تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

ماندگاری ویروس كرونا در روده موجب طولانی شدن كووید می‌شود+فایل صوتی

دكتر طبرسی گفت: یك دلیل طولانی شدن كووید در بدن، ماندگاری ویروس در روده است كه با تكثیر موجب ایجاد علائم می‌شود. ممكن است كووید طولانی در برخی افراد، بیماری‌های مزمن كبدی، كلیوی و قلبی ایجاد كند.

1401/05/19
|
13:05
|

قله موج هفتم كرونا را رد كرده‌ایم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیام طبرسی رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در گفت و گو با برنامه تهران ما سلامت 19 مردادماه با اشاره به اینكه نزدیك یك ماه پیش وارد موج هفتم شده ایم گفت: به نظر می‌رسد قله موج را رد كرده ایم و آمار ثابت و حتی در روزهای اخیر كاهشی شده است. اما باید صبر كنیم تا ببینیم پس از بازگشت مسافران كه برای ایام عزاداری به شهرهای مختلف رفته اند طی روزهای شنبه و یكشنبه هفته آینده با مستقر شدن دوباره در محل اصلی زندگی، آمار مبتلایان به چه اندازه ای خواهد رسید؟ اما اگر روند 10 روز گذشته ادامه كند آمار مبتلایان همچنان كاهشی خواهد بود.
وی با بیان اینكه معمولا آمار مبتلایان در روزهای تعطیل كمتر می‌شود گفت: در این روزها مراجعه به مراكز و انجام تست كمتر می‌شود. آمار در روزهای معمولی بیشتر از روزهای تعطیل است . به آمار روزانه نمی‌توان تكیه كرد بلكه باید به آمار هفتگی توجه كنیم.

تعداد بستری های كرونایی تهران به شدت موج های قبلی نیست
دكتر طبرسی درباره آمار شهر تهران گفت: برخی بیماران شهرهای دیگر در تهران بستری می شوند یا برای موارد دیگر به تهران سفر می‌كنند اما تعداد بستری ها در تهران به شدت موج های قبلی نیست. خوشبختانه موج های جدید شدت موج های قبلی را ندارند.

واكسیناسیون عمومی، تاثیر مستقیم بر كاهش تعداد بیماران و شدت بیماری كرونا داشته است
وی تاكید كرد: یكی از دلایل اصلی و مستقیم كاهش شدت موج‌های جدید و كاهش آمار بستری‌ها، واكسیناسیون عمومی است. تابستان سال گذشته در همین ایام با موج دلتا مواجه شدیم از هر 20 نفر 10 نفر بستری می‌شدند و تعداد قابل توجهی هم فوت می‌كردند. خوشبختانه در حال حاضر با این شرایط سخت درگیر نیستیم و حتی افراد مسن، بدون بیماری شدید، بهبود می‌یابند.

پكسلووید و مولنوپیراویر وارد پروتكل‌های درمانی كشور نشده اند
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا درباره داروهای جدید درمان كرونا در كشور گفت: در كمیته علمی درباره داروهای خوراكی پكسلووید و مولنوپیراویر بحث شد و نظر اكثر اعضاء این بود كه در حال حاضر بیشتر بیماران نیاز به بستری ندارند و تعداد زیادی از بیماران خود به خود بهبود می‌یابند. ورود این داروها ممكن است موج جدیدی از درخواست‌ها را برای استفاده آن ایجاد كند در حالیكه ممكن است نیازی به آنها نباشد. به همین جهت فعلا این داروها وارد پروتكل‌های درمانی كشور نشدند.

داروی بسیار گران پكسلووید تا 90 درصد میزان بستری را كم می‌كند
دكتر طبرسی افزود: داروی پكسلووید تا 90 درصد میزان بستری را كم می‌كند اما قیمت زیادی دارد. یك دوره درمان با این دارو در آمریكا حدود 530 دلار هزینه دارد. این دارو در ایران موجود نیست . از طرفی تعدادی شركت در ایران قدم های اول را برای ساخت مولنوپیراویر برداشته اند اما چون این دارو ممكن است در آینده موجب سرطان شود یا برای خانم های باردار مشكل ایجاد كند در اولویت آخر درمان استفاده قرار می‌گیرد.

رمدسیویر بر مولنوپیراویر برتری دارد
وی تصریح كرد: داروی رمدسیویر كه در ایران هم موجود است بر مولنوپیراویر برتری دارد به همین جهت هزینه اثر بخشی پكسلووید توسط قسمت‌های مختلف وزارت بهداشت بررسی خواهد شد تا تصمیمات بعدی برای آن اتخاذ شود.

كووید طولانی می‌تواند بیماری‌های مزمن كبدی؛ كلیوی و قلبی ایجاد كند
رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره كووید طولانی اظهار داشت: از 5 تا 25 درصد بیماران در دنیا درگیر كووید طولانی می‌شود. یك دلیل آن ماندگاری ویروس در روده است كه با تكثیر موجب ایجاد علائم می‌شود. بسیاری از علائم قابل حل است و عمده افراد مشكلی ندارند ولی ممكن است برخی هم درگیر بیماری‌های مزمن كبدی؛ كلیوی و قلبی شوند كه باید تحت نظارت پزشك باشند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت