رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امسال دارو، افزایش قیمت نداشته است در صورت تغییر وضعیت ارز ترجیحی و افزایش قیمت؛ هزینه مازاد از جیب مردم پرداخت نمیشود و این هزینه بر عهده بیمهها خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت 16 فروردین ماه با اشاره به اینكه باید فروكشكردن كرونا را به فال نیك گرفت و امیدواریم دیگر شاهد پیك های كرونا نباشیم گفت: این ویروس رفتار عجیب و غریبی دارد و باید دید در آینده چه اتفاقی میافتد. در این بین آنچه كه بسیار حائز اهمیت است، پیشگیری و رعایت شیوهنامههای بهداشتی است.
وزارت بهداشت بر واكسیناسیون و رعایت شیوه نامهها تاكید دارد
وی با تاكید بر اینكه اگرچه در سال جدید مدارس باز شده اما حتما باید ملاحظاتی را رعایت كرد گفت: واكسیناسیون همیشه برای ما در اولویت است. واكسیناسیون برای كودكان اجباری نیست اما توصیه شده تا كودكان بالای 5 سال واكسن دریافت كنند تا ضمن ایجاد مصونیت برای آنها، خانوادهها هم مصون شوند و در صورت ابتلا، عوارض بیماری بسیار كاهش یابد. بنابراین بر رعایت شیوه نامهها و واكسیناسیون تاكید داریم تا پاندمی كرونا به انتها برسد.
برای كودكان میتوان واكسنهای پاستوكووك و سینوفارم را تزریق كرد
دكتر دارایی در پاسخ به اینكه برای كودكان چه واكسنی باید استفاده شود ؟گفت: سبد متنوعی از واكسنها را در اختیار داریم اما از بین تمامی واكسنهای موجود، واكسنهای پاستوكووك و سینوفارم مجوز استفاده برای كودكان كشورمان را دریافت كرده اند. واكسنهای دیگر هم در مرحله كارآزمایی بالینی هستند و به محض تایید مجوز از طرف سازمان غذا و دارو برای تزریق در كودكان پیشنهاد میشوند.
حدود 4 میلیون دُز واكسن كرونای داخلی به خارج از كشور صادر شده است
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر كه تولیدكنندگان داخلی میتوانند در ماه حداقل 50 میلیون دُز واكسن كرونا تولید كنند اظهار داشت: تعدادی از تولیدكنندگان مشتریانی در خارج از كشور دارند و حدود 4 میلیون دُز واكسن كرونای داخلی هم به خارج از كشور صادر شده است. ان شاء الله در آینده نزدیك تاییده مصرف واكسنهای MRNA داخلی هم دریافت خواهد شد.
واكسن كوو ایران بركت به زودی تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دریافت میكند
وی افزود: واكسن كوو ایران بركت مراحل نهایی تاییده سازمان بهداشت جهانی را طی میكند. چند دوره مذاكرات انجام و مستندات آن ارائه شده است. علیرغم محدودیتهای سازمان بهداشت جهانی تولیدات ایرانی در نوبت بررسی قرار گرفتهاند و بركت از همه آنها جلوتر است.
در چندماه اخیر؛ قیمت داروها افزایش نداشته است
رئیس سازمان غذا و دارو، افزایش قیمت دارو در سال جاری را تایید نكرد و گفت: من اصلا افزایش قیمت دارو را عنوان نكردم و این اظهارات برداشتی از صحبتهای من بوده است. در سال گذشته افزایش قیمت داشتیم ولی در سال جدید افزایش ندشته ایم. بیش از 98 درصد داروهای مورد نیاز بیماران در داخل كشور تولید میشود كه كمتر از 30 درصد قیمت آنها به ارز ترجیحی وابسته است . تعداد داروهایی كه به آنها ارز تعلق میگیرد زیاد نیست. تعجب می كنم چرا بعضی از رسانه های پیگیر موضوع بالا یا پایین بودن دارو هستند.
در صورت تغییر وضعیت ارز ترجیحی؛ هزینه مازاد از جیب مردم پرداخت نمیشود
وی اذعان داشت: اتفاقی در این چندماه رخ نداده و قیمت داروها تغییر نكرده و افزایش نداشته است. بسیاری از كالاهای اساسی افزایش قیمت داشتهاند اما قیمت دارو به عنوان یك فرآورده راهبردی افزایش نداشته است. تاكید رئیس جمهور هم بر این است كه اگر وضعیت ارز ترجیحی تغییر كند نباید مردم از جیب خود هزینه مازادی پرداخت كنند.فرانشیز هم باید ثابت بماند و در واقع این هزینه مازاد توسط بیمه باید انجام شود. ما هر ساله افزایش قیمت داریم. اما بحث افزایش 6 برابری قیمت دارو بیمعنی است.
داروهای بیماران خاص، رایگان به دست بیماران می رسد
دكتر دارایی تاكید كرد: مردم نگران نباشند به ویژه اینكه داروهای بیماران خاص ، به صورت رایگان به دست آنها می رسد . به ویژه اینكه در سال جاری به كمك مجلس برنامه ای داریم تا داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج ، بودجه بسیار خوبی گذاشته شود و تلاش كنیم تا داروها به درب منزل این بیماران ارسال شود. موضوع تهیه و تحویل دارو با قیمت و شرایط مناسب برای ما بسیار مهم است. بحث های حاشیه ای جای نگرانی ندارد.
نقطه نظرات معاون وزیر صمت، ارتباطی به سازمان غذا و دارو ندارد
وی در واكنش به اظهارات معاون وزیر صمت مبنی بر اینكه واردات دارو به كشور در سال جاری نصف میشود گفت: این نقطه نظرات ارتباطی به سازمان غذا و دارو ندارد. این موضوع درمورد كمك به تولید شركتهای دانشبنیان است تا به وسیله آنها نیازهای داخلی تامین شود. در حال حاضر هم همین اتفاق میافتد و با بحث ارز و دارو ارتباطی ندارد. رئیس جمهور ملاحظات خاصی در این زمینه دارند و مردم از این بایت نگران نباشند.
در دولت سیزدهم بیشترین تامین ارز برای بیماران تالاسمی صورت گرفته است
دارایی در مورد خبر كمبود داروی بیماران دیالیزی و پیوند كلیه و تالاسمی گفت: 400 بیمار خاص در كشور داریم كه برنامه های خوبی برای آنها در دست اجرا است. به عنوان مثال داروی بیماران SMA برای اولین بار به خوبی و بدون هزینه تامین خواهد شد. در دولت سیزدهم بیشترین تامین ارز برای بیماران تالاسمی صورت گرفته است. 5 شركت تولیدكننده دارو برای بیماران تالاسمی در كشور هستند اما داروهای تجاری این بیماران هم تا جاییكه امكان دارد وارد كشور می شود. چون این بیماران در دنیا با محدودیت مواجه هستند. ممكن در تامین داروی این بیماران محدویتهایی وجود داشته باشد اما به معنی اینكه دارو در اختیار آنها قرار نگیرد نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان كرد: علیرغم تمام مشكلات به جهت انتقال دولتها و مشكلات ارزی ، نقصانی در تامین دارو وجود داشت به ویژه اینكه تولیدكنندگان برخی داروها یك یا 2 شركت در جهان هستند و تقاضا برای داروهای آنها هم زیاد است. تمام تلاش ما بر این است كه داروهای بیماران خاص را تهیه كرده و درب منزل به دست آنها برسانیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.