ نابینایانی كه مهمترین دغدغه شان ضعف و ناتوانی در دیدن نیست، بلكه دیده نشدن از سوی مردم و مسئولان است كه منجر به افزایش مشكلات این قشر در جامعه شده است.
مسائل و مشكلات جامعه نابینا و كم بینا در كشور، به قدری زیاد است كه اگر بتوان فقط چند اولویت و خواسته این افراد را پاسخ داد، قطعا این افراد نیز خواهند توانست با كمترین مشكل، یك زندگی معمول و عادی داشته باشند. شش نقط برنامه ای برای كسانی است كه می توانند نبینند و می توانند ببینند.

آشنایی مخاطبان و مردم با سبك زندگی نابینایان
برنامه رادیویی «شش نقطه» اكنون به عنوان با دوام ترین برنامه ویژه نابینایان در رسانه ملی شناخته شده است، به گونه ای كه 5 سال از عمر این برنامه سپری شده و 207 قسمت از این برنامه تاكنون روانه آنتن رادیو تهران شده است. این بخشی از صحبت های اشكان آذرماسوله، تهیه كننده و مجری نابینای برنامه «شش نقطه» است كه در ادامه درباره دغدغه های برنامه و اهداف تهیه و پخش آن توضیح می دهد.
آذرماسوله می گوید: این برنامه به دغدغه نابینایان گره خورده و سعی دارد تا علاوه بر فرهنگسازی و آشنایی عموم مردم با نابینایان و سبك زندگی نابینایی، آموزش های مفیدی را در اختیار نابینایان قرار دهد، مثل نحوه كار با رایانه و نرم افزار های دسترس پذیر در حوزه های مختلف، ترفند های آشپزی برای نابینایان و مواردی از این دست. از سوی دیگر در این برنامه نیازها و مطالبه های نابینایان پیگیری می شود و موضوعات جامعه نابینایان را تا به دست آوردن نتیجه از طریق ارتباط با مسئولان و كارشناسان پیگیری می كنیم.

به گفته این نابینای موفق؛ این روز فرصت مناسبی است تا بیش تر از همیشه به دغدغه های نابینایان رسیدگی شود و ما قصد داریم در برنامه های مختلف رسانه، بیانگر این مطالبات باشیم و در برنامه «شش نقطه» با ایجاد بستری شاد و نشاط آور سعی می كنیم بینایان را با نابینایان آشنا كنیم. بر همین اساس در این روز از عوامل برنامه دعوت شد تا ضمن انجام گفت وگو با آن ها از تلاشهایشان در این پنج سال قدردانی شود.

خواستن توانستن است
هومن لطفعلی، نابینای نوازنده برنامه«شش نقطه» است كه از همان ابتدای تهیه و پخش برنامه با اجرای موسیقی زنده با این برنامه همكاری داشته است.
لطفعلی با وجود این كه نابینای مادرزاد است، اما از سن پنج سالگی آموزش موسیقی را شروع كرده و از 7 تا 8 سالگی هم با صدا و سیما همكاری كرده است.
وی می گوید: ما به صورت خانوادگی در حوزه موسیقی فعال هستیم و رشته تحصیلی من موسیقی است و تا كنون توانسته ام با مهران مدیری، عموهای فیتیله ای و بیش تر شبكه های رادیویی در موسیقی متن و تیتراژ همكاری كنم.

لطفعلی یكی از دلایل موفقیتش را اراده و خواسته شخصی می داند و می افزاید: هر انسانی مسبب اتفاقات زندگی خودش است، این ما انسان ها هستیم كه تصمیم می گیریم كه چگونه زندگی كنیم. خودم تصمیم گرفتم كه با توجه به معلولیتم یا اینكه اگر نابینا هستم، فرد فعالی باشم. این خود شخص است كه تصمیم می‌گیرد خانه‌نشین باشد یا اینكه در جامعه فرد موفقی باشد. اگر خودمان بخواهیم، می‌توانیم فرد موفقی در جامعه باشیم.
در كناز این گروه برنامه ساز، شهروز حسینی از دیگر عوامل نابینای برنامه شش نقطه هم حضور دارد كه بخش های توصیفی و گفت وگو با نابینایان موفق را بر عهده دارد.

گفت وگو با نابینایان موفق
اجرای برنامه«شش نقطه» كه به مناسبت روز عصای سفید تدارك دیده شده بود با اجرای اشكان آذر ماسوله و محمد حسین هاشمی از مجریان رادیو تهران و حضور جمعی از هنرمندان نابینا و مسئولین روی آنتن رادیو تهران رفت.
امیر سرمدی، كارشناس مجری نابینای برنامه در بخش هایی از برنامه با مهمانان گفت و گو كرد. سعید صادق پور، مدیر عامل یكی از شركت های دانش بنیان و رامین فرجاد، رئیس هیئت مدیره این شركت از جمله مهمانانی هستند كه 30 سال در امر تسهیل امور ویژه نابینایان فعالیت داشته و توانسته اند در این سال ها در ساخت تجهیزات رایانه ای ویژه نابینایان كمك شایانی كنند.

در ادامه برنامه از برخی چهره‌های شناخته شده جامعه نابینایان در زمینه های موسیقی، ورزش و هنر دعوت و از آن ها قدردانی شد. از دیگر مهمانان برنامه«شش نقطه» دكتر بیژن ذوالفقار نسب، از پیش كسوتان فوتبال و از مربیان سابق فوتبال است كه اهل استان كردستان و شهر سنندج است. او توانسته یك مدرسه ویژه نابینایان برای فعالیت های ورزشی نابینایان در سنندج تاسیس كند.

منصور شادكام، نائب رئیس نابینای انجمن نابینایان كشور هم با حضور در این برنامه باعث دلگرمی جامعه نابینایان و كم بینایان شد. وی با بیان اینكه افراد سالم درك صحیحی از افراد معلول ندارند، می گوید: بنده با تمام توانم پیگیر قانون حمایت از معلولان، قانون عصای سفید، مشكلات كتابخانه نابینایان و مطالبات آن ها هستم. افراد سالم درك صحیحی از افراد معلول ندارند، یك فرد سالم یا ناشنوا نمی تواند درباره مسائل یك فرد نابینا نظر بدهد یا تصمیمی را اتخاذ كند.
شعار امسال انجمن، دنیای بهتر برای نابینایان با آموزش، رفع موانع و اجرای قوانین است. از نظر من تمام مشكلات نابینایان به سبب نبود فرهنگسازی است. با توجه به اینكه مردم ما بسیار خوب هستند، اما به بسیاری از مسائل بی دقت هستند مانند مغازه داری كه اجناس خودش را در پیاده رو می چیند یا شخصی كه وسایط نقلیه اش را در پیاده رو پارك می كند و... اگر فرهنگ سازی صورت بگیرد بی شك خیلی از مسائل حل خواهد شد.
نرجس محمدی از دیگر مهمانان كم بیناست كه با نواختن پیانو و گیتار، لطفعلی را كمك كرد تا محمد حشمتی، خواننده برنامه با اجرای زنده و با نواختن آهنگ های شاد همراهی كنند و با هم حال و هوای دیگری به روز جهانی عصای سفید ببخشند.

راه انداری شورای عالی معلولان در رادیو
علیرضا مبینی، مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران با بیان خبری شگفتانه می گوید: برنامه«شش نقطه» كه امسال وارد هفتمین سال تولید خود شده است با رویكرد توجه به قشر دوست داشتنی و پر تلاش نابینا و كم بینای كشور تولید می شود.
توجه به مطالبات و همچنین بازتاب توفیقات این قشر ویژه و پیگیری درخواست های آن ها از نهاد های مختلف جزو ماموریت های این برنامه است.
گفت وگو با نابینایان موفق كشور مثل قهرمان پارالمپیك و نخبگان علمی از بخش های مهم این برنامه است.
علاوه بر این، با تلاش گروه برنامه«شش نقطه» و همكاری معاونت صدای رسانه ملی، به زودی شورای عالی معلولان در معاونت صدا تشكیل خواهد شد. كه راهبری آن به حمیدرضا صحراگرد، مدیر شبكه رادیویی تهران و من سپرده شده است. وظیفه این شورا طراحی موضوعاتی حول محور معلولان با توجه به رسالت های شبكه های رادیویی است تا برنامه هایی متناسب با نیازهای معلولین تهیه و پخش شود.
در پایان برنامه شش نقطه از مدیرانی كه در زمینه های مختلف همراه نابینایان بوده‌اند، تقدیر شد. مدیرانی كه آنها را دیده اند و به آنها اعتماد كرده اند و این اعتماد موجب ایجاد فرصتهای شغلی برای نابینایان شد.
مریم كریمی

دسترسی سریع
شش نقطه